REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seni, nostalgijos pilni kadrai ir šiuolaikinė muzika, kuri vaizdo pagalba atsiskleidžia visiškai kitaip. Tokia sintezė atsiskleidžia dainos „Malibu“ iš naujausio A. Mamontovo albumo „Perlai ir Sakuros“ vaizdo klipe.

Seni, nostalgijos pilni kadrai ir šiuolaikinė muzika, kuri vaizdo pagalba atsiskleidžia visiškai kitaip. Tokia sintezė atsiskleidžia dainos „Malibu“ iš naujausio A. Mamontovo albumo „Perlai ir Sakuros“ vaizdo klipe.

REKLAMA

Jame panaudoti 1987-aisiais filmuoti kadrai iš Marijono Giedrio ir Andriaus Šiušos filmo „Parodų rūmai“, kuriame vaidino ir pats atlikėjas, rašo pranešime spaudai.

Idėja vaizdo klipui A. Mamontovui kilo sudalyvavus Martyno Starkaus vedamoje pokalbių laidoje, kurios metu vedėjas parodė ištrauką iš M. Giedrio ir A. Šiušos fimo. Pasak jo, jis jau kurį laiką pats ieškojo šio filmo, o pamatyti vaizdai grąžino jį į 1987-ųjų vasarą.

„Tada dar tarnavau sovietų armijoje, bet jau buvau pakliuvęs į Lietuvos kino studijos darbuotojų akiratį. Filmas „Kažkas atsitiko?“ turėjo tokį didelį pasisekimą visoje Lietuvoje, kad po jo grupė „Foje“ tapo labai gerai žinoma visiems. Kadangi filmavimo grupės darbuotoja jau turėjo praktiką, kaip apeiti sistemą, tai rado būdą mane dar kartą dešimčiai dienų ištraukti iš kariuomenės ir per tą laiką Klaipėdoje nufilmuoti visas su manimi tame filme numatytas scenas“, – prisiminė atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Pats A. Mamontovas prisipažino, kad po filmo viename iš interviu yra neatsargiai leptelėjęs, kad filmuotis jam nelabai patiko, bet vėliau dėl to gailėjosi ir džiaugėsi, kad vėliau Vilniuje sutikęs režisierių M. Giedrį suprato, kad šis nepyko dėl jo emocingo proveržio. Pasak atlikėjo, pats filmas tuo metu neturėjo itin didelio pasisekimo, tačiau nepastebėtas tikrai neliko.

REKLAMA

„Filmas kalbėjo apie sovietinio funkcionieriaus gyvenimo realijas tuo metu, kai artėjo didelių pokyčių metas: Sąjūdis, Nepriklausomybės atgavimas ir Dainuojanti revoliucija. Tačiau dabar, jau žiūrėdamas iš laiko perspektyvos, matau, kaip taikliai filme buvo užfiksuotas laikmetis bei gyvenimo spalvos prieš pat sugriūnant Sovietų Sąjungai“, – sakė A. Mamontovas.

Tą patį vakarą laidos metu A. Mamontovas atliko ir dainą iš naujausio albumo, kurią įkvėpė kelionė į paplūdimiais garsėjantį Malibu miestą, esantį Los Andželo valstijos Vakaruose, Kalifornijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Malibu apima toks jausmas, tarytum ten pasaulis baigiasi. Tas jausmas, kad jei gyvenime ką nors pasiekei, tai tu atsidūrei čia. Ir – viskas. Jei vandenynu persikeltum į kitą pusę, vėl pradėdum gyvenimą nuo pradžių, kol vėl atsidurtum čia. Ir visame tame grožyje persmelkia egzistencinis liūdesys“, – apie kūrinį pasakojo jo autorius.

Šio netikėto susijungumo met ir gimė idėja vaizdo klipui, kuriame seni, nostalgijos kupini kadrai visiškai naujai atskleidžia šiuolaikinį muzikos kūrinį.

Rugpjūčio mėnesį prasideda ir Andriaus Mamontovo koncertų turas, kuriame klausytojai galės gyvai išgirsti naujausio albumo dainas. Pirmasis pasirodymas vyks rugpjūčio 7 d.,

Palangoje, taip pat jau paskelbtos ir iš balandžio mėnesio perkeltos koncertų datos: rupgjūčio 17 d. – Gargžduose, rugpjūčio 18 d. – Šiauliuose, rugpjūčio 20 d. – Alytuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų