REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Vilniuje į amžinąją kelionę palydimas Aurelijus Katkevičius (Fotobankas)

Penktadienį Vilniuje atsisveikinama su trečiadienį po sunkios ligos mirusiu publicistu, redaktoriumi, viešųjų ryšių specialistu, intelektualu Aurelijumi Katkevičiumi.

24

Penktadienį Vilniuje atsisveikinama su trečiadienį po sunkios ligos mirusiu publicistu, redaktoriumi, viešųjų ryšių specialistu, intelektualu Aurelijumi Katkevičiumi.

REKLAMA

Atsisveikinimas su Aurelijumi vyksta rugpjūčio 14 d. iki 16 val. Olandų g. 22, Vilniaus laidojimo rūmuose, pirmojoje šarvojimo salėje. Urna išnešama 16 val., laidotuvės vyks Liepynės kapinėse.

A. Katkevičius yra dirbęs savaitraščio „Litaratūra ir menas“ kritikos skyriaus žurnalistu, buvo „Verslo žinių“ Finansų ir rinkų skyriaus vadovas. A. Katkevičius per savo karjerą buvo žurnalų „Veidas“, „Iliustruotasis mokslas“, „Iliustruotoji istorija“, „Verslo klasė“ vyriausiasis redaktorius.

A. Katkevičius yra dėstęs Vilniaus universitete, pastaruoju metu vedė privačius mokymus. Yra išvertęs ne vieną knygą, taip pat kurį laiką rašė tekstus humoro laidos „Dviračio žinios“ dainoms.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu A. Katkevičius kartu su kitais viešųjų ryšių specialistais – Mykolu Katkumi ir Arijumi Katausku – „Laisvės TV“ vedė tinklalaidę „Katukai“.

REKLAMA

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu išreiškė užuojautą žurnalisto, apžvalgininko ir leidinių redaktoriaus Aurelijaus Katkevičiaus artimiesiems. Užuojautą išreiškė ir premjeras Saulius Skvernelis. 

„Lietuvos visuomenė laukdavo ir vertindavo Aurelijaus Katkevičiaus įžvalgas visais svarbiausiais mūsų šalies klausimais. Jo indelis į nepriklausomos Lietuvos žurnalistiką ir vakarietiškos ryšių su visuomene kultūros kūrimąsi Lietuvoje išliks jo palikimu mums ir pamokomis ateinančioms kartoms. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, kolegoms ir bičiuliams bei linkiu stiprybės“, – teigė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos žiniasklaidos bendruomenė neteko aktyvaus žurnalisto ir filologo, kuris savo profesinę veiklą visada grindė aukštais etikos standartais ,skvarbiomis įžvalgomis prisidėjo prie pilietinės visuomenės kūrimo. Reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir kolegoms, visiems, kuriems teko pajusti šios asmenybės intelekto jėgą“, – rašoma premjero užuojautoje.

Užuojautą išreiškė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak šalies vadovo, Lietuva neteko ryškios asmenybės, intelektualo ir šviesuolio.

„Reiškiu pagarbą šios šviesios asmenybės atminimui, palikimui ir kūrybinei veiklai. Aurelijus Katkevičius nepailstamai tikėjo tautos sąmoningumo puoselėjimu, buvo aktyvus visuomenininkas ir įžvalgus mąstytojas. Lietuva neteko tikro nuoširdaus intelektualo“, – rašoma prezidento užuojautoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų