REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
„Laisvės ir teisingumo“ programos pristatymas (nuotr. Viltės Domkutės)

Partija „Laisvė ir teisingumas“ pristatė kandidatų sąrašą ir programą šių metų Seimo rinkimams. „Trimis muškietininkais“ pramintų Remigijaus Žemaitaičio, Artūro Zuoko ir Artūro Paulausko iš skirtingų partijų ir judėjimų suvienyta partija, jei bus išrinkta į parlamentą, sieks partnerystės įteisinimo, kokybiškesnės teisinės sistemos ir mažesnių mokesčių darbdaviams, išlaikantiems senjorų darbo vietas.

35

Partija „Laisvė ir teisingumas“ pristatė kandidatų sąrašą ir programą šių metų Seimo rinkimams. „Trimis muškietininkais“ pramintų Remigijaus Žemaitaičio, Artūro Zuoko ir Artūro Paulausko iš skirtingų partijų ir judėjimų suvienyta partija, jei bus išrinkta į parlamentą, sieks partnerystės įteisinimo, kokybiškesnės teisinės sistemos ir mažesnių mokesčių darbdaviams, išlaikantiems senjorų darbo vietas.

REKLAMA

Partija savo kandidatus ir programą pristatė A. Zuoko namų kieme, Užupyje.

„Ką turime šičia, tai yra žiedas žmonių, kurie nepabijojo susiburti, nepabijojo eiti koja kojon. <...> Tai yra tie žmonės, kurie neš naują vėliavą – naujų pokyčių, naujo požiūrio, naujų sprendimų mūsų valstybei, kurie šiandien yra kaip niekada reikalingi“, – teigė partijos pirmininkas R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis džiaugėsi partijų organizacijų susijungimu, nes tai, anot partijos pirmininko, parodė, kad galima Lietuvai parodyti kitokios kokybės politiką.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, „Laisvės ir teisingumo“ sąraše yra daugybė skirtingų profesijų, specialybių, ilgametę patirtį įvairiose srityse turinčių žmonių.

REKLAMA

R. Žemaičio teigimu, šis sąrašas bus vienas stipriausių rinkiminių sąrašų. Partijos pirmininko tvirtinimu, „Laisvė ir teisingumas“ reitinguodama kandidatus netaikė jokių kvotų pagal amžių, patirtį, išsilavinimą ar lytį, nes sąrašas natūraliai gavosi subalansuotas pagal visus šiuos kriterijus.

„Mes sąraše turime įvairių profesijų, įvairios patirties žmonių. <...> Bet, kas svarbiausia, šie žmonės atsidavę mūsų kraštui, atsidavę Lietuvai, atsidavę savo rajonams ir savo regionams. Nesvarbu, ar tai bus didmiestis, ar mažas miestelis, ar regionas ar seniūnija. <...> Manau, kad visi mūsų kandidatai ras galimybę, ras žingsnį ir ras žmones, pas kuriuos galės užeiti ir paprašyti palaikyti mūsų komandą“, – tikino partijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Mažesni mokesčiai darbdaviams, dėmesys renovacijai

A. Zuokas priminė, kad „Laisvė ir teisingumas“ yra konservatyvūs liberalai. „Laisvė ir teisingumas“ siūlys įteisinti partnerystę. A. Zuoko teigimu, partija atstovaus savarankiškai dirbančiuosius, kurių, anot politikoje, Lietuvoje yra apie 220 tūkst.

„Lietuvoje kiekvienas darbuotojas galės rinktis sau priimtiną darbo formą“, – tikino A. Zuokas.

Anot jo, didelį dėmesį savo programoje „Laisvė ir teisingumas“ skirs būsto renovacijai. Politinė jėga siūlys, 500 mln. eurų skirti būsto renovacijai.

„Kad nebūtų kaip Vilniuje, kad balkonai krenta“, – sakė A. Zuokas.

„Laisvė ir teisingumas“ taip pat siūlys sumažinti PVM tarifą kasdienių produktų krepšeliui, šildymui, viešajam transportui, viešojo maitinimo paslaugoms, įskaitant alkoholinius gėrimus, viešbučio tipo ir specialaus apgyvendinimo paslaugoms, knygoms ir spaudai, vaistams ir sveikatinimo paslaugoms, sveikam maistui bei šviežiai atšaldytai mėsai, paukštienai, žuviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Laisvė ir teisingumas“ siūlys ir valstybinio ilgalaikio nuomos būsto programa.

„Ypač jaunimas, kurie grįžta iš užsienio, kad jie galėtų turėti stogą virš galvos tiesiog nuomodami iš valstybės fondo“, – pasakojo A. Zuokas.

Anot A. Zuoko, didelis dėmesys bus skiriamas senjorams ir „sidabrinei ekonomikai“. Partija siūlys mažesnius „Sodros“ mokesčius tiems darbdaviams, kurie išlaikys darbo vietą vyresniems darbuotojams.

Stabdys įstatymų leidybos konvejerį

A. Paulausko teigimu, kad reikia stabdyti „įstatymų priėmimo konvejerį“. Pasak jo, Seimas priima per daug įstatymų, kurių žmonės nepajėgia nei žinoti, nei visų vykdyti.

REKLAMA

„Mes manome, kad ypatinga skuba, kuri šiandien tapo beveik norma, ji turi būti taikoma ypatingais atvejais, tai būtų labai reti atvejai, o ne kasdienybė. [Įstatymo] svarstymas turi užimti ne savaitę, ne dešimt dienų, bet svarstymas tikrai turi būti pilnavertis, atsiklausiant visuomeninių, nevyriausybinių organizacijų, kiek įmanoma daugiau žmonių turėtų išsakyti dėl įstatymo savo nuomonę“, – kalbėjo A. Paulauskas.

„Laisvė ir teisingumas“ savo programoje teigė, kad verslą ir mokesčius reguliuojantys įstatymai negali būti keičiami dažnai, tad partija 2 metams paliktų galioti šiuo metu galiojančius teisės aktus.

A. Paulausko tvirtinimu, teisminė valdžia šalyje turi būti veiksminga, iš teismų turi būti išgyvendinta korupcija ir bylų vilkinimas.

REKLAMA

Politiko teigimu, prokuratūra turi tapti ikiteisminio tyrimo organizatore ir neleisti, kad būtų pažeidinėjamos žmogaus teisės.

„Teisingumas – ne tik žodis mūsų partijos pavadinime, bet mūsų veiklos esmė“, – tikino A. Paulauskas.

Pirmajame dešimtuke – politikos senbuviai ir nauji veidai

Pirmasis „Laisvės ir teisingumo“ rinkiminio sąrašo numeris – R. Žemaitaitis. Jis kandidatuos Šilalės-Kelmės rinkiminėje apygardoje.

„Esu ilgametis Seimo narys, ar tai blogai, ar gerai, parodys rinkėjai“, – kalbėjo politikas.

Antrasis sąrašo numeris – A. Zuokas. Buvęs Vilniaus miesto meras kandidatuos Šeškinės-Šnipiškių apygardoje.

Trečiasis sąraše yra A. Paulauskas. Buvęs Seimo pirmininkas laimę bandys Dzūkijos vienmandatėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtoje sąrašo vietoje – meno mugės „ArtVilnius“ rengėja, Vilniaus miesto tarybos narys Diana Stomienė, ji varžysis Senamiesčio apygardoje. Penktasis – Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, politikas perrinkimo sieks Mažeikiuose.

Šeštoji sąraše įrašyta Loreta Jakinevičienė, ilgametė Prienų rajono vicemerė, politikė laimę bandys Dainavos vienmandatėje apygardoje. Septintasis sąraše – advokatas, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vydūnas Sadauskas, kandidatuos Fabijoniškių vienmandatėje apygardoje.

Aštuntoji sąraše – Vilniaus miesto tarybos narė Eglė Čaplikienė, kandidatė Žirmūnų apygardoje. Devintoji – buvus žurnalistė Jolanta Butkevičienė, šiuo metu Šalčininkų rajono tarybos narė. J. Butkevičienė kandidatuos Pašilaičių vienmandatėje apygardoje. Dešimtuką užbaigia ilgametis politikas, radijo stočių įkūrėjas Gintautas Babravičius, kuris varžysis Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje.

REKLAMA

Sąraše taip pat yra Švenčionių rajono vicemerė Violeta Čepukova, buvusi Visagino merė D. Štraupaitė, kandidatuosianti ir Našlios šiaurinėje apygardoje, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Aurimas Truncė, buvęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila bei kiti.

„Laisvė ir teisingumas“ susikūrė susijungus partijai „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos laisvės sąjungai ir Artūro Paulausko judėjimui.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų