REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicarijos Alpėse trys ispanų turistai kanjoningo mėgėjai žuvo, o dar vienas dingo, bet irgi tikriausiai žuvo, tarpekliu keliavusius žmones užklupus staigiam potvyniui, ketvirtadienį pranešė tarnybos.

Šveicarijos Alpėse trys ispanų turistai kanjoningo mėgėjai žuvo, o dar vienas dingo, bet irgi tikriausiai žuvo, tarpekliu keliavusius žmones užklupus staigiam potvyniui, ketvirtadienį pranešė tarnybos.

REKLAMA

Rytinio Sankt Galeno kantono policija nurodė gavusi pranešima apie šių turistų dingimą vėlai trečiadienį. Apie incidentą pranešė dvi ispanės, priklausiusios tai pačiai grupei, bet nusprendusios nesileisti į žygy Parlitobelio tarpekliu.

Paieškų operacijoje dalyvavo apie 100 kalnų gelbėtojų, karių, policininkų ir netoliese esančios elektrinės darbuotojų, sakė policijos atstovas Hanspeteris Kruesi.

Prieš vidurnaktį trijų vyrų kūnai buvo rasti prie kalnų upokšnio žiočių, atsiveriančių į vieną ežerą, pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Vieta, kur jie buvo rasti, rodo, kad aukos buvo nuneštos riedulių ir vandens srauto ir dėl to žuvo“, – sakė H. Kruesi.

Jis pridūrė, kad grupė iš Ispanijos šiaurinio Navaros regiono keliavo be vedlio, bet turėjo kanjoningo patirties. Šio sporto entuziastai šokinėja ir čiuožia kalnų upeliais, laipioja tarpeklių šlaitais arba leidžiasi pasroviui, naudodamiesi apsaugos priemonėmis.

REKLAMA

Kaip rodo turima informacija, keturi vyrai – 30, 33, 38 ir 48 metų amžiaus – atsiskyrė nuo dviejų moterų 16 val. vietos (17 val. Lietuvos) laiku ties įėjimu į tarpeklį, sakė H. Kruesi.

Po 18 val. tiesiai virš tarpeklio pradėjo siausti smarki audra, pridūrė policijos atstovas. Alpių gelbėjimo tarnybos narys Arminas Grobas sakė, kad staigaus potvynio srautas nusirito tarpekliu, esančių maždaug už 85 km į pietryčiu nuo Ciuricho ir pritraukiančiu daug kanjoningo mėgėjų.

Vyrams negrįžus į automobilių stovėjimo aikštelę moterys, įskaitant vieno iš ekstremalaus sporto mėgėjų žmoną, pranešė apie tai policijai.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojai sutemus turėjo nutraukti paieškas dėl nepalankių orų, bet vėl jas atnaujino ketvirtadienio rytą.

Alpėse kanjoningo mėgėjus yra ištikę nemažai nelaimingų atsitikimų.

1999 metais grupė užsieniečių turistų netoli Šveicarijoje esančio Interlakeno kurorto, buvo nunešta staigaus potvynio. Tąsyk nuskendo 18 jaunuolių iš Australijos, Naujosios Zelandijos, Jungtinės Karalystės ir Pietų Afrikos, taip pat trys jų vedliai.

Po šios nelaimės vienos pramogų bendrovės, kurioje turistai buvo užsisakę šį žygį, šeši buvę darbuotojai buvo pripažinti kaltais dėl aplaidumo, nusinešusio žmonių gyvybių. Jiems buvo skirtos lygtinės įkalinimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų