REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Karklės pajūrio miestelį įsisuko vagis. Ir vagia jis ne dviračius ar atsipalaidavusių poilsiautojų daiktus, o geriamąjį vandenį.

Į Karklės pajūrio miestelį įsisuko vagis. Ir vagia jis ne dviračius ar atsipalaidavusių poilsiautojų daiktus, o geriamąjį vandenį.

REKLAMA

Miestelis per parą suvartoja 68 kubinius metrus vandens, iš kurių net trečdalį nusiurbia vagis. Kadangi Karklė nėra su Klaipėda sujungta vandentiekiu, vietiniai rytais atsibunda iš viso be vandens. Vandenį tiekianti bendrovė jau ėmėsi tyrimo, o vietiniai spėlioja, kam gali prireikti tokio kiekio vandens. Vienos iš versijų – kažkas slapčia pildosi baseiną arba verdą naminukę.

Bendrovės „Klaipėdos vanduo“ dispečerinėje sujudimas. Sistema operatorius informuoja, kad kažkas pajūrio miestelyje Karklėje vagia geriamąjį vandenį. Keisčiausia, kad vanduo Karklėje vagiamas jau ne pirmą kartą. Ir visad naktimis. Visas miestelis per parą sunaudoja 68 kubinius metrus vandens. Vagis iš jų nusiurbia net trečdalį jo – 24 kubinius metrus.

„Atlikome tokį bandymą – išjungėme siurblius ir pastebėjome, kad vis tiek naktimis iš rezervuarų mažėja apie 4 kubus per valandą vandens kiekis ir turime tokių įtarimų, kad galimai gyventojai yra pasijungę savo įrangą, savo siurblius“, – teigė „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

REKLAMA
REKLAMA

Karklės miestelis iš Klaipėdos atvesto vandentiekio neturi. Čia įrengti du gręžiniai, kurie pildo rezervuarą, iš kurio vanduo ir atkeliauja į žmonių namus. Tačiau gręžiniai dirba lėtai, tad rezervuarą pildo lėtai. Jei vagis per naktį nusiurbia 24 kubinius metrus, per du šimtus karkliškių ryte atsibudę iš viso neturi vandens.

REKLAMA

„Buvo išpumpuota nemažai vandens iš rezervuarų, dėl to gyventojams buvo sutrikęs vandens tiekimas. Ir negalėjom patiekti vandens, dėl to buvo vežama transporto priemonėmis į rezervuarus ir pildomi“, – pasakojo B. Jonikas.

Taip vandenvežiai vien per rugpjūtį į Karklę turėjo atgabenti papildomus 25 kubinius metrus, o per liepą 150 kubinių metrų vandens. Tai atsieina ne vieną šimtą eurų. Tiesa, gyventojams papildomai mokėti nereikia. Vis dėlto, Karklės bendruomenės pirmininkas netiki, kad įsisuko vandens vagis. Jo manymu, daugiau vandens nei įprasta sunaudoja poilsiautojai arba vanduo tiesiog išbėga pro kiaurus vamzdžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Šitie tinklai buvo kloti dar 1982–1983 metais. Ir tie tinklai jau gerokai išsinešiojo. Ir gali būti, kad tiesiog yra trūkiai. Ir mes čia ir praeitais, ir užpraeitais metais fiksavom, kad yra prakiurę vamzdžiai, bėga vanduo, kvietėmės tarnybas. Taisė. Gali būti, kad ir dabar, trūkus vamzdžiui, tas vanduo kažkur išbėginėja, išbėginėja, išbėginėja“, – tikino Karklės bendruomenės pirmininkas Arvydas Urbis.

Tačiau bendrovės „Klaipėdos vanduo“ atstovai tai neigia. Esą naktimis poilsiautojai tokio kiekio vandens nesunaudoja. Be to, ir skylės vamzdyje versiją atmeta. Juk vanduo dingsta tik naktį. O štai vietiniai karkliškiai mano, kad kažkas taip pildosi baseiną arba net verda naminukę. Tiesa, žmonės sako, kad rytai be vandens – jau įsisenėjusi problema. Net tiems, kurie turi įsirengę papildomas siurblines savo kiemuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai matyti, kai siurblys dirba, skaitiklis sukasi tai greičiau, tai lėčiau. Tai yra vienas iš požymių, kad siurbliui neužtenka vandens.“

„Klaipėdos vandenys“ mums tiekia, iš tikrųjų būna, kad dingsta. Ir dingsta, ir neskanus. Visaip būna.“

Bendrovės atstovai tikrina Karklės namus, tačiau mano, kad vagies siurblys įrengtas iki vandens skaitiklio, tad susekti niekdarį sunku. Vis dėlto, 2022-asiais metais Karklės miestelis vandentiekiu bus sujungtas su Klaipėda. Tad jei vagies iki tol nepavyks sugauti, bent jau gyventojai atsibudę iš ryto galės palįsti po dušu.

Visą reportažą pamatykite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų