REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglijoje savęs ieškojęs, bet galiausiai Bulgarijos publiką sužavėjęs Vladas Simanelis kuria šmaikščius vaizdo įrašus ir su žmonėmis dalijasi išradingais receptais.

Anglijoje savęs ieškojęs, bet galiausiai Bulgarijos publiką sužavėjęs Vladas Simanelis kuria šmaikščius vaizdo įrašus ir su žmonėmis dalijasi išradingais receptais.

REKLAMA

Būdamas 21-erių vaikinas savo laimės ieškoti iškeliavo į Angliją. Nieko neturėdamas ir nemokėdamas kalbos Vladas sunkiai skynėsi kelią ir vos nesusirgo depresija, tačiau galiausiai susiėmė, pakeitė įpročius, o atradęs save ėmėsi verslo, kurį šiandien sėkmingai plėtoja Bulgarijoje ir žavi vietinius šmaikščiais vaizdo įrašais.

Tiesa, vyras nepamiršta ir lietuvių, socialiniuose tinkluose jis dalijasi išradingais receptais ir moko kitus sveikai maitintis.

Vlado kelias sėkmės link buvo gan painus: „Gyvenau Anglijoje, ten pradėjau domėtis sportu ir sveika mityba, dirbau su asmeniniais treneriais. Norėjau motyvuoti žmonės, kad šie prižiūrėtų save, sportuotų, sveikai maitintųsi, todėl pradėjau kurti vaizdo įrašus, kuriuose gamindavau ir dalydavausi receptais. 

REKLAMA
REKLAMA

Gaminti pradėjau nuo šešiolikos metų, nes mano mama važinėdavo į užsienį dirbti, todėl anksti tapau savarankišku. Mano tėtis su broliu gaminti nemėgo, todėl aš sukdavausi virtuvėje. Atradau aistrą gaminti, Lietuvoje baigiau maitinimo verslo studijas, būdamas 21-erių išvykau į Londoną ir pradėjau dirbti Jamie Oliverio restorane.

REKLAMA

Ten dirbau barmenu, teko ir virtuvėje pasidarbuoti. Priaugau daug svorio, jaučiau liūdesį, depresiją, todėl ėmiau ieškoti būdų, kaip pakeisti savo gyvenimą. Atradau sportą, sveiką mitybą ir man pavyko pasikeisti. Visi šie gyvenimo nutikimai atvedė mane čia, kur esu dabar.“

Prieš dvejus metus su žmona Vladas iš Anglijos persikėlė gyventi į Bulgariją: „Čia pradėjome kurti kvepiančias kojines. Kūriau vaizdo įrašus apie jas, bet norėjau šią sferą sujungti su maisto gaminimu. Pradėjome filmuoti blogą, kuriame aš gaminu maistą ir vilkiu kvepiančias kojines.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Bulgarijoje plėtojame verslą, parduodame kvepiančias kojines. Būtent iš čia ir filmuojame visus lietuviškus klipus. Mano žmona yra kilusi iš šios šalies, todėl nusprendėme čia apsigyventi.

Norėčiau grįžti į Lietuvą, bet kol kas Bulgarijoje puikiai sekasi. Žinoma, niekada negali žinoti, galbūt po pusmečio grįšime į Lietuvą ir ten pradėsime kažką kurti. Šiuo metu stengiuosi palaikyti ryšį su tėvynę, tačiau iš toli.“

Vyras prisipažįsta, kad ilgisi tėvynės: „Vaizdo įrašai kuriami lietuvių kalba, nes būdamas toli nuo Lietuvos labai jos ilgiuosi, todėl noriu įnešti kažką smagaus į Lietuvos rinką.

Žmonėms mano vaizdo įrašai ėmė patikti, juose yra naudos taip pat ir linksma juos žiūrėti. Mėgstu kurti linksmą turinį, receptus pateikti smagiai su humoru, manau, tai žmonės ir sudomina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai džiugu, kad ir vaikai pradėjo žiūrėti mano klipus. Jie patys gamina, o tėvai su manimi dalijasi rezultatų nuotraukomis. Jaučiu tikslą ir toliau kurti, šviesti vaikus ir mokyti sveikiau gyventi. Suaugusius priversti maitintis sveikiau yra sudėtingiau nei vaikus. Jaunimas dar neturi susiformavusių įpročių, todėl juos lengviau motyvuoti valgyti sveikiau ir sportuoti.“

Vaizdo įrašus Vladas kuria ir bulgarų kalba: „Bulgarams įdomiau juos žiūrėti, jie stebisi, kad lietuvis kalba bulgariškai. Čia lietuvių labai mažai. Auditorija labai išaugo, per keletą mėnesių surinkome 40 tūkst. sekėjų. Šiuo metu važinėjame per miestus ir rengiame susitikimus su vaikais, šviečiame juos apie sveiką gyvenseną.“

REKLAMA

Tiesa, Lietuvos ir Bulgarijos publika, pasak vyro, šiek tiek skiriasi: „Lietuvoje yra daug gerbėjų šeimų, tėveliai su vaikais žiūri mano klipus ir siunčia nuotraukas, kaip jų vaikai bando gaminti.

Bulgarijoje daugelis naudojasi „Tik Tok“ platforma, būtent ten keliame visus vaizdo įrašus ir juos daugiausiai peržiūri vaikai. Mūsų auditorija – vaikai nuo septynerių metų, tokios auditorijos ir norėjau, nes su jaunimu yra lengviau dirbti, juos paskatinti, motyvuoti siekti tikslo. Stengiuosi vaikus nuteikti pozityviai, kad šie iš mano kuriamo turinio gautų naudos.

Sulaukiu daug neigiamų komentarų, bet esu jau pripratęs, ta man kaip kasdienybė. Neįmanoma nuo to pabėgti dirbant su socialiniais tinklais. Pasižiūrėjus į tuos žmones, kurie neigiamai komentuoja, pasidaro labai gaila, kad jie gyvena neįdomų gyvenimą, jei turi laiko peržiūrėti mano klipą ir vėliau parašyti neigiamą komentarą.

Aš į tai žiūriu pozityviai ir linkiu jiems meilės, šilumos ir sveikatos. Visuomet į kiekvieną komentarą atrašau pozityviai ir su meile.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų