REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„TikTok“ socialinis tinklas – tai ne tik šokančių paauglių vaizdo įrašai. Čia taip pat galima rasti įvairiausių švaros patarimų.

„TikTok“ socialinis tinklas – tai ne tik šokančių paauglių vaizdo įrašai. Čia taip pat galima rasti įvairiausių švaros patarimų.

REKLAMA

Neseniai jame išpopuliarėjo vaizdo įrašas, kuriame moteris vonią valo greipfrutu ir cukrumi. Ji vaisių perpjauna perpus, perpjautą pusę pabarsto cukrumi ir šveičia vonią,  kuri netrukus ima tviskėti švara.

Švaros ekspertė ir žolelių žinovė Pamela Spence sako: „Šiais galingų cheminių valiklių laikais tai gali pasirodyti keista, bet iš vaisių ir daržovių galima pasigaminti puikių dezinfekantų ir purškiamų valymo priemonių.“ Pamela parodė, kaip naudoti vaisius ir daržoves namų valymui – jai prireikė keleto netikėtų produktų, , rašoma thesun.co.uk.

SVOGŪNAI: Norėdami išvalyti degėsius iš orkaitės, truputį pašildykite orkaitę ir pridegusius nešvarumus trinkite perpjauto svogūno puse. Sunkiai pasiekiamai orkaitės gilumai naudokite ant šakutės pasmeigtą svogūną. Svogūnuose yra enzimų, kurie reaguoja su ore esančiu deguonimi ir suformuoja rūgštį, kuri padeda ištirpdyti riebalus bei nešvarumus.

REKLAMA
REKLAMA

CITRINA: Citrinos rūgštis prasiskverbia pro riebalus, todėl ja išvalyti vonios bei virtuvės paviršiai tviskės švara. Citrina taip pat yra švelnus baliklis, todėl iš citrinos sulčių ir sodos bikarbonato galite pasigaminti pastos, kuri puikiai tinka šveitimui.

REKLAMA

AGURKAI: Kreidelių žymes nuo sienų lengvai pašalinsite jas patryne agurko žievele. Taip pat galite pabandyti vonios veidrodį nuvalyti agurkų sultimis – kitą kartą besimaudant duše veidrodis neapgaruos.

GRAIKINIAI RIEŠUTAI: Jie puikiai tinka naudoti vietoj vaško mediniams paviršiams.  Riešutuose esantys aliejai suteikia medžiui blizgesio. Tiesiog perbraukite graikiniu riešutu per medinė paviršių, nepamiršdami visų įlinkių ir kitų sunkiai pasiekiamų vietų, o tuomet nupoliruokite.

GREIPFRUTAI: Greipfrutuose yra citrinos rūgšties, todėl jie puikiai tinka didesnių paviršių valymui, kuriuos būtų sunku išvalyti mažesne citrina. Tiesiog pasiimkite pusę greipfruto, pabarstykite jį cukrumi – taip susidarys reakcija. Nušveiskite juo vonią ir tada nuskalaukite. Tokiu būdu džiaugsitės ir maloniu bei gaiviu vonioje likusiu kvapu.

REKLAMA
REKLAMA

RABARBARAI Jei jūsų keptuvės prarado prekinę išvaizdą, jas galite nublizginti rabarbarais. Rabarbaruose yra oksalo rūgšties, kuri pašalina šarmus iš vandens, todėl keptuvės netrukus tviskės švara.

BANANAI: Banano žievelės vidinė pusė taip pat puikiai tinka naudoti vietoj vaško. Išbandykite su kambarinių augalų lapais. Banano žievelė ne tik pašalins dulkes, bet ir sudrėkins lapus bei suteiks jiems blizgesio. Naudokite platiems, storiems jukos, orchidėjų ir monsterų augalo lapams.

ČIOBRELIAI: Čiobreliai yra puikus dezinfekantas – iš jų galite pasigaminti puikaus universalaus ir antibakterinio purškiklio. Keletą čiobrelių stiebelių įdėkite į buteliuką ir užpilkite degtine. Palikite pritraukti. Gaivesniam kvapui taip pat galite įdėti citrinos žievelės ir įvairių antibakterinių žolelių, pavyzdžiui, rozmarino ar levandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ŽALIOJI CITRINA: Supjaustykite žaliąją citriną ir jos gabalėlius sudėkite į dubenį su vandeniu, į kurį jau įmaišytas truputis acto. Dubenį įdėkite į mikrobangų krosnelę ir penkias minutes pakaitinkite, tuomet atsargiai išimkite. Mikrobangėje priskretę maisto likučiai ir mikrobai bus ištirpdyti – juos beliks nuvalyti šluoste.

PIPIRMĖTĖS: Vorus ir kitus kenkėjus atbaidyti galima pipirmėtėmis – jie negali jų pakęsti. Keletą lašų pipirmėčių eterinio aliejaus įlašinkite į nedidelį buteliuką su purškikliu. Tuomet užpilkite degtine ir prieš naudojimą gerai pakratykite. Venkite medinių paviršių.

BULVIŲ ŽIEVELĖS: Rūdis nuo sidabrinių indų ir įrankių galima pašalinti tiesiog paprasta bulvės žievele. Jose esanti oksalinė rūgštis yra natūralus stiprių chemikalų, esančių daugelyje valiklių, pakaitalas. Rūdims ištirpdyti naudokite kartu su valgomąja soda – taip atsikabins geležies oksidai.

APELSINAI: Iš apelsinų žievelių galima pasigaminti puikaus maloniai kvepiančio valiklio. Tiesiog į sudėkite jas į dubenį su obuolių actu ir palikite dviem savaitėms. Tuomet nukoškite ir supilkite į buteliuką su purkštuku. Tokį valiklį galite naudoti kaip universalią priemonę visiems virtuvės paviršiams – actas suteiks blizgesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų