REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Sesės ilgus plaukus padovanojo vardan sergančių vaikų (nuotr. facebook.com)

Dvi seserys – Laura ir Eglė – nusikirpusios savo ilgus ir išpuoselėtus plaukus, paaukojo juos tam, kad padėtų vėžiu sergantiems vaikams jaustis geriau.

6

Dvi seserys – Laura ir Eglė – nusikirpusios savo ilgus ir išpuoselėtus plaukus, paaukojo juos tam, kad padėtų vėžiu sergantiems vaikams jaustis geriau.

REKLAMA

Tris dukras – Laurą (10), Eglę (8) ir Ievą (4) – auginanti mama Vitalija pasakoja, kad tai jau antras kartas, kai vyriausioji dukra padovanoja savo plaukus vardan sergančių vaikų.

„Vyresnioji dukra turėjo užsiauginusi gan ilgą kasą – plaukai tamsūs, stori ir blizgantys. Tačiau pačiai susitvarkyti su ilgais plaukais buvo ganėtinai sunku, tad nusprendėme, kad reikia juos patrumpinti.

Netyčia užklydome į „Mamų unijos“ puslapį, kuriame radome informaciją apie plaukų aukojimą vėžiu sergantiems vaikams. Mergaitės manė, kad iš jų plaukų bus gaminami perukai sergantiems vaikams. Tačiau „Mamų unijos“ atstovė papasakojo, kad vaikai nemėgsta dėvėti perukų, nes mažiesiems ligoniukams tai nepatogu, graužia odą, tad jie labiau renkasi gražias kepuraites“, – pasakoja moteris.

Vitalija sužinojo, kad vis tiek turi galimybę prisidėti prie sergančių vaikų gerovės, nes už nukirptus ir parduotus plaukus gauti pinigai būna perduodami „Mamų unijai“, o už tuos paaukotus pinigus jiems perkamos reikalingos priemonės, taip pat ir galvytes puošiančios ir šildančios kepurėlės.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkiniai neslėpė susižavėjimo

Tiesa, tai nebuvo pirmasis kartas, kai vyriausioji Vitalijos dukra Laura aukoja savo plaukus dėl kilnaus tikslo. Pirmą kartą ji tai padarė būdama aštuonerių. Dabar, sulaukusi aštuonerių, plaukus nusikirpo ir Eglė. Moteris šypteli, kad galbūt, kai jaunėlei Ievai bus aštuoneri, ir ji paseks vyresnių dukrų pavyzdžiu.

REKLAMA

„Nuo pirmo kasos nukirpimo vyresnioji dukra plaukus augino beveik du metus iki antrojo kirpimo“, – pasakoja Vitalija.

Moteris neslepia, kad mergaitės šiek tiek dvejojo, tačiau naujovių troškimas paspartino jų apsisprendimą, o ir tvarkyti trumpus plaukus, jos dukroms pasirodė lengviau. Nusikirpus plaukus mergaites apėmė palengvėjimas, o aplinkiniai negailėjo pagyrų ir nuostabos, sužinoję, ką mergaitės padarė su savo plaukais.

Padarys tai dar kartą

Pasak Vitalijos, jos dukros visiškai supranta, kad vėžys – sunki liga, kuri nesirenka savo ligonių, o ja serga tiek vaikai, tiek suaugę.

REKLAMA
REKLAMA

„Vėžys gali būti bet kuriam žmogui, bet kokio amžiaus, apimti bet kurią kūno dalį. Vaikai supranta ligos rimtumą ir sudėtingumą. Ir nerimauja, kad sergantiems vaikams labai sunku ir keista suprasti, kodėl būtent jie susirgo“, – sako mergaičių mama.

Tiek Laura, tiek Eglė planuoja ateityje dar kartą plaukus atiduoti kilniam tikslui, o prie to prisidėjo ir joms plaukus kirpusi kirpėja.

„Nuostabiai darbą atlikusi kirpėja Laura Rickevičienė iš „Figaro“ salono mergaites tiesiog užbūrė savo darbo stiliumi, tad mergaitės kasas augins dėl galimybės vėl paaukoti plaukus sergantiems vaikams ir vėl susitikti su pamilta kirpėja“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų