REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Elitinio kovos su narkotikais skyriaus pareigūnas netrukus sės į teisiamųjų suolą. Darbe apdovanotas ir ne kartą skatintas 30-metis kriminalistas pogrindyje subūrė gaują auginti kanapes, tačiau derliaus nurinkti nespėjo – jam sutrukdė kolegos.

Elitinio kovos su narkotikais skyriaus pareigūnas netrukus sės į teisiamųjų suolą. Darbe apdovanotas ir ne kartą skatintas 30-metis kriminalistas pogrindyje subūrė gaują auginti kanapes, tačiau derliaus nurinkti nespėjo – jam sutrukdė kolegos.

REKLAMA

7-eri metai elitiniame Panevėžio policijos padalinyje. Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdyboje dirbantis šis 30-metis kriminalistas Vaidas Oftas 2 kartus skatintas ir ne kartą apdovanotas už nepriekaištingą tarnybą kovojant su narkotikų prekyba ir platinimu. Ir it perkūnas iš giedro dangaus – kaltinimai, kad pareigūnas su sėbrais augina kanapes.   

Policijos imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus viršininkas Rolandas Verbliugevičius įvykių pradžią prisimena taip: „Buvo gauta info apie tai, kad Kelmės rajone auginamos kanapės spec. vietoje ir tapo žinoma, kad vienas iš tų asmenų, kuris užsiima, yra Panevėžio pareigūnas. Buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas kratos.“ 

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos prokuroras Mantas Jurkėnas atviras: „Skaudu, kad policijos pareigūnas šią nusikalstamą veiką įvykdė, tačiau iš kitos pusės, irgi yra džiugu, kad policijos to pačio komisariato pareigūnai išsiaiškino minėta nusikaltimą.“   

REKLAMA

Į teisiamųjų suolą kartu su dar trimis draugais sėsiančiam kriminalistui pareikšti kaltinimai dėl neteisėto didelio kiekio kanapių auginimo veikiant organizuotoje grupėje, taip pat piktnaudžiavimo tarnyba ir neteisėtu disponavimu raminamaisiais vaistais, kurių nesibodėjo laikyti net darbe.

Po atliktų kratų sodyboje pareigūnai suskaičiavo, kad ūkiniame pastate buvo užauginta beveik 100 kanapių krūmelių.   

„Vienos Kelmės rajono sodybos ūkiniame, kartu su trim kaltinamaisiais, įrengė spec. patalpą, skirtą kanapėms auginti, įsigijo kanapių sėklų ir joms auginti reikiamos įrangos. Ir minėtas kanapes augino, kol buvo sulaikyti policijos pareigūnų“, – sako prokuroras M. Jurkėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai įtaria, kad suimtas kriminalistas buvo pagrindinis kanapių auginimo laboratorijos iniciatorius. Beje, narkotinę žolę Kelmės rajone augino kartu su vaikystės draugais. Tiesa, kriminalisto gauja spėjo tik užauginti žolę. Nurinkti derlių sutrukdė sodybą šturmavę kolegos. 

„Du iš jų Klemės rajono gyventojai teisti. Kitas anksčiau neteistas jaunas vyras iš Šiaulių. O Kelmės rajono gyventojai pareigūno pažįstami, jei žiūrėt ryšius iš anksčiau, vaikystės kiemo draugai“, – kalbėjo prokuroras M. Jurkėnas. 

Jei produkciją būtų spėta parduoti, kompanijai būtų grėsęs kur kas griežtesnis įkalinimas nuo 10–15 metų. Dabar už neteisėtą kanapių auginimą visiems gresia baudos nuo 5 iki 200 tūkstančių eurų, areštas arba laisvės atėmimas iki 5-erių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnui už piktnaudžiavimą tarnyba – iki 7-erių metų.

„Jis parengė nusikalstamos veiklos planą, subūrė organizuotą grupę, koordinavo minėtos grupės narių veiklą, davė nurodymus. Šiuo atveju policijos pareigūnai neprovokavo, nelaukė, kol bus padarytas sunkus nusikaltimas, būtent užkirsdami tam kelią ėmėsi priemonių“, – apibendrino prokuroras. 

Už pareigūno vardo pažeminimą Vaidas Oftas atleistas iš pareigų. Teismo jis laukia laisvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų