REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukraina apsisprendė – į šalį neįleis užsieniečių

papildyta 22.12 val.

Ukrainos vyriausybė per trečiadienio posėdį nusprendė iki rugsėjo 28 dienos uždaryti šalies sienas užsienio piliečiams.

Ukrainos vyriausybė per trečiadienio posėdį nusprendė iki rugsėjo 28 dienos uždaryti šalies sienas užsienio piliečiams.

REKLAMA

Kaip sakė vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas, suvaržymai negalios užsieniečiams, turintiems leidimą gyventi, dalyvaujantiems tarptautinėse ir humanitarinėse misijose, keliaujantiems per šalį tranzitu, dirbantiems krovininių automobilių vairuotojais ar NATO valstybių instruktoriais, kultūros veikėjams, turintiems kokios nors kultūros įstaigos kvietimą, ir kai kuriems kitiems asmenims.

Suvaržymai įsigalios rugpjūčio 29 dieną 0 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

42 mln. gyventojų turinti šalis šeštadienį užregistravo rekordiškai daug naujų užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejų: 2 328 testų rezultatai buvo teigiami.

Ukrainiečių pareigūnai nekart perspėjo, kad gali būti sugrąžinti viruso plitimo stabdymui skirti apribojimai, kurie buvo sušvelninti gegužę ir birželį, ir tvirtino, kad piliečiai ignoruoja socialinio atstumo taisykles ir kitas apsaugos priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vyriausybė paskelbė, kad nuo šeštadienio mėnesiui uždaromos Ukrainos sienos užsieniečiams.

„Atsižvelgiant į užsikrėtimų lygį, mums reikia apsaugoti savo piliečius ir pademonstruoti atsakomybę savo užsienio partneriams“, – pareiškė premjeras Denysas Šmyhalis.

REKLAMA

Ukraina nuo kovo vidurio iki birželio galo jau buvo uždraudusi atvykti užsienio šalių piliečiams.

Gegužę ir birželį apribojimai šalyje buvo sušvelninti: atnaujintas viešojo transporto darbas, vėl atsidarė parkai, kavinės ir grožio salonai.

Neseniai koronavirusu užsikrėtė buvusi Ukrainos premjerė, partijos „Batkivščyna“ („Tėvynė“) ir frakcijos parlamente lyderė Julija Tymošenko. Jos atstovė spaudai antradienį pranešė, kad politikės būklė išlieka sunki.

Nuo protrūkio pradžios Ukrainoje nustatyti iš viso 110 085 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, 2 354 žmonės mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų