REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje nuteistas lietuvis, kuris karantino metu prižiūrėjo kanapių plantaciją viename Staffordshire'o grafystės kaime.

Didžiojoje Britanijoje nuteistas lietuvis, kuris karantino metu prižiūrėjo kanapių plantaciją viename Staffordshire'o grafystės kaime.

REKLAMA

32 metų Vytautas Lukošius gyveno name Halmerende ir buvo pasamdytas prižiūrėti ten augintą kanapių plantaciją. Jis turėjo prižiūrėti, tręšti ir laistyti augalus, kol jie subręs. Dėl to jis stojo prieš Stoke-on-Trent karūnos teismą.

Į namą atvykusi policija aptiko daugiau nei 400 keliuose kambariuose buvusių kanapių sodinukų. V. Lukošius buvo sulaikytas po to, kai atidarė namo duris. Vėliau jis prisipažino kaltu dėl B klasės narkotinių medžiagų gamybos nuo 2019 metų gruodžio 18 d. iki šių metų birželio 18 d.

Kovą name buvo nuimtas pirmasis kanapių derlius. V. Lukošiui už darbą buvo sumokėta 3 tūkst. svarų sterlingų, tačiau jis sutiko pasilikti, kol nesubręs antrasis derlius. Būtent šiuos narkotikus ir konfiskavo policija, kai atliko reidą birželio 17 d.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis bylos duomenimis, V. Lukošius Lietuvoje paliko draugę ir mažą dukrą, kad galėtų dirbti Anglijoje. Iš pradžių jis teigė nežinojęs, kad vykdo nusikaltimą. Tačiau galiausiai paaiškėjo, kad tai buvo ne pirmoji jo gyvenimo JK patirtis. Anksčiau jis kurį laiką praleido Šiaurės Airijoje, kur taip pat kelis kartus buvo teistas.

REKLAMA

„Akivaizdu, kad finansinis atlygis užgožė sveiką protą“, – teismo sakė lietuvio advokatas Scottas Ashdownas. Jis pažymėjo, kad jo ginamasis tikrai gailisi ir nebuvo tas žmogus, kuris iš šios narkotikų operacijos gavo pagrindinės naudos.

„Jūsų turėjote savo pasą, laisvę judėti ir turėjote telefonų, – skirdamas bausmę sakė teisėjas Paulas Glennas. – Jūs nebuvote naivus ar išnaudojamas. Jūs galėjote išvykti bet kuriuo metu. Šios operacijos metu galėjo būti pagamintas didelis kiekis narkotikų komerciniam naudojimui. Nusikaltimas yra toks rimtas, kad reikalauja neatidėliotinos laisvės atėmimo bausmės.“

Šaltinis: www.anglija.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų