REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Valdovų rūmuose ketvirtadienį buvo apdovanoti abiturientai, kurių egzaminų rezultatai buvo įvertinti šimtu balų. (nuotr. Fotodiena/Viltės Domkutės)

Valdovų rūmuose ketvirtadienį buvo apdovanoti abiturientai, kurių egzaminų rezultatai buvo įvertinti šimtu balų. Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos abiturientė Rusnė Šipelytė už keturis egzaminus pelnė šimtukus. Mergina pakuojasi daiktus ir ruošiasi studijuoti farmakologiją Londone – apie vaistų kūrimą ir gamybą.

37

Valdovų rūmuose ketvirtadienį buvo apdovanoti abiturientai, kurių egzaminų rezultatai buvo įvertinti šimtu balų. Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos abiturientė Rusnė Šipelytė už keturis egzaminus pelnė šimtukus. Mergina pakuojasi daiktus ir ruošiasi studijuoti farmakologiją Londone – apie vaistų kūrimą ir gamybą.

REKLAMA

R. Šipelytė šimtukus surinko iš matematikos, biologijos, informacinių technologijų ir anglų kalbos, o chemijos egzaminas buvo įvertintas 99 balais.

„Studijuosiu farmakologiją – vaistų kūrimą „University College London“. Šį universitetą pasirinkau dėl aukštų reitingų pasaulyje ir dėl galimybės atlikti mokslinius tyrimus.

Apie šias studijas jau domėjausi prieš koronavirusą, kai jo dar nebuvo. Dabar, kai visi girdime apie šį virusą – tai, manau, kad ateityje bus labai perspektyvu. Turiu svajonę sukurti kokį vaistą ar atrasti kažką naujo bei padėti pasauliui.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar pasaulį ištiko bėda, bet, manau, kad laikantis higienos ir saugumo reikalavimų tai galima ir suvaldyti ir išvengti ligos antplūdžio. Jei turės vakciną, mano nuomone, tai tikrai padės“, – kalbėjo abiturientė, kuri vylėsi ateityje prisidėti prie tokių vakcinų kūrimo.

REKLAMA

Norėjo suderinti tiksliuosius mokslus su kūryba

Abiturientės mama Giedrė Šipelienė teigė, kad nuo rugsėjo mėnesio tvarkė dokumentus, kad galėtų stoti į farmakologiją „University College London“.

„Medikamentų kūrimas ir gamyba – tai specialybė, kuri suderina savyje tiek tiksliuosius mokslus, tiek kūrybinius vaiko gebėjimus.

Ji iš principo yra „tiksliukė“, bet labai norėjo ir kūrybos gyvenime, todėl rinkosi tokią specialybę, kad galėtų suderinti.

Ji eina įdomiu keliu, o ar sunkus jis – tai gyvenimas parodys. Mes leidome specialybę dukrai rinktis pačiai, nes tai jos gyvenimas, sprendimai ir jos ateitis“, – kalbėjo mama.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuosekliai ir atkakliai dirbau visus 12 metų“

R. Šipelytė pripažino, kad labai daug laiko skyrė savarankiškam darbui namie ir konsultavosi su mokytojais.

„Nuosekliai ir atkakliai dirbau visus 12 metų ir siekiau tokių rezultatų. Taip pat reikia ir lašelio sėkmės, kad gautum šimtukus.

Apie egzaminus galiu pasakyti, kad buvo ir sunkių, ir lengvų užduočių. Egzaminai buvo įveikiami ir man asmeniškai sunkiausia buvo sutilpti į laiko limitą“, – kalbėjo abiturientė.

Pasak jos, laisvalaikį ir mokslinę veiklą padeda subalansuoti tautiniai šokiai, kuriuos mergina lanko nuo pirmos klasės.

Abiturientės mama G. Šipelienė teigė, kad Rusnei gauti keturis šimtukus padėjo sunkus 12 metų darbas ir konsultacijos su mokytojais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Teko konsultuotis papildomai su mokytojais, nes egzaminai tikrai sunkūs“, – sakė mama.

Premjeras ragino nebijoti suklysti

Valdovų rūmuose ketvirtadienį premjeras Saulius Skvernelis bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius apdovanojo geriausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus.

 „Kompetencijos, gebėjimai ir žinios, kurias įgijote, kurių rezultatus pademonstravote egzaminų metu – tai yra geriausia investicija į jūsų ateitį. Jūs motyvuotai siekėte savo tikslo“, – sakė premjeras S. Skvernelis.

Pasak premjero, apskritai to galėjo neįvykti, nes buvo daug pasiūlymų ir pamąstymų, kad reikia atsisakyti egzaminų ir nevykdyti. Bet tai būtų buvęs neteisingas sprendimas.

REKLAMA

S. Skvernelis ragino abiturientus nebijoti suklysti ir rinktis tą kelią, kuris arčiausiai širdies. Pasak premjero, tokią klaidą visuomet galima ištaisyti, nes tai „nėra fatalinė klaida.

Valdovų rūmuose buvo pasveikinti 82 šimtukininkai. Po penkis šimtukus gavo septyni abiturientai, keturis šimtukus surinko devyni abiturientai, o tris šimtukus – 66. Šimto balų įvertinimus iš viso surinko 2132 abiturientai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų