REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neleiskite blogam burnos kvapui trukdyti jūsų gyvenimui, taip pat ir seksualiniam. Štai kas gali sukelti blogą burnos kvapą – kai kurios priežastys tikrai nustebins.

Neleiskite blogam burnos kvapui trukdyti jūsų gyvenimui, taip pat ir seksualiniam. Štai kas gali sukelti blogą burnos kvapą – kai kurios priežastys tikrai nustebins.

REKLAMA

Visi vienu ar kitu gyvenimo laikotarpiu esame patyrę blogą burnos kvapą. Tas rytinis kvapas po vakaro su per daug alkoholio arba stiprus kvapas pavalgius kokio nors maisto su česnaku, kurio taip sunku atsikratyti.

Tačiau kai kurie žmonės turi halitozę – visą gyvenimą trunkančią būklę, dėl kurios kartais jaučiasi nejaukiai. Halitozė taip pat gali kenkti asmeniniam ir lytiniam gyvenimui – galbūt per karantiną per „Zoom“ to buvo galima nepastebėti, bet bendraujant akis į akį šią problemą paslėpti sunkiau.

Anna Middleton, „London Hygienist“ įkūrėja pateikė keletą priežasčių, dėl kurių iš burnos gali sklisti nekoks kvapas, ir kaip su tuo kovoti.

REKLAMA
REKLAMA

Dantenų ligos

Dauguma britų serga stipresnėmis ar silpnesnėmis dantenų ligų formomis. To požymiai – dantenų kraujavimas valantis dantis, blogas burnos kvapas ir blogas skonis burnoje. Dantenų ligas sukelia ant dantų ir dantenų susikaupusios apnašos.

REKLAMA

Dėl apnašose esančių bakterijų susiformuoja toksinai, kurie dirgina dantenas. Ankstyvosiose stadijose dantenų ligos vadinamos gingivitu. Jei liga negydoma, gali išsivystyti periodontitas, kuris paveikia dantis savo vietoje laikančius audinius.

Ką daryti? Apsilankykite pas savo dantų higienos specialistą ir išsiaiškinkite, koks burnos higienos planas jums tinka geriausiai.

Dehidratacija 

Dehidratacija taip pat gali sukelti blogą burnos kvapą, nes burnoje esančios bakterijos dauginasi, kai burna išdžiūsta. Dėl to sumažėja seilių, kurios burnoje veikia kaip barjeras. Geriant vandenį nemalonus burnos kvapas sumažėja, nes nuskalaujamos maisto dalelės, liekančios tarp dantų valymų.

REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti? Visada su savimi turėkite vandens gertuvę ir stenkitės per dieną išgerti 2 litrus vandens.

Stresas

Streso kupinais laikotarpiais nerimas gali sutrukdyti gerai pavalgyti ar atsigerti pakankamai vandens, todėl burna gali išdžiūti ir gali atsirasti nemalonus burnos kvapas. Taip pat gali pasitaikyti, kad kvėpuojate per burną, o ne per nosį – tai dar viena išdžiuvusios burnos priežastis. Be to, stresas ir dantenų ligos yra susiję.

Ką daryti? Gerkite daug skysčių, o stresą valdykite jogos ir kvėpavimo pratimais.

Knarkimas

Kai miegame, sulėtėja seilių gamyba, burna labiau išdžiūsta ir dėl to atsiranda „rytinis kvapas“. Jei knarkiate, burna gali išdžiūti dar labiau, nes kvėpuojate pro nosį, o ne pro burną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką daryti? Priemonių nuo knarkimo ieškokite vaistinėse arba patarimo paklauskite savo šeimos gydytojo.

Rūkymas

Taip pat ir rūkymas sukelia specifinį nemalonų burnos kvapą, kartu su dėmėmis ant dantų, skonio receptorių praradimu ir dantenų sudirginimu. Rūkantys žmonės dažniau serga dantenų ligomis ir labiau rizikuoja susirgti vėžiu.

Ką daryti? Ieškokite būdų mesti rūkyti,  rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų