REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 projekto „Aš – superhitas“ nugalėtojas ir „X faktoriaus“ dalyvis Silvester Belt, baigęs studijas prestižiniame Londono universitete, kuria muziką ir stebina savo gerbėjus naujais kūriniais.

TV3 projekto „Aš – superhitas“ nugalėtojas ir „X faktoriaus“ dalyvis Silvester Belt, baigęs studijas prestižiniame Londono universitete, kuria muziką ir stebina savo gerbėjus naujais kūriniais.

REKLAMA

Prieš keletą metų, laimėjęs realybės šou, Silvestras išleido debiutinį singlą „Tave radau“, kuris „YouTube“ platformoje siekia beveik 5 milijonus peržiūrų. Po sėkmingo starto atlikėjas tęsė studijas Anglijoje ir pasinėrė į kūrybą. 

Atlikėjas pasakojo, kad nuo mažens dalyvavo daugybėje projektų ir konkursų: „Tas augant davė daug nepasitikėjimo savimi, jausdavausi vidutinybe, ką supratau vėliau, tai nėra blogai, užsidarydavau savyje ir norėdavau viską mesti. Su vidiniais demonais kovoti sunkiausia. Tačiau po projekto „Aš Superhitas“ daug kas pasikeitė. 

Lyg po pagreitinto universiteto kurso, kuriame išmokau daugiau apie šou industriją, nei per visą gyvenimą sudėjus. Pažiūrėjau į akis savo baimėms, pradėjau analizuoti, kuriose srityse jaučiausi silpnesnis, ką reikia tobulinti, norint pasiekti geriausius rezultatus. „X faktorius“ atnešė dar daugiau patirties ir dar daug gražių prisiminimų. Po tokių projektų dažniausiai dalyviams pasidaro aiškiau, ko jie nori iš gyvenimo ir karjeros. Nors daugeliui „intelektualų“ televizija yra tik blizgalai, biznis ir tuštybės – tai taip pat yra ir puiki mokykla. Tame galima atrasti daug dalykų – apie save ir žmones.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas prisipažino, kad buvusiems projektams jaučia nostalgiją: „Kadangi, kaip ir minėjau, šios patirtys atnešė į mano gyvenimą daug įdomių žmonių ir prisiminimų, visada sukyla šypsena ir nostalgija. Dalyvauti ir išgyventi tokias patirtis smagu ir naudinga, jei moki tuo pasinaudoti ir pasiimti iš to kas tau reikalinga. Tačiau vėl dalyvauti pasiryžčiau tik jei žinočiau, kad tas atneš naudos tiek man, tiek pats kažką naujo galėsiu parodyti žiūrovui. Dalyvauti vien tam, kad pasirodyti – beprasmybė.“

REKLAMA

Su buvusių projektų dalyviais Silvestras stengiasi palaikyti ryšį: „Karts nuo karto pabendraujame su keliais dayviais iš projektų, bet tik vienetai likę mano gyvenime. Daugiau bendrauju su žmonėmis iš užkulisių, kuriuos ir atradau projektuose. Tai nuvedė prie dar kitų patirčių bei pažinčių, už ką ir esu labiausiai dėkingas. Todėl matyt ir gimė pasakymas, kad šiame versle „viskas per pažintis“.  Žinant tinkamus žmones atsiranda daugiau galimybių. Dažniausiai tai pateikiama kaip negatyvus dalykas, nors tai yra natūralu, visose srityse pažintys ir kontaktai yra svarbus aspektas siekiant aukštumų.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas prisipažįsta, kad visos jo gyvenimo sritys vienaip ar kitaip yra susijusios su muzika. Silvestro kasdienį gyvenimą dabar sudaro kūryba, darbas grožio industrijoje ir darbas su savimi.

„Mes visi išmokyti, kad visą gyvenimą reikia siekti „kažko“, visada būti produktyviais ir sėkmingais.Karjeros aukštumos man – dainų kūrimas. Dainų, kurios pirmiausiai man asmeniškai patinka. Nebūtinai draugams ar artimiesiams. To siekiu ir kol kas sekasi puikiai! 

„Prasimušti“ man nebėra tikslas. Aš tikiu, kad kai nuoširdžiai darai kas tau miela ir sieki geriausių rezultatų, žmonės tai įvertina ir tavęs klausosi. Ne visi „prasimušę“ jaučiasi laimingi ar darantys tai, kas jiems patinka ir atvirkščiai. Man labai svarbu yra mentalinė sveikata, noriu pasiekti stabilumo, jei darbe ar kitos srityse yra sumaištis, niekada nesijausiu laimingas. Lietuvoje konkurencija nemaža, daug pasiūlos ir ne tiek daug paklausos. Bet kiekvienas atlikėjas gali atrasti savo auditoriją. Pro rakto skylutę stebėti, ką daro tavo kaimynas ir bandyti daryti geriau – neturėtų būti siekiamybė“, –  atviravo vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas juokėsi, kad kartais pastebi praeivių žvilgsnius: „Negaliu pasakyti ar dėl to, kad mane atpažįsta, ar dėl to, kad keistai atrodau. Dalyvių visuose projektuose yra buvę dešimtys ar net šimtai. Nemanau, kad esame visiem labai įdomūs, todėl ypatingo dėmesio nesulaukiu. Komentarai yra komentatoriaus asmeninis reikalas. Dažniausiai neigiami komentarai neturi nieko bendro su turiniu ar kam jis yra adresuotas. Visada smagu sulaukti palaikančių ir motyvuojančių žinučių, todėl tik joms leidžiu pasiekti mano pasamonę.

Tiesą sakant, vieninteliai neigiami komentarai apie mane yra susiję su mano orientacija. Kažkodėl kai kurie komentatoriai galvoja, kad tai yra jų reikalas. Atvirkščiai – tai neturi nieko bendro su jais. Dažnai pamirštama, kad ne apie viską reikia turėti nuomonę. Nuomonė turi būti pagrįsta ir apgalvota iš visų pusių, kai tu tiesiog rėki garsiai, kas tau ant liežuvio galo, tai nėra nuomonė. Kaip taisyklė – garsiai rėkiantys mažiausiai žino. Žmonės, kurie nesidomi naujais dalykais, netobulėja, nieko nesiekia, man nėra autoritetai, todėl ir jų nuomonė svorio neturi. Mane domina intelektualūs žmonės, kurie nepasiduoda siekiant savo svajonių ir tobulėja dvasiškai. Neapsimesdami, kad viską žino ir visada yra teisūs, o atvirkščiai kvestionuoja savo įsitikinimus ir kasdien keičiasi.“

Pasak Silvestro jo planuose yra du keliai: „Siekti „mainstream“ ir šlovės, populiarumo, kuriant tai, kas nebūtinai yra tau artima, pataikaujant daugumai. Arba kurti, kas artima ir eina „iš vidaus“, negalvojant apie peržiūras ir kitus skaičiukus. Taip kaip ir asmeniniame gyvenime, taip pat ir karjeroje – mano siekiamybė yra balansas. Galima kurti, kas patiks tik tau vienam, nėra tame nieko blogo. Bet iš to uždirbti ir pragyventi nelabai įmanoma. Mano planas yra pragyventi iš savo kūrybos ir jaustis laisvai. Svajoju, žinoma, apie koncertus, pasiruošimą jiems, albumų leidybą ir naujus nuotykius.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų