REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) remia Lietuvos poziciją dėl padėties Baltarusijoje, sako valdančiosios Koalicinės tarybos pirmininkas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) remia Lietuvos poziciją dėl padėties Baltarusijoje, sako valdančiosios Koalicinės tarybos pirmininkas.

REKLAMA

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija vienareikšmiai palaiko bendrą Lietuvos poziciją dėl Baltarusijos“, – ketvirtadienį po Koalicinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė Ramūnas Karbauskis.

„Tos interpretacijos, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija turi kitą nuomonę dėl Lietuvos politikos Baltarusijos atžvilgiu, yra neteisinga“, – teigė jis.

R. Karbauskis priminė, kad LLRA-KŠS balsavo už Seimo rezoliuciją, palaikė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rezoliuciją, smerkiančias smurtą Baltarusijoje ir raginančias surengti demokratinius rinkimus šioje šalyje.

„Tokia pat rezoliucija ruošiama Vilniaus rajono savivaldybėje“, – teigė valstiečių lyderis.

Pasak jo, vieno ar kito asmens pasisakymus reikia vertinti bendrame kontekste, o partijos pozicija išreiškiama balsuojant už rezoliucijas.

REKLAMA
REKLAMA

Koalicinės tarybos posėdį dėl LLRA-KŠS pozicijos Baltarusijos atžvilgiu inicijavęs Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas ketvirtadienį teigė, kad per posėdį išaiškinti visi kilę neaiškumai dėl koalicijos partnerių pozicijos.

REKLAMA

„Kaip paaiškėjo, buvo labai daug įvairių neteisingai suprastų pasisakymų, mes visa tai išsiaiškinome. Svarbiausias klausimas yra vieninga užsienio politika, čia – esmė“, – tvirtino G. Kirkilas.

Pirmadienį išplatintame pareiškime G. Kirkilas kaltino LLRA-KŠS pirmininką Valdemarą Tomaševskį išpuoliu prieš LSDDP deleguotą užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių.

„Pono V. Tomaševskio nepagrįstas išpuolis prieš mūsų užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ne tik apsunkina mūsų bendradarbiavimą valdančiojoje koalicijoje, bet ir menkina nuoseklią, konstruktyvią Lietuvos užsienio reikalų politiką santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis“, – pareiškime teigė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį jis sakė, kad „koalicijos viduje reikia korektiškai elgtis“.

„Jeigu pradėsime visi koalicijos partneriai reikšti nuomonę apie mūsų deleguotus ministrus, koalicija negalės dirbti. Buvo tokių pasisakymų, kurie mums sukėlė abejonių, viską išsiaiškinome“, – po Koalicinės tarybos posėdžio teigė G. Kirkilas.

LLRA-KŠS lyderis V. Tomaševskis savo ruožtu tvirtino, kad jie savo požiūrį į tai, kas vyksta kaimyninėje valstybėje, išreiškė Seime palaikydami rezoliuciją, kad Aliaksandras Lukašenka nėra legitimus prezidentas.

„Rezoliucijoje buvo viskas pasakyta“, – teigė jis.

Kalbėdamas apie partijos kolegos Zbignevo Jedinskio įrašą feisbuke, V. Tomaševskis tvirtino, kad jis buvo skirtas „konservatorių partijai, konkrečiai liberalų ir konservatorių Vyriausybei su Andriumi Kubiliumi priešaky, kuris 2009 metaus nesuvaldė krizės ir atėmė iš žmonių pensijas, pašalpas, o po kilusių protestų šaudė guminėmis kulkomis į protestuojančius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Z. Jedinskis socialiniame tinkle paskelbė komentarą, kad protestus Baltarusijoje jėga malšinanti valdžia gina Konstituciją ir vėliau teigė, jog žmonės turi paklusti teisėtos valdžios reikalavimams.

Pats V. Tomaševskis anksčiau interviu svarstė, kad A. Lukašenką dar palaiko dauguma ir kritikavo L. Linkevičių už jo kategoriškumą, esą užkertantį kelią dialogui.

Daugiau apie situaciją Baltarusijoje stebėkite TV3 žinių reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų