REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė kyšininkavimu įtariamą Šiaulių apygardos teisėją Raimundą Jurgaitį. Su juo sulaikyti dar keturi asmenys: teisėsaugininkai neatskleidžia, kas jie tokie.

Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė kyšininkavimu įtariamą Šiaulių apygardos teisėją Raimundą Jurgaitį. Su juo sulaikyti dar keturi asmenys: teisėsaugininkai neatskleidžia, kas jie tokie.

REKLAMA

Šiaulių apygardos teisėjas Raimundas Jurgaitis buvo sulaikytas šiandien vos atėjęs į darbą. Teisme, teisėjo Raimundo Jurgaičio namuose, kitų keturių įtariamųjų gyvenamose vietose ir automobiliuose STT atliko kratas. Teisėjas sučiuptas vos tik Prezidentas Gitanas Nausėda anksti ryte panaikino teisėjo teisinę neliečiamybę.

„Leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn Šiaulių apygardos teisėją Raimundą Jurgaitį. Šioje byloje taip pat yra dar keturi įtariami asmenys. Visi įtariamieji šiuo metu yra sulaikyti įvairiose vietovėse. Talkinant Šiaulių apskrities vyriausiajam komisariatui, STT pareigūnai atlieka kratas, jų yra virš dešimt“, – sako prokuroras Martynas Jovaiša.

Teisėjas įtariamas kyšininkavimu, piktnaudžiavimu. Kolegos negali patikėti, kad beveik 30 metų teisėju dirbantis Jurgaitis gali būti paperkamas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra teisėjas patyręs, nagrinėjo sudėtingas bylas. Ir galiu pasakyti, kad tas įvykis, apie kurį mes sužinojome nuo šiandien pačio ryto – buvo didelis šokas visam kolektyvui ir buvo tiesiog labai netikėta“, – pasakoja Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Gražvydas Poškus.

REKLAMA

Sučiupti dar keturi privatūs asmenys, jiems pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu. Pačių korupcinių epizodų esą nėra daug.

„Tikslus inkriminuojamų nusikalstamų veikų skaičius priklausys ir nuo šiandien atliktų kratų rezultatų, tačiau mes nekalbame apie itin didelį kiekį nusikalstamų veikų, jei kalbam apie korupcinius nusikaltimus“, – teigia M. Jovaiša.

Pareigūnai neatskleidžia ir sumų, tačiau aišku, kad jos nėra itin didelės, mažesnės nei 9 tūkstančiai eurų.

„Tiksliai jums nepasakysiu, kokios sumos, nes nenorėčiau atskleisti ikiteisminio tyrimo detalių, tačiau nekalbame apie itin dideles sumas. Mažiau nei 250 MGL“, – teigia M. Jovaiša.

REKLAMA
REKLAMA

O štai teismo pirmininkas sako, kad kokių nors įtarimų dėl Jurgaičio nėra net kilę.

„Kažkokių tokių įvykių, dėl ko būtų reikėję galvoti dėl teisėjo drausminės atsakomybės, nėra buvę iki šios dienos“, – kalbėjo G. Poškus.

Teisėsaugininkai nesako, dėl kokių konkrečių teisme nagrinėtų bylų ant teisėjo krito korupcijos šešėlis. Veikiausiai tai nebus skandalingos ar su sunkiais nusikaltimais susijusios bylos, aiškėja, kad tos bylos jau buvo išnagrinėtos žemesnių instancijų, apylinkių teismuose.

Galėčiau patvirtinti, kad nusikalstamos veikos, kurių padarymu įtariamas teisėjas, yra susijusios su jo nagrinėtomis baudžiamosiomis bylomis, konkrečių veikų šiandien negalėčiau įvardinti, galėčiau paminėti, kad kalbame apie apeliacinėj instancijoje nagrinėtas baudžiamasis bylas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu būtų kažkokių tai pagrįstų manymų apie tai, kad kažkurioje konkrečioje byloje nagrinėjant buvo priimtas kažkoks neteisėtas sprendimas paveikiant teisėją, tai manau, kad toje būtent konkrečioje byloje būtų galima kažką tai spręsti dėl proceso atnaujinimo. Tačiau masiškai peržiūrinėti visas teisėjo nagrinėtas bylas, aš manyčiau, kad pagrindo nebūtų“, – sako G. Poškus.

Dėl kardomųjų priemonių ketinama spręsti po apklausų, greičiausiai rytoj. Anot teisėsaugininkų, visi sulaikytieji greičiausiai bus apklausti jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų