REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtą pralaimėjimą - devintą nesėkmę iš eilės - ULEB Eurolygos krepšinio turnyre patyrė absoliutus turnyro bei aštuonių ekipų C grupės autsaideris Kauno "Žalgiris", ketvirtadienį namuose 70:83 (15:19, 24:20, 18:23, 13:21) turėjęs pripažinti Stambulo "Fenerbahce Ulker" (Turkija) komandos pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje vyriausiasis "Žalgirio" ekipos treneris Rimantas Grigas atrodė prislėgtas.

REKLAMA

"Gaila, kad pralaimėjome šios dienos rungtynes ir pirmiausia norėčiau pasveikinti varžovus su taip jiems reikalinga pergale".

Treneris tikino, kad jo auklėtiniai kovėsi, tačiau per didelis klaidų skaičius ir ne visų noras pilnai atidirbti lėmė varžovų pergalę.

"Galiu pateisinti Manto Kalniečio klaidas. Jis ilgai nesitreniravo su komanda ir per didelis jo noras padėtis ekipos draugams lėmė tokį didelį klaidų skaičių (suklydo 7 kartus - BNS). Labai nusivyliau dviem žaidėjais šiandien - tai Hanno Mottola, Kirku Penney ir, iš dalies, Vidu Ginevičiumi. Buvome puikiai pasiruošę rungtynėms, tikrai gerai pasiruošę, todėl turėjome iškovoti pergalę. Jiems buvo aiškinama, kaip žaisti prieš vieną ar kitą žaidėją ir jie per aptarimą lyg ir žino, tačiau, kai tik išėjo į aikštę - viską pamiršo. Nežinau, kaip dar jiems aiškinti", - liūdnai kalbėjo R. Grigas, toliau nagrinėdamas visas smulkias gynybos vingrybes, ko nepadarė jo auklėtiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak trenerio labai neblogai sužaidė Tanoka Beardas, kuris šiuo metu tai yra tikras ekipos ramstis, ypač puolime. Pasak R.Grigo, atkovoti 13 kamuolių prieš tokį žaidėją kaip Kasparas Kambala (varžovų vidurio puolėjas - BNS) yra iš tiesų sudėtinga.

"Mes kovėmės, laimėjome kovą dėl atkovotų kamuolių, tačiau prastas legionierių žaidimas mums neleido laimėti. Hanno Mottola, praėjęs aukščiausio lygio krepšinio mokyklą, tačiau jo žaidimas nieko vertas. Per septyniolika minučių atkovoti du kamuoliai", - vis negalėjo atsistebėti prastu suomio žaidimu treneris, tuo pačiu pagirdamas gerai žaidusius Joną mačiulį ir Paulių Jankūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie būsimą "Žalgirio pastiprinimą R. Grigas konkrečių pavardžių neminėjo: "Nesinori pirkti katės maiše. Derimasi su kai kuriais žaidėjais, mes renkamės ir norime atsirinkti tai, ko mums trūksta. Mes žinome, kokių žaidėjų reikia, vyksta ieškojimo procesas, tačiau nenorime rizikuoti ir nusipirkti žaidėją, kuris mums netinka. Stengiamės rinktis, kad žaidėjas žaistų ir gynyboje, ir būtų naudingas puolime".

Konferencijos pabaigoje "Žalgirio" treneris paneigė kalbas, kad ekipoje gali būti konfliktų tarp lietuvių bei užsieniečių ir tai įtakotų pastarųjų žaidimą.

REKLAMA

"Konflikto tarp lietuvių ir užsieniečių tikrai nėra", - baigė R. Grigas.

Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandos vyriausiasis treneris Aydinas Orsas pasidžiaugė, kad iškovota labai svarbi pergalė, po kurios Turkijos klubas tęsią kovą dėl vietos antrajame UELB Eurolygos varžybų etape.

"Tai buvo labai svarbios mums rungtynės. Sezono pradžioje mes nežaidėme gerai ir sumažinome galimybes patekti į kitą etapą. Tačiau dabar mes stengiamės būti geriausia šeštąja komanda ir patekti į kitą etapą. Štai dėl to mums ši dvikova buvo labai svarbi. Po šių rungtynių žaisime su "Winterthur FC Barcelona" (Ispanija) ir Neapolio "Eldo Basket" (Italija) ekipomis namuose", - kalbėjo svečių treneris.

REKLAMA

Pasak turko, jo auklėtiniai pirmoje rungtynių pusėje nesusikoncentravo gynyboje ir per daug skubėjo atakuodami. Vėliau krepšininkai ėmė geriau gintis, atliko geresnius metimus ir dėl to laimėjo rungtynes.

"Noriu pasveikinti ir padėkoti "Žalgiriui", kuris nors ir jau prarado visas galimybes patekti į kitą etapą, tačiau kovėsi iš visų jėgų. Labai didžiuojuosi, kad esu Kaune, Lietuvoje. Jūsų puikūs sirgaliai, kurie visų rungtynių metu išlieka džentelmeniški. Man buvo labai malonu čia būti ir stebėti krepšinį", - dėkojo lietuviams A. Orsas.

Dvyliktojo turo ULEB turnyro C grupės rungtynes Kauno "Žalgiris" sausio 17 dieną Rusijos sostinėje žais su grupės lyderiu Maskvos CSKA (10 pergalių ir 1 pralaimėjimas) klubu, kuriam pirmojo rato rungtynes namuose pralaimėjo 59:78.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų