REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Asta Norvaišienė ir šokolado ingredientai.  „Dvaro saldaininė“ nuotr.

Kretingoje įsikūrusi „Dvaro saldaininė“ miesto gyventojus ir svečius stebina, ten gaminamu šokoladu su spirgais. Saldaininės įkūrėja ir vadovė Asta Norvaišienė sako, kad žmonių, išgirdusių apie šį šokoladą, vaizduotėje iškyla šokolado ir cepelinų spirgučių derinys. Tačiau, anot saldaininės vadovės, šis įsivaizdavimas yra klaidingas.

12

Kretingoje įsikūrusi „Dvaro saldaininė“ miesto gyventojus ir svečius stebina, ten gaminamu šokoladu su spirgais. Saldaininės įkūrėja ir vadovė Asta Norvaišienė sako, kad žmonių, išgirdusių apie šį šokoladą, vaizduotėje iškyla šokolado ir cepelinų spirgučių derinys. Tačiau, anot saldaininės vadovės, šis įsivaizdavimas yra klaidingas.

REKLAMA

A. Norvaišienė pasakoja, kad saldaininė yra dar jaunas verslas, kuris klientams duris atvėrė vos prieš metus.

„Taip pat esame Kretingos muziejaus dalis, netgi esame įsikūrę o patalpose, buvusiose grafų Tiškevičių cukraus sirupo, medaus ir aliejaus dirbtuvėse – „Šatrija“. Čia saldainiai ir šokoladas jau buvo gaminamas daugiau negu prieš šimtą metų.

O šokolado su spirgais derinys taip pat buvo pasirinktas neatsitiktinai. Šokoladą su spirgučiais mėgo valgyti grafas Tiškevičius, o muziejaus archyvuose radome ir šio šokolado receptą. Tad nusprendėme pabandyti jį pagaminti“, – pasakoja saldaininės įkūrėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovė tikina, kad šokolado receptas labai paprastas, o spirgučiai į jį dedami visai ne tie, kuriais gardiname cepelinus.

„Spirgus gerai pakepiname ir išdžioviname. Tik tada juos dedame į šokoladą. Tačiau spirgai nėra vienintelis ingredientas, dar į šokoladą dedame ir džiovintų obuolių“, – aiškina A. Norvaišienė.

REKLAMA

Paklausta apie klientų reakcijas, kai šiems pasiūlo paragauti šokolado su spirgučiais, saldaininės įkūrėja tikina, kad jų sulaukia įvairiausių.

„Ko gero, dažniausiai ir pirmiausiai susiduriu su nuostaba. Ir dažnai tenka žmonėms aiškinti, kad nesiūlome jiems ragauti lašinių su šokoladu. Jų skonio šokolade visai nesijaučia. O paragavę žmonės ir vėl nustemba, kad skonis kur kas geresnis, negu jie įsivaizdavo. Tada jie šokoladą perka ne tik sau, bet ir draugams ar šeimos nariams.

Be to, šokoladą su spirgais mėgo grafas Tiškevičius, o grafienės mėgstamiausias buvo šokoladas su kava ir cikorija. Šį taip pat gaminame, tad jeigu grafo šokoladas klientams atrodo per daug neįprastas, grafienės šokoladą jie mielai ragauja ir perka. Beje, man šis dėl sodraus kavos skonio netgi skanesnis“, – pastebi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik pardavimų atžvilgiu, kaip pastebi A. Norvaišienė, šokoladas su spirgais pirmauja.

„Šio šokolado parduodame daugiausiai. Ir labai džiaugiamės, kai klientai sugrįžta. Tačiau šokolado gamyba nėra pramoninė, jį gaminame kiekvieną savaitę, nedideliais kiekiais. Tad jis visada yra šviežias“, teigia saldaininės įkūrėja.

Siekia, kad klientas jaustųsi tarsi namie

Verslininkė tikina, kad saldaininėje parduodamas ne tik šokoladas, bet ir karameliniai saldainiai, ledinukai. Be to, joje žmonės gali ne tik nusipirkti saldumynų, bet ir pamatyti jų gaminimo procesą:

„Užsukę į saldaininę žmonės gali pamatyti, kaip yra gaminami saldainiai ar šokoladas. Vėliau jų paragauti ir galiausiai nusipirkti. Noriu, kad klientams patiktų pas mus leisti laiką, kad jie ateitų čia pabūti, ne tik nusipirkti saldumynų. Čia jie gali išgerti puodelį kavos arba arbatos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, pasak A. Norvaišienės, saldaininėje ne tik galima nusipirkti šokolado ir saldainių, bet ir patiems pabandyti jų pasigaminti.

„Saldaininėje galima išbandyti edukacinius saldainių gamybos užsiėmimus. Šie tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Užsiėmimo metu supažindinu jo dalyvius su saldainių gaminimo istorija, o paskui jie patys imasi darbo ir gamina karamelinius saldainius“, – pasakoja saldaininės įkūrėja.

Anot jos, saldainių gaminimo užsiėmimai klientams labai patinka, nes jų metu jie gali paragauti ką tik pagamintų, dar šiltų saldainių.

„Į prekybos centrus mes vaikštome kiekvieną dieną, ten perkame įvairius produktus, tačiau nežinome, kaip jie buvo pagaminti. Todėl saldainių gaminimo procesas žmonėms labai įdomus, jo metu jie patys savo rankomis sukuria saldainius ir kiekvienas sukuria juos vis kitokius.

REKLAMA

Vasarą pasigaminti saldainių atvyksta ne tik kretingiškiai, bet ir poilsiautojai, kurie atostogauja pajūryje ir ieško naujų veiklų ir pramogų“, – pastebi A. Norvaišienė.

Nors saldaininė gyvuoja tik metus, tačiau jos vadovė jau galvoja apie verslo plėtrą. Jau netrukus norintiems įsigyti šokolado ar saldainių nebereiks vykti į Kretingą. Planuojama įkurti dar vieną saldaininės filialą Vilniuje.

„Norėtume saldaininę atidaryti Vilniuje jau po pusmečio, tačiau tikslios datos įvardinti negaliu, nes situacija dėl koronaviruso planus gali pakeisti. O mintis atidaryti dar vieną saldaininę kilo, nes matome, kad saldainiai ir šokoladas sulaukia žmonių susidomėjimo“, – sako A. Norvaišienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų