REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Darbo partijos lyderis ir kandidatas į premjerus Viktoras Uspaskich kreipėsi į valstybės vadovus – prezidentą Gitaną Nausėdą ir ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, reikalaudamas atsakymo į klausimą, kodėl Lietuvoje ženkliai išaugo gyventojų mirčių skaičius. 

Darbo partijos lyderis ir kandidatas į premjerus Viktoras Uspaskich kreipėsi į valstybės vadovus – prezidentą Gitaną Nausėdą ir ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, reikalaudamas atsakymo į klausimą, kodėl Lietuvoje ženkliai išaugo gyventojų mirčių skaičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jūs tikriausiai jau esate informuoti, kad 2020 m. birželį Lietuvoje mirė 3535 žmonės. Tai beveik 388 mirtims arba 12,3% daugiau nei atitinkamą 2019 m. mėnesį. Be abejo Jums žinoma ir tai, kad birželio mėnesį nuo koronaviruso mirė 8 Lietuvos gyventojai. Todėl kreipiuosi į Jus kaip valstybės vadovus, norėdamas sužinoti kas tapo kitų 380 mirčių tikrąja priežastimi?“, - rašoma atvirame V. Uspaskich laiške šalies vadovams. 

REKLAMA

Darbo partijos lyderis pabrėžia, kad avarijose birželį žuvo dvigubai mažiau žmonių nei prieš metus. Tad „paslaptingos“ ligos priežastis slypi pačioje sveikatos sistemoje ir jos vadovų negebėjime užtikrinti tinkamo sistemos funkconavimo. 

„Gerbiami Lietuvos valstybės vadovai, Jūs, aišku, žinote ir tai, kad Valstybinės ligonių kasos duomenimis, šių metų birželį apsilankymų pas šeimos gydytoją buvo beveik 60 proc. mažiau nei tą patį mėnesį pernai. Gydytojų specialistų konsultacijų birželį, palyginti su pernai tuo pačiu metu, ligoninėse suteikta 42 proc. mažiau, poliklinikose – beveik 47 proc. mažiau. 

REKLAMA
REKLAMA

Ar manote, Lietuvos žmonės staiga pasveiko tiek, kad jiems nebereikia lankytis pas gydytojus?“, - valstybės vadovų klausia Darbo partijos lyderis. 

V.Uspaskich sako, kad žmonės neina į ligonines ir poliklinikas, nes nepatenka pas gydytojus. O nepatenka jie ten todėl, kad Sveikatos apsaugos ministerija dar vis kovoja su pandemija skirstydama pacientus į „skubiuosius“ - sergančius koronavirusu, ir tuos, kurie gali „palaukti“. Dažnai, iki mirties. 

„Dažnai kalbate apie Gerovės valstybę, kur mažėja socialinė skirtis ir nelygybė. Todėl noriu paklausti, kodėl, Jūsų manymu, viešosiose sveikatos priežiūros įstaigose birželį suteikta beveik 68 proc. mažiau šeimos gydytojų paslaugų, o privačiose – 15 proc.? Kodėl vizitų pas specialistus valdiškose ligoninėse ir poliklinikose sumažėjo kone per pusę, o privačiose – 29 proc.? 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Negi Jūs tikite, kad viešųjų sveikatos įstaigų pacientai serga rečiau? O aš manau, kad atėjo metas, kai tinkamą medicinos paslaugą Lietuvoje įsigyti galima tik už pinigus. 

Nežinau, ar Jūsų patarėjai Jums sakė, bet daugelyje rajonų ligoninių teikia tik pusė visų paslaugų. Ir tą akimirką, kai Valstybinė ligonių kasa nustos mokėti joms vieną dvyliktąją metų biudžeto per mėnesį, tos ligoninės turės paprasčiausiai užsidaryti. Bent jau taip sako jų vadovai. 

O tuo metu sveikatos ministras Aurelijus Veryga atostogauja“, - kreipimesi į valstybės vadovus rašo V.Uspakich. 

REKLAMA

Darbo partijos lyderis valstybės vadovams pasiūlė tris išeitis: 

- Arba Jūs įpareigojate sveikatos apsaugos ministrą rūpintis visa administruojama sistema ir asmeniškai prisiimate atsakomybę, kad žmonės gaus jiems priklausančias viešąsias paslaugas; 

- Arba skiriate naują sveikatos apsaugos ministrą; 

- Arba paskiriate žmones, kurie, kol ministras išsiilsės prieš rinkimus, imsis rūpintis visa sistema ir visais pacientais, o ne tik tais, kurie susirgo koronavirusu. 

Darbo partijos rinkimų programoje numatyta, kad orias medicinos paslaugas gaus visi Lietuvos piliečiai, o pagalba jiems bus suteikta tada, kada jį reikalingiausia, neskirstant žmonių ir ligų į svarbias ir mažiau svarbias.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Darbo partijos politinės kampanijos sąskaitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų