REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje vykstantys dramatiški įvykiai po pasibaigusių šalies prezidento rinkimų partraukė ir sporto organizacijų dėmesį.

Baltarusijoje vykstantys dramatiški įvykiai po pasibaigusių šalies prezidento rinkimų partraukė ir sporto organizacijų dėmesį.

REKLAMA

Į esamą situaciją sureagavo Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) viceprezidentas Kalervo Kummola. Šis kalbėdamas su Suomijos žiniasklaida sakė, kad artimiausiu metu gali būtų svarstoma galimybė atimti iš Baltarusijos rengti pasaulio ledo ritulio čempionatą. Turnyras turėtų vykti 2021-ųjų metų gegužę Minske bei Latvijos sostinėje Rygoje.

„Mes kalbėjomės su Baltarusijos atstovu, tačiau mūsų požiūriai visiškai nesutapo. Jis bandė pabrėžti, kad politikos nedera maišyti su sportu. Kol kas plačiai šių visų klausimų nediskutavome, bet, pasak jo, šalyje situacija yra gera. Vis dėlto, nežinau ar galime juo pasitikėti. Matysime, kaip situacija klostysis per artimiausias savaites“, – tikino K. Kummola.

Pranešama, kad IIHF nuogąstauja ne tik dėl politinės, bet ir dėl esamos koronaviruso situacijos Baltarusijoje.

Šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka yra didelis ledo ritulio gerbėjas, nevengiantis ir pats užlipto ant ledo įvairiuose labdaros mačuose.

Primename, kad piketai Baltarusijoje išplito po prezidento rinkimų, kuriuos daug kas laiko suklastotais. A. Lukašenka buvo išrinktas jau šeštajai kadencijai, bet tuo nepatenkinti žmonės plūdo į gatves, kilo riaušės, o policijos pareigūnai mitingus bando numalšinti brutalia jėga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų