REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panevėžys“ stiprinasi Lietuvoje jau žaidusiu Elivelto

Po trejų metų pertraukos legionierius iš Brazilijos Elivelto Ribeiro Dantas grįžta į Lietuvos A lygą. 28-erių metų saugas pasirašė sutartį su „Panevėžio“ klubu.

Po trejų metų pertraukos legionierius iš Brazilijos Elivelto Ribeiro Dantas grįžta į Lietuvos A lygą. 28-erių metų saugas pasirašė sutartį su „Panevėžio“ klubu.

REKLAMA

Kilęs iš nedidelio Holambra kaimelio San Paulo valstijoje jaunystėje Elivelto žaidė Brazilijos grando „Flamengo“ jaunimo komandoje, o vėliau rungtyniavo savo gimtosios šalies „Imperial club“ ir „Cabofriense“ komandose.

Lietuva tapo pirma šalimi, kurioje prasidėjo futbolininko legionieriaus karjera. Lietuvoje debiutavęs brazilas 2014 metais vilkėjo tuometinio Panevėžio „Ekrano“ marškinėlius ir per sezoną visuose turnyruose sužaidęs 37 rungtynes įmušė 13 įvarčių.

Savo kamuolio valdymo technika, staigumu, nestandartiniais sprendimais ir neprilygstamu kovingumu išsiskyręs brazilas greitai užsitarnavo futbolo gerbėjų ir specialistų pagarbą. Po sezono saugas buvo išrinktas į simbolinę A lygos sezono rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA

2015 metais Elivelto persikėlė į Vilniaus „Žalgirį“ ir tris sezonus gynė sostinės klubo garbę. Iš viso per savo karjerą A lygoje futbolininkas sužaidė 113 rungtynių, pelnė 39 įvarčius ir atliko 21 rezultatyvų perdavimą. Žaisdamas „Žalgiryje“ brazilas du kartus tapo Lietuvos čempionu bei po tris kartus iškovojo LFF taurę ir Supertaurę.

REKLAMA

Išvykęs iš Lietuvos Elivelto dar rungtyniavo Izraelio Petah Tikvos „Maccabi“, Latvijos RFS, Kazachstano „Taraz“ bei Uzbekistano „Sogdiana“ komandose.

„Džiaugiuosi sugrižęs į Panevėžį. Lietuvoje pradėjau savo legionieriaus karjerą ir čia praleidau ketverius metus. Nors buvau toli nuo Lietuvos, domėjausi kaip komandoms sekasi žaisti A lygoje, su kai kuriais futbolininkais palaikau santykius iki šiol, o su „Panevėžio“ kapitonu Pauliumi Janušausku vieną sezoną drauge rungtyniavome „Žalgiryje“. Stengiuosi iš visų jėgų padėti „Panevėžio“ komandai “, – sakė po pertraukos į Aukšataitijos sostinę sugrįžęs Elivelto. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų