REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus atitikus tam tikras sąlygas grįžus iš užsienio gali būti taikomas trumpesnis saviizoliacijos laikas, trečiadienį po Vyriausybės posėdžio paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

Netrukus atitikus tam tikras sąlygas grįžus iš užsienio gali būti taikomas trumpesnis saviizoliacijos laikas, trečiadienį po Vyriausybės posėdžio paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

Premjeras konkrečių sąlygų, kada galios trumpesnė saviizoliacija, detalizuoti neskubėjo, bet patvirtino, kad viena jų – tam tikru metu atliktas tyrimas dėl COVID-19.

„Turėjome diskusiją ir turėsime artimiausiu metu sprendimus, kad mūsų atvykstantiems turistams iš užsienio valstybių atsirastų galimybė būti izoliacijoje trumpesnį laiką, jeigu bus atliktos papildomos sąlygos, tam tikrą dieną nuo izoliacijos atliktas COVID-19 testas“, – sakė jis.

„Baltijos burbulas“ gali sprogti

Paklaustas, ar Lietuvoje viršijus 14 dienų sergamumą 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų yra grėsmė sprogti vadinamam „Baltijos burbului“, premjeras tvirtino, kad taip gali nutikti ir išimtys nebus taikomos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų turistams grėsmė būtų ta, kad ten nuvažiavus jei reikėtų izoliacijos, tai, taip, turizmas smarkiai nukentėtų, bet iš Latvijos atvykti apribojimų kol kas nėra, nes ten epidemiologinė situacija buvo geresnė. 

REKLAMA

O kalbant apie kažkokias išimtis, tai apie tai (su kolegomis iš Latvijos ir Estijos – aut. past.) nebendraujame, sutarėme, kad tas Baltijos burbulas bus atitinkant tuos kriterijus. Jei kažkas iškrenta, tai iškrenta. Išimtys gali būti taikomos nebent, jei bus keičiami kriterijai visose Baltijos valstybėse“, – kalbėjo jis.

Latviai įspėjo dėl pasikeitimų

Portalas tv3.lt primena, kad Latvijos sveikatos apsaugos ministerija dar vakar įspėjusi, kad lietuviams gali būti taikoma saviizoliacija.

Nepaisant anksčiau skambėjusių A. Verygos raminimų, pati Latvijos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad į šalį atvykstantiems lietuviams gali būti taikoma privaloma dviejų savaičių izoliacija, jei sergamumo koronavirusu rodiklis Lietuvoje viršys 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinės taisyklės Latvijoje numato, kad asmenys, grįžtantys iš šalies, kurioje 14 dienų sergamumo koronavirusu rodiklis yra didesnis nei 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų, privalo dviem savaitėms saviizoliuotis. Ši tvarka taikoma tiek Latvijos gyventojams, kurie grįžta iš paveiktų šalių, tiek turistams, kurie atvyksta į Latviją“, – BNS atsiųstame komentare teigia Latvijos sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento direktorė Santa Lyvinia.

„Jei Lietuva pasieks šį rodiklį, pagal galiojantį reglamentą bus taikoma tokia pati tvarka – Lietuvos gyventojai, atvykę į Latviją, turės 14 dienų izoliuotis“, – pridūrė ji.

Vis dėlto S. Livina pabrėžė, kad „artimiausiu metu“ Latvijos Vyriausybė planuoja svarstyti šį klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų