REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuomonės formuotojos ir dviejų vaikų mamos Ievos Mackevičienės dienos paprastai būna labai intensyvios.

Nuomonės formuotojos ir dviejų vaikų mamos Ievos Mackevičienės dienos paprastai būna labai intensyvios.

REKLAMA

Kaip ir daugeliui jaunų mamų jai tenka kasdien vytis buities rūpesčius, apdalinti dėmesiu sūnų Motiejų, dukrelę Meilę ir vyrą Rolandą, spėti sutvarkyti šimtus darbinių ir šeimos reikalų.

Tačiau moteris pasakoja radusi stebuklingą, kiekvienam prieinamą priemonę, kuri leidžia atsipūsti ir gali padėti išspręsti kone bet kokią kilusią problemą – tai miegas, rašo pranešime spaudai.

Ramaus miego taisyklės pagal Ievą

„Kokybiškas miegas man yra tartum terapija. Juokauju, kad niekas taip gerai nesugeba išspręsti problemų kaip ramus miegas – pailsėjus ryte tie patys klausimai dažnai atrodo kur kas paprastesni ir lengviau įveikiami. Tik su amžiumi pradedame tai deramai vertinti. Kai vaikai nenori eiti pietų miego, dažnai pagalvoju: oi jūs palaukit, kol užaugsit, pamatysit, kiek dėl pietų miego galėsit atiduoti“, – juokiasi I. Mackevičienė.

Moteris pasakoja, kad supratusi miego svarbą stengiasi laikytis kelių paprastų taisyklių, kurios padeda kasdien būti energingai ir visur spėti. Visų pirma – skirti miegui pakankamai laiko. „Stengiuosi naktį miegoti 7-9 valandas – tiek man reikia, kad būčiau ultra pailsėjusi ir žvalgi. Žinoma, tai reiškia, kad paprastomis savaitės dienomis turiu stengtis „neužvėlinti dienos“ ir eiti miegoti anksčiau, vengti „naktinėti“ bežiūrint filmus ar serialus. Taip pat prieš miegą stengiuosi negalvoti apie rytoj laukiančius reikalus, o nukreipti mintis į man malonius dalykus – tai nuramina ir padeda užmigti kur kas greičiau“, – patarimais dalijasi Ieva.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, kitos paprastos gero miego taisyklės – lengva vakarienė, gerai išvėdintas kambarys ir gera patalynė. Moteris vakare stengiasi nepersivalgyti, o kartais ir visai atsisako vakarienės, nes sotus maistas trukdo miegui. Taip pat daug lemia patalynė, kurią Ieva pripažįsta besirenkanti labai kruopščiai: „Galėčiau save pavadinti patalynės maniake, nes namuose turiu daugybę patalynės rinkinių, mėgstu dažnai ją keisti. Maloni ir, svarbiausia, kokybiška patalynė padeda užmigti ir geriau pailsėti visai šeimai. Mėgstamiausias mūsų prekės ženklas – „Meradiso“, kuriame naudojamos tekstilės savybes tikrina laboratorijoje, o kokybės ir kainos santykis labai geras“.

Ievos šeimos pamėgta „Meradiso“ patalynė, kurią galima rasti „Lidl“ parduotuvėse, išsiskiria tuo, kad ją gaminant ir išbandant yra įtraukiami net mokslininkai. Šioje patalynėje naudojamas medžiagas laboratorijoje tiria Vokietijoje įsikūręs Hohenšteino institutas – tai viena iš labiausiai pasaulyje vertinamų nepriklausomų organizacijų, kuri tikrina ir sertifikuoja įvairius tekstilės produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų