REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu žmonės gana intensyviai ruošiasi rudens ir žiemos sezonui – šaldo ir konservuoja daržoves, džiovina grybus, ruošia kitas gėrybes. Daugelis neapsieina ir be minčių, kaip kuo ilgiau išsaugoti svogūnus ir česnakus, mat jie – itin vertingi. Ukmergiškiai Lina ir Nikojalus Lazarevai dalijasi išbandyta ir laiko patikrinta pynimo technika, kurią naudoja kasmet.

Šiuo metu žmonės gana intensyviai ruošiasi rudens ir žiemos sezonui – šaldo ir konservuoja daržoves, džiovina grybus, ruošia kitas gėrybes. Daugelis neapsieina ir be minčių, kaip kuo ilgiau išsaugoti svogūnus ir česnakus, mat jie – itin vertingi. Ukmergiškiai Lina ir Nikojalus Lazarevai dalijasi išbandyta ir laiko patikrinta pynimo technika, kurią naudoja kasmet.

REKLAMA

„Šio pynimo būdo mano žmona išmoko iš vienos senolės. Tai tikrai labai paprastas ir greitas pynimo būdas. Tik reikia, kad svogūnai nebūtų perdžiūvę, jie puikiai baigs džiūti pynėse“, – sako N. Lazarevas ir priduria, kad taip pina ne tik svogūnus, bet ir vasarinius česnakus.

Ukmergiškis nurodo, kad šią techniką jo šeima labai mėgsta ir naudoja kiekvienais metais:

„Toks būdas patinka, nes svogūnai bei vasariniai česnakai gerai laikosi, kasa neišyra iki paskutinio svogūno, o ir kabanti virtuvėje ji atrodo dekoratyviai.“

Kaip su žmona pina svogūnus ir vasarinius česnakus, Nikolajus rodo šiame vaizdo įraše:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų