REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienam sodininkyste ar daržininkyste užsiimančiam žmogui bene daugiausia malonumo teikia derliaus nuėmimas ir galimybė džiaugtis užaugintais vaisiais ar daržovėmis. Tačiau kartais rezultatai pranoksta bet kokius lūkesčius ir sukelia didžiulę nuostabą. Būtent taip nutiko ir Mažeikiuose gyvenančiai Laimai, kuri ir su portalo tv3.lt skaitytojais dalijasi įspūdingu bulvių derliumi.

Kiekvienam sodininkyste ar daržininkyste užsiimančiam žmogui bene daugiausia malonumo teikia derliaus nuėmimas ir galimybė džiaugtis užaugintais vaisiais ar daržovėmis. Tačiau kartais rezultatai pranoksta bet kokius lūkesčius ir sukelia didžiulę nuostabą. Būtent taip nutiko ir Mažeikiuose gyvenančiai Laimai, kuri ir su portalo tv3.lt skaitytojais dalijasi įspūdingu bulvių derliumi.

REKLAMA

Moteris nuotraukose užfiksavo bulves, kurių dydis prilygsta jos plaštakai. Laima sako nežinanti, kokia yra šių bulvių veislė, mat prieš kelerius metus ji jas gavo iš tetos, kuri prieš tai jas buvo gavusi iš vieno ūkininko.

Nors šias bulves ji su vyru augina jau ne pirmus metus, tik šiemet jos užaugo neįtikėtino dydžio.

„Tai pirmi metai ir nieko naujo kaip ir nedarėme. Kaip visada sėjant pavasarį naudojome truputį trąšų ir vėliau mėšlo. Trąšų perdangos vengiame, nes auginame tik sau. Keletą metų išvis auginame po šiaudais“, – pasakoja pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji sako, kad šių bulvių derlius visais metais buvo tik vidutinis, o kitos rūšys derėdavo kur kas gausiau. Tačiau jas šeima sodina dėl kelių priežasčių:

REKLAMA

„Šias sodiname todėl, kad jos ilgai nedygsta žiemą, gerai laikosi rūsyje ir išlieka skanios iki naujo derliaus.“

Laima neslepia, kad išvydus tokias dideles bulves ji buvo maloniai nustebinta, nes nieko panašaus dar nebuvo mačiusi. Taip pat moteris atskleidžia, kad jau spėjo jų ir paragauti.

„Vakar dvi išvirėme, užteko ir dar liko mums su vyru dviese. Bulvių skonis buvo kaip visada, niekuo nesiskyrė. Manau, kad bulvės skonis priklauso ne nuo dydžio, o nuo rūšies. Mes mėgstame miltingas, kad sukristų, tada košė būna skanesnė“, – sako mažeikietė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų