REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Škotijoje gyvenanti Lauros McLeish ir sutuoktinio Jonathano šeima pasidalijo išgyvenimais apie sukrečiančią netektį. Pora šių metų birželį neteko kūdikio aštuntą nėštumo mėnesį, o netrukus paaiškėjo, kad ir moters gyvybės vos nepasiglemžė retas sindromas, kuris diagnozuojamas vienai iš 20 000 gimdyvių.

Škotijoje gyvenanti Lauros McLeish ir sutuoktinio Jonathano šeima pasidalijo išgyvenimais apie sukrečiančią netektį. Pora šių metų birželį neteko kūdikio aštuntą nėštumo mėnesį, o netrukus paaiškėjo, kad ir moters gyvybės vos nepasiglemžė retas sindromas, kuris diagnozuojamas vienai iš 20 000 gimdyvių.

REKLAMA

Likus porai dienų iki lemtingos dienos, moteris pajautė, kad tarsi pasikeitė kūdikio judesiai, kurie aštuntą nėštumo mėnesį jau buvo stiprūs. Moteris taip pat kentė rėmens griaužimą, todėl pamanė, kad vėl prasidėjo rėmens sukeliami spazmai.

Visgi, apsilankiusi ligoninėje, Laura išgirdo dvi negailestingas medikų žinias – nustojo plakti kūdikio širdelė, o pačiai moteriai diagnozuotas retas sutrikimas, t. y. ūminė kepenų riebalų liga (Acute Fatty Liver Disease), kuri pasitaiko apytikriai vienai iš 20 000 gimdyvių. Šis infekcija dažniausiai pasitaiko trečią nėštumo semestrą, o dėl niekuo neišsiskiriančių simptomų, ją labai sunku nustatyti ankstyvoje stadijoje.

Tai reiškia, kad būdama aštuntą mėnesį nėščia, moteris turėjo gimdyti negyvą kūdikį,  rašo „Mirror“.

Royal Alexandra Hospital (RAH) ligoninės konsultantė pasakojo, kad dar prieš 15 metų gimdyvėms susirgus šia infekcija, dažniausiai liga pasiglemždavo tiek kūdikio, tiek motinos gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai mano antras nėštumas. Per abu juos mane labai pykindavo rytais, tai užsitęsė. Tą savaitę, kai gimdžiau Gabrielių (taip pora pavadino savo mirusį kūdikį – aut.), jaučiausi silpnai. Man kilo rūgštys, griaužė rėmuo, per keletą dienų tai tapo nebepakeliama. Paskambinau gydytojui, jis patarė išgerti tam tikrų vaistų, tačiau ir po jų man visiškai negerėjo.

REKLAMA

Birželio 17 d., po apytikriai trijų valandų nuo skambučio, pajutau keistus spazmus, pamaniau, kad tai sąrėmiai ir apie 1 val. 30 min. naktį išvažiavau į ligoninę. Dėl karantino, į ligoninę turėjau vykti viena, šalia negalėjo būti nei vyras, nei mama. Mane greitai priėmė medikų komanda, nes aš jaučiausi vis blogiau.

Labai skaudu, kad žinią, jog mano kūdikio širdis nebeplaka, turėjau išgirsti viena. Man buvo šokas, buvo labai sunku. Gydytoja man kalbėjo, kad tikėtina, jog kūdikio širdis sustojo vos prieš kelias valandas, kai aš pajutau keistus spazmus.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nesispardė, bet aš jaučiau, kaip jis muistosi mano gimdoje, vartosi. Man tai pasirodė normalu, kadangi panašiai tokiu laiku jie apsiverčia žemyn galva ir pasiruošia gimimui. Tačiau gydytoja pasakė, kad tas pats nutinka, kai kūdikis gimdoje miršta.

Netrukus po gimdymo jie leido atvažiuoti ir mano vyrui, kad galėtų būti su manimi“, – vis dar sunkiai žodžius rinko Laura.

Vos per dar kelias ateinančias valandas moteris vis tiek jautėsi vis blogiau. Tada paaiškėjo, kad sparčiai stoja funkcionuoti jos inkstai ir kepenys. Medikai netrukus suprato, kad moteriai prasidėjo reta ūminė infekcija.

„Tik viena seselė apytikriai žinojo, kas tai per infekcija, todėl mane netrukus išsiuntė į Edinburgho ligoninę. Jie netgi kalbėjo apie dializę, organų transplantaciją, jei jiems nepavyks stabilizuoti mano būklės. Vis dėlto, man pavyko atsigauti“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinis moters ultragarso tyrimas buvo atliktas gegužės 22 d. ir jis buvo niekuo neišsiskiriantis. Kūdikis sveikai gyveno gimdoje, jo duomenys buvo puikūs. Pora tvirtina negalintys pasiduoti sielvartui, kadangi namuose laukė metukų sūnus.

Kūdikio netekusi šeima pasidalijo ir savo mirusio kūdikio nuotrauka, taip prašydami finansiškai prisidėti prie ligoninės technikos tobulinimo ir gerovės, kad kuo sparčiau būtų galima atlikti sunkius tyrimus ir gelbėti kūdikių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų