REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
gaisras Alytuje (nuotr. Raimundo Maslausko)

Gaisras Alytuje esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ valstybei padarė daugiau kaip 6 mln. eurų žalą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

7

Gaisras Alytuje esančioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ valstybei padarė daugiau kaip 6 mln. eurų žalą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

REKLAMA

Byloje galutiniai įtarimai pareikšti septyniems fiziniams ir juridiniams asmenims, tarp jų – „Ekologistikos“ vadovas Juozas Cicėnas ir du darbuotojai – A. P. ir R. V. – bei pati bendrovė. Visi jie įtariami sistemingu aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimu bei apgaulingu apskaitos tvarkymu. J. Cicėnas bei juridinis asmuo taip pat įtariami turto sunaikinimu dėl neatsargumo, o vadovas – ir dokumento suklastojimu.

Sistemingu aplinkos apsaugos priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimu bei turto sunaikinimu dėl neatsargumo įtariamas dar vienas juridinis asmuo.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo pareikšti dviem Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus darbuotojoms Aušrai Bružienei ir Aušrai Kričenienei.

REKLAMA

„Šis ikiteisminis tyrimas yra žinia Lietuvos aplinkos teršėjams – tokių teisės pažeidimų schemos atskleistos, nustatytos ir žinomos“, – prokuratūros pranešime teigia Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Pasak prokuratūros, byloje atliekami baigiamieji ikiteisminio tyrimo veiksmai, vyksta įtariamųjų ir jų gynėjų susipažinimas su bylos medžiaga.

Vieną iš kaltinamųjų – A. K. – atstovaujantis advokatas Vaidas Rakauskas teigia, kad ikiteisminis tyrimas atskleis nebent tai, „kaip atmestinai patys aukščiausi valstybės pareigūnai žiūrėjo į aplinkosaugininkų reikalavimus suteikti jiems visas tinkamas priemones pareigų atlikimui.“

REKLAMA
REKLAMA

„Aplinkosaugininkai problemas buvo identifikavę, tačiau neturėjo „įrankių“, kuriais galėtų tiksliai nustatyti laikomų padangų kiekį ir galimai daromus aplinkosauginius pažeidimus. Deja, atsidūrėme klasikinėje situacijoje – valstybė tarnautojams nesuteikė būdų ir priemonių atlikti savo pareigą, ir, nutikus beprecedentei situacijai, kaltinimus permeta žemesniajai darbuotojų grandžiai. Ši situacija – mūsų valstybės brandos išbandymas, kurio, panašu, valstybės institucijos ir toliau neatlaiko”, – komentuoja šioje byloje dalyvaujantis advokatų kontoros „AAA Law“ advokatas Vaidas Rakauskas.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo pernai spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų