REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol kaukės susibūrimuose ir lauke turėtų būti rekomenduojamos, trečiadienį Vyriausybės posėdžio metu paskelbė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Be to, kelių dienų klausimas, kada jos atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose taps ir privalomos, spaudos konferencijos metu pridūrė jis.

Nuo šiol kaukės susibūrimuose ir lauke turėtų būti rekomenduojamos, trečiadienį Vyriausybės posėdžio metu paskelbė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Be to, kelių dienų klausimas, kada jos atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose taps ir privalomos, spaudos konferencijos metu pridūrė jis.

REKLAMA

„Kaip tik COVID-19 suvaldymo komitete apie tai kalbėjome. Tai pirminėje versijoje nebuvo siūloma naudoti kaukes renginiuose atvirose erdvėse, jei sergamumo rodiklis yra iki 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Bet po pasitarimo sutarėme, kad nelauksime tų 16 atvejų ir artimiausiu metu bus parengti sprendimai, kad kaukės taptų privalomos ir atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose“, – sakė A. Veryga.

Anot ministro, tokių priemonių imtasi žinant, kad kai kurie žmonės atstumo neišlaiko.

„Pavyzdys, kad ir Kaune kiemelyje, atviroje erdvėje, vykęs renginys parodė, kad žmonės užsikrečia. Todėl ir buvo pasiūlyta įvedinėti šią priemonę“, – kalbėjo jis. 

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Vyriausybė tai priėmė kaip rekomendaciją.

Naujos viruso suvaldymo rekomendacijos

Vyriausybė pirmadienį taip pat patvirtino rekomenduojamąsias bendrąsias COVID-19 ligos priemones, kurios būtų taikomos atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją. 

REKLAMA

Priemones galėtų atskirai taikyti savivaldybės, atsižvelgdamos į dviejų savaičių sergamumą.

Numatomas, kad suminis sergamumo 14 d. rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra suskirstomas į 4 grupes, kuomet yra mažiau kaip 3 atvejai. Antra grupė nuo 3 iki 16 atvejų, trečia – 16-25 atvejų, ketvirta – daugiau  nei 25 atvejai.

„Siūloma koreguoti ir vieną iš 4 karantino atšaukimo kriterijų. Tą, kuris susijęs su lokalizuotais ir valdomais ligų protrūkiais. 

Jame yra įrašyta, kad ne mažiau kaip 90 proc. per savaitę nustatytų naujų atvejų turi būti susiję su lokalizuotais ir valdomais ligos protrūkiais, tai siūlome pakoreguoti, kad su protrūkiais ar įvežtiniais atvejais nesusijusių ligos protrūkių dalis sudarytų ne daugiau kaip 10 proc. per savaitę“, – kalbėjo A. Veryga.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat siūlomi pakeitimai, kurie leistų teikti siūlymus dėl apsaugos priemonių naudojimo ir atšaukus karantiną.

Atšaukė draudimus atvykti užsieniečiams

Vyriausybė pirmadienį atšaukė draudimą į Lietuvą atvykti užsieniečiams iš koronaviruso itin paveiktų Europos Sąjungos (ES) šalių. Šis klausimas buvo svarstomas neeiliniame Ministrų kabineto posėdyje.

„Ten, kur yra 25 atvejai, bus privaloma turėti iš tos valstybės, kur atvyksta, neigiamą koronaviruso testą bei galiojantį 72 valandas. Norime suvienodinti atvykimo sąlygas visiems“, – Ministrų kabineto posėdyje sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Visų šių šalių gyventojai galės atvykti į Lietuvą be apribojimų, tačiau jiems galios saviizoliacijos reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų piliečiams atvykti į Lietuvą galima visada. Jei valstybė, iš kurios atvyksta yra paveikta koronaviruso, būtina registruotis NVSC.

Vykti mes leidžiame, bet visi piliečiai įspėjami, kad mūsų operacijų vadovas nerekomenduoja vykti, jei tos šalys dega raudonai, o grįžus bus privaloma saviizoliacija“, – sakė R. Tamašunienė.

„Lietuviai parvykę čia atliks tuos testus, o užsieniečių reikalaujame, kad tose šalyse atliktų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Jei visiškai drausime, greitai atsidursime situacijoje, kai nieko neįsileisime į šalį“, – praėjusią savaitę trečiadienį sakė premjeras S. Skvernelis.

REKLAMA

Nauja tvarka galios dar kelioms mažosioms Europos šalims – Andorai, Monakui, San Marinui ir Vatikanui.

Anksčiau galiojo valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimai ir be jokių apribojimų į Lietuvą galėjo atvykti užsieniečiai iš Jungtinės Karalystės, Slovėnijos, Lichtenšteino, Danijos, Vokietijos, Airijos, Slovakijos, Italijos, Graikijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Vengrijos.

Buvo būtina saviizoliacija, tačiau atvykti užsieniečiams buvo leidžiama iš: Šveicarijos, Prancūzijos, Lenkijos, Kroatijos, Austrijos ir Kipro.

Atvykti užsieniečiams buvo draudžiama iš: Liuksemburgo, Rumunijos, Ispanijos, Belgijos, Bulgarijos, Maltos, Švedijos, Čekijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Islandijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų