REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veryga paskelbė, kaip norima riboti naktinių maitinimo įstaigų darbo laiką

Papildyta 13.47 val.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino, kad kitą savaitę Vyriausybė spręs, ar apriboti naktinių viešojo maitinimo įstaigų veiklą iki 24 val. Ministrų kabinetas dėl naujo apribojimo turėtų pasispręsti kitą trečiadienį.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino, kad kitą savaitę Vyriausybė spręs, ar apriboti naktinių viešojo maitinimo įstaigų veiklą iki 24 val. Ministrų kabinetas dėl naujo apribojimo turėtų pasispręsti kitą trečiadienį.

REKLAMA

Anot A. Verygos, Vyriausybė šiuo apribojimu ketina sekti Latvijos pavyzdžiu.

„Ateinančią savaitę Vyriausybei bus pateiktas projektas dėl darbo laiko sutrumpinimo. Bus siūloma nustatyti taip, kaip yra mūsų kaimyninėje Latvijoje, kad būtų galima veikti iki 24 val. Tam reikėtų, matyt, nusiteikti. 

Nes Vyriausybėje buvo apie tai diskutuota. Greičiausiai tai ir bus priimta. Verslai turėtų tai žinoti ir tam ruoštis. Mažai tikėtina, kad toks sprendimas būtų nepriimtas“, – žurnalistams penktadienį kalbėjo A. Veryga.

Gyventojų prašo elgtis atsakingai

Taip pat ministras ragina gyventojus apgalvoti, ar tikrai verta šiuo metu lankytis pasilinksminimo vietose, kai epidemiologinė situacija šalyje yra sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau paprašyti ir paraginti jau ir savaitgaliais pagalvoti, ar tikrai būtina eiti į kažkokias susibūrimo vietas, ar nereikėtų pasisaugoti. Ypatingai tiems, kurie gyvena su vyresnio amžiaus ar sergančiais žmonėmis“, – kalbėjo A. Veryga.

REKLAMA

A. Veryga akcentuoja, kad epidemiologinė Lietuvos situacija priklauso nuo kiekvieno šalies gyventojo elgesio.

„Per daug atsipalaiduoja ir matome rezultatą. Ne tik festivaliuose, bet ir kitose pasilinksminimo vietose. Už tai, kokia bus situacija, atsakingi esame visi. <...> Susidaro toks įspūdis, kad Vyriausybei ar ministrui reikia, kad jūs neužsikrėstumėte ar panašiai“, – pastebėjo ministras.

Skvernelis pritaria ribojimams

Premjeras Saulius Skvernelis neabejoja, kad Vyriausybė artimiausiu metu apsispręs dėl naktinių klubų veiklos ribojimo Covid-19 pandemijos metu. Tuo metu maitinimo įstaigų ir barų darbo laikas būtų ribojamas minimaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė šio trečiadienio posėdyje nesiėmė svarstyti naktinių pasilinksminimo vietų veiklos ribojimo, klausimas nukeltas netolimai ateičiai.

„Taip, buvo svarstoma, diskutuojama šiuo klausimu. Manau, restoranams, kavinėms darbo laiko ribojimas bus minimalus arba jų nepalies. Kalbant dėl naktinių klubų, klausimas yra aštresnis. Buvo dar kartą pasiūlyta, kad būtų susitikta su sektoriaus atstovais, kad nebūtų priimtas sprendimas šiandien, o šiandien arba rytoj reikia jį vykdyti. Kad būtų tinkamas laikas pasiruošimui ir apsisprendimui, ką toliau daryti. 

Taip, iš tikrųjų, užtikrinti saugias sąlygas, kalbant apie naktinius klubus, yra sunkiai įmanoma, ir tie sprendimai vienokiu ar kitokiu atveju bus padaryti, kas liečia naktinius klubus“, – kiek anksčiau žurnalistams kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, premjeras nesiėmė svarstyti, kokius tiksliai darbo laiko apribojimus taikytų naktiniams klubams. Tai, jo teigimu, turėtų rekomenduoti specialistai.

„Norime, kad rekomendacijas dėl laiko išsakytų gydytojai, specialistai, epidemiologai, įvertinę, kas šiandien mums buvo pristatyta, – kitų šalių praktiką. Kitų šalių praktika yra laiko ribojimas arba visai uždaryti įstaigas, kuriose visai negalima minimalių reikalavimų užtikrinti.

Tai aš manau, kad yra užduotis duota diskutuoti su pačiais verslo atstovais, specialistais. Tada Sveikatos apsaugos ir Vidaus reikalų ministerijos parengs Vyriausybės nutarimo projektą, išdiskutuosime ir tą sprendimą priimsime. Tai ne dienos ir ne dviejų klausimas“, – patikino S. Skvernelis.

REKLAMA

Naujų atvejų šuolis

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 48 nauji koronaviruso atvejai, taip pat registruota 86-ta mirtis, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tai didžiausias naujų koronaviruso atvejų skaičius šalyje nuo balandžio 19 dienos, kuomet pranešta apie 59 naujus užsikrėtimo atvejus.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 2810 koronaviruso atvejų, tebeserga 895 asmenys, 1816 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis Vilniaus apskrityje pavirtinti 28 nauji koronaviruso atvejai – daugiau nei pusė visų naujų atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų