REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikai praneša, kad artimiausių dienų orai bus nepavydėtini – kai kur smarkiai lis, taip pat griaudės perkūnija. Tiesa, orų pokyčių galime tikėtis savaitgalį. 

Sinoptikai praneša, kad artimiausių dienų orai bus nepavydėtini – kai kur smarkiai lis, taip pat griaudės perkūnija. Tiesa, orų pokyčių galime tikėtis savaitgalį. 

REKLAMA

Orus Europoje lems du ciklonai ir viena aukšto slėgio sritis. Ties Britanija esantis ciklonas nukreipė šilumą į šiaurę, o ties Šiaurės Europa esantis ciklonas į pietus plukdys vėsų orą. Jo paplitimo ribą rodo šaltojo atmosferos fronto padėtis. Kartu su vėsesniais orais keliaus ir lietaus debesys.

Lietuvoje šiandien buvo gaivūs, kai kur su vasarišku lietumi orai. Šį vakarą pavienių lietaus debesų bus daugiausia pietinėje šalies dalyje, vėliau naktį jie sunyks bet atsiras kitų, šalies vakaruose. Iš jų taip pat palis, kai kur gali ir smarkokai, su perkūnija. Pamažu stiprės pietvakarių vėjo gūsiai.

Ketvirtadienį dieną pietvakarių vėjo gūsiai bus dar stipresni, todėl ir nemalonesni. Dangumi greitai plauks žemi, draskyti debesys, iš kurių sulauksime nemalonaus šalto lietaus papliūpų. Kai kur gali pilti stiprokai ir su perkūnija.

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip tariant, orai bus nemalonūs. Vyraus debesuoti orai, bet pragiedrulių irgi pasitaikys. Stiprokas, ypač dieną, pietvakarių vėjas dangumi plukdys žemus debesis, iš kurių naktį vietomis, dieną daug kur nulis neilgai trunkantis, bet kai kada stiprokas šaltas lietus. Pasigirs ir perkūnija. Žemiausia temperatūra naktį bus apie 12–15, dieną šils iki 19–21, Žemaitijoje 16–18 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Penktadienį kartkartėm vis palis, bus nemaloniai vėjuota. Naktį atvės iki 12–14, dieną šils iki 19–21 laipsnio šilumos, kur nors galbūt nežymiai daugiau.

Šeštadienį šiaurinių krypčių vėjas išliks, bet nusilps, todėl labai žvarbus nebus. Slėgis kils, todėl dangus bus menkai debesuotas arba visai giedras. Žinoma, lietaus jau nebus. Naktį atvės iki 12–14, saulėtą dieną vyraus 21– 23 laipsniai šilumos, kai kur iki 24. Sekmadienį lietaus irgi nebus, o diena bus dar šiltesnė.

Kitaip tariant, artimiausiomis dienomis orai malonūs tikrai nebus, bet savaitgalis bus visai geras. Tiek šį kartą apie mūsų ateitį, o pabaigoje – vasara ir Lietuvos gamta jūsų nuotraukose. Labai ačiū už jas, ir likite su mumis.

Dabar pasižvalgykime po Europos miestus. Pietuose ir vakaruose karšta: Romoje rytoj 36, Barselonoje 30, Paryžiuje 31 laipsnis karščio, Londone šils iki 25. Berlyne rytoj saulėti orai ir 23, Varšuvoje taip pat saulė ir 24 laipsniai. Į rytus nuo Baltijos bus gaivūs, vietomis su nelabai gausiu lietumi orai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų