REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytoja išpopuliarėjo internete, pasidalinusi svarbia žinute, kurioje žmonės raginami dėvėti kaukes už namų ribų, kol tęsiasi koronaviruso pandemija.

Gydytoja išpopuliarėjo internete, pasidalinusi svarbia žinute, kurioje žmonės raginami dėvėti kaukes už namų ribų, kol tęsiasi koronaviruso pandemija.

REKLAMA

Koronaviruso pandemijos metu žmonės raginami dėvėti kaukes už namų ribų – parduotuvėse ir viešajame transporte. Daugelis žmonių šio raginimo laikosi ir padeda sustabdyti viruso plitimą, bet yra ir tokių, kurie atsisako dėvėti kaukę.

Viena gydytoja neseniai išgirdo, kad yra teigiančių, jog kaukės nedėvi dėl to, kad su ja sunku kvėpuoti. Megan Hall tuomet nusprendė atlikti nedidelį eksperimentą su keliomis skirtingomis kaukėmis ir pasižiūrėti, kaip jos veikia organizmą. Pietų Karolinoje, JAV gyvenanti gydytoja savo rezultatais pasidalino Feisbuke – jos įrašas išpopuliarėjo žaibiškai.

Moteris išbandė keturis skirtingus scenarijus: be kaukės, su chirurgine kauke, su „N95“ respiratoriumi ir su „N95 plius“ chirurgine kauke, kurią, jos teigimu, šiuo metu JAV naudoja daugiausiai medicinos darbuotojų. Ji su kiekviena iš šių kaukių praleido penkias minutes ir po šio laikotarpio išmatavo savo deguonies lygį kraujyje bei pulsą. Prieš pat pradėdama eksperimentą ji buvo penkias valandas dėvėjusi chirurginę kaukę dirbdama.

REKLAMA
REKLAMA

Jos rezultatai – daug pasakantys, kadangi tarp keturių jos sumanytų scenarijų beveik nebuvo jokių skirtumų. Be jokios kaukės jos deguonies kiekis kraujyje buvo 98 procentai , o pulsas – 64 dūžiai per minutę. Su chirurgine kauke jos deguonies kiekis kraujyje išliko nepakitęs, bet pulsas padidėjo iki 68 dūžių per minutę. Tuo tarpu abiejų „N95“ kaukių rezultatas buvo 99 procentų deguonies kiekis kraujyje ir 69 dūžių per minutę pulsas, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Pasakodama apie savo eksperimentą Megan sakė: „Nėra jokio ženklaus mano deguonies kiekio kraujyje ar pulso pokyčio nė vieno scenarijaus atveju. Nors kaukės gali atrodyti nepatogios, su jomis puikiai galima kvėpuoti. Esu gydytoja, todėl raginu jus dėvėti kaukes – saugokite save ir tuos, kurie kaukės saugiai dėvėti negali (pavyzdžiui, daugelis mano pacientų, kuriems dar nėra net dvejų metukų). Jūsų niekas nespaudžia veidu žemyn kelią uždėjęs ant kaklo, todėl tikrai galite kvėpuoti.“

Šiuo Megan įrašu pasidalino daugiau nei 32 000 žmonių, o daugiau nei 15 000 žmonių paspaudė „patinka“.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas žmogus atsakė: „Puikus pavyzdys iš žmogaus, kuris tikrai žino, ką sako! Daugelio žmonių argumentai yra savanaudiški ir absurdiški! Ačiū, kad atlikai šį testą!“

Kitas komentavo: „Puiki demonstracija ir rezultatai.“

Trečia pridėjo: „Žinote, kas dar labai nepatogu? Kelnės. Bet vis tiek viešumoje jas dėviu – ne dėl savęs, o dėl kitų. Užsidėkite kaukę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų