REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras pasiuntė kvietimą savaitgalį stebėti, ar nėra vykdomi pažeidimai naktiniuose klubuose.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras pasiuntė kvietimą savaitgalį stebėti, ar nėra vykdomi pažeidimai naktiniuose klubuose.

REKLAMA

„Ministerija kviečia tuos, kurie savaitgalį planuoja lankytis naktiniuose klubuose, stebėti, ar nėra pažeidimų. Tikrai neraginame užsiimti stebėjimo akcijomis, bet tiktai bus žmonių, kurie be to ten eis, leis laiką. Tai kviečiame užfiksavus, kad nėra laikomasi reikalavimų, atsiųsti nurodytu adresu“, – sakė jis.

Kaip informavo ministro patarėja Lina Bušinskaitė, nuotraukomis ar trumpais video galima pasidalinti įkėlus SAM „Facebook“ paskyroje, specialiai sukurtame profilyje „Korona nemiega ir naktį“.

„Čia nėra jokios prievartos ar didelio kvietimo, bet didelis prašymas. Tai palengvintų darbą ir NVSC specialistams, kuriems nereikėtų savaitgalį lankytis šiose įstaigose ir tikrinti, kaip laikomasi reikalavimų“, – sakė ji.  

REKLAMA
REKLAMA

Naujų atvejų – 37

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 37 nauji koronaviruso atvejai ir viena mirtis, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Lietuvoje iki šiol patvirtinti 2564 koronaviruso atvejai, tebeserga 714 asmenų, 1755 – pasveiko.

REKLAMA

Sudėjus ketvirtadienį skelbtą bendrą atvejų skaičių su penktadienį patvirtintais, naujausias bendras skaičius turėtų būti vienu didesnis – 2565, tačiau NVSC sako, jog dabartinė statistika skelbiama patikslinus gydymo įstaigų pateiktą informaciją.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 83 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Izoliacijoje yra 3320 žmonių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje užfiksuoti 159 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirti 5035 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 599 tūkst. 513 ėminių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų