REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jane Barry, akušerė ir pediatrijos slaugytoja, išdėstė 8 sąrėmių simptomus – nuo nugaros skausmų ir „palengvėjimo“ iki „netikrų“ sąrėmių.

Jane Barry, akušerė ir pediatrijos slaugytoja, išdėstė 8 sąrėmių simptomus – nuo nugaros skausmų ir „palengvėjimo“ iki „netikrų“ sąrėmių.

REKLAMA

Sulaukus trečiojo nėštumo trimestro apie gimdymą nuolat galvoja kiekviena nėščioji. Tačiau sąrėmiai kiekvienai prasideda skirtingai – vienos pastebi stiprius požymius, o kitos nepastebi visiškai nieko, rašoma mirror.co.uk.

Nors dažniausiai apie artėjantį gimdymą įspėja nugaros skausmai, sąrėmiai, diarėja ir vėmimas, ne visada viskas yra visiškai aišku. Taip pat neverta remtis tuo, kad gimdymas prasidės vos tik nubėga vandenys – pasak „WebMD“, tik 15 procentų moterų gimdymas prasideda šiuo simptomu. Jane Barry, akušerė ir pediatrijos slaugytoja, papasakojo, apie kokius artėjančio gimdymo požymius daugelis gali nežinoti.

1. Apatinės nugaros dalies skausmai

Nugaros skausmai dažnai pasitaiko beprasidedant sąrėmiams. Iš pradžių galite justi tik maudimą, kuris su laiku darosi vis nemalonesnis ir skausmas stiprėja. Kūdikio poza gali stipriai spausti moters stuburgalį, o tai prieš gimdymą gali sukelti daug skausmo.

REKLAMA
REKLAMA

2. Dažniau einate į tualetą

Gali jausti stiprų poreikį tuoj pat šlapintis. Taip nutinka tuomet, kai kūdikio galva remiasi į dubenį, nes tokiu būdu spaudžiama šlapimo pūslė.

REKLAMA

3. Staigus noras susitvarkyti namus

Jei vieną rytą pabundate ir kyla stiprus noras iš niekur nieko imtis kapitalinio namų tvarkymo, geriau iškart pasiruoškite krepšį daiktų, kuriuos vešitės į ligoninę.

Šis pojūtis vadinamas lizdo sukimu.

Prieš pat prasidedant gimdymui daugeliui moterų kyla noras sutvarkyti „lizdą“ kūdikiui.

4. Bendras sunkumas dubens srityje

Kai kurios moterys jaučia, kad lytiniai organai yra patinę, kitos mato išsiplėtusias kraujagysles ant išorinių lytinių organų ir prie analinės angos. Taip nutinka todėl, kad padidėja kūdikio svoris ir skysčio kiekis, o taip pat dėl padidėjusio kraujo tūrio ir hormonų įtakos. 

REKLAMA
REKLAMA

5. Arba priešingai – palengvėjimas

Čia kalbama ne apie svorį. Kai kurios moterys prieš gimdymą pilvo srityje jaučia sunkumą, o kitos atvirkščiai – kūdikiui nusileidus žemiau pajunta palengvėjimą. Kai taip nutinka, nėščiosios pilvukas pradeda atrodyti kitaip – jis bus daug žemiau, nei prieš tai. Taip yra todėl, kad kūdikis yra pasiruošęs išvysti dienos šviesą.

6. Jausmas, kad tuoj įvyks kažkas svarbaus

Daugelis moterų sako, kad jautė, kad tuoj prasidės gimdymas. Nors daugelis apie šį momentą svajoja jau seniai, tačiau kai kurios tą dieną net neina iš namų, nes jaučia, kad atėjo laikas. Nuo namų pernelyg nenutolti daugeliui gali suteikti saugumo jausmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Gimdos kaklelio skausmas

Nors sunku paaiškinti, koks tai tiksliai jausmas, jį galima palyginti su gimdos kaklelio tepinėliu arba su ta situacija, kai netyčia tamponą įstumiate truputį per giliai. Jei jaučiate maudimą šioje zonoje, žinokite – tai dėl to, kad gimdos kaklelis minkštėja ir plečiasi, besiruošdamas kūdikio gimimui.

8. Naktį per dažnai nubundate

Naktį gali būti sunku užmigti, o užmigus galite pabusti dažniau, nei įprasta. Gali būti, kad nejausite daugiau jokių kitų fizinių simptomų, bet kūnas vis tiek ruošis artėjančiam gimdymui. Galbūt būsite kiek jautresnės ir jausite stipresnį ryšį su savo kūnu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų