REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neregėtas žiaurumas Panevėžio rajone. Girtas kaimynas, išsitraukęs ginklą, vaikų ir sodybos šeimininkų akivaizdoje nušovė po kiemą laksčiusią kambarinę kalytę. Takso mišrūnė krito negyva ant šeimininkės rankų. Šuns žudiką sulaikė policija.

Neregėtas žiaurumas Panevėžio rajone. Girtas kaimynas, išsitraukęs ginklą, vaikų ir sodybos šeimininkų akivaizdoje nušovė po kiemą laksčiusią kambarinę kalytę. Takso mišrūnė krito negyva ant šeimininkės rankų. Šuns žudiką sulaikė policija.

REKLAMA

Buvusios Trakiškio kaimo, esančio Panevėžio rajone, medikės Vandos Čeponienės šeima vis dar šoke. Vos prieš metus su trimis vaikais šalia atsikraustęs 40-metis kaimynas nei iš šio, nei iš to dabar ėmė ir nušovė jų šunį.

Kaip matyti iš žaizdos, šaulys pataikė taikliai – tiesiai į augintinės krūtinę.

„Nesitikėjau, kad gali taip vykti aplinkui pas mus. Labai, labai sunku kalbėti, mūsų numylėtinė buvo“, – sakė šunelio šeimininkė.

Kaip pasakoja sukrėsti šeimininkai, pašauta šunytė dar spėjo per pievelę iki namų atbėgti ir tuoj pat krito negyva ant laiptų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš išgirdau šūvį, paprasčiausiai išgirdau šūvį, nes vaikai čia važinėjosi, šunys lojo, aš atsisėdau prie lango ir žiūriu. Ir šūvis, ir šunelis cypdamas atlėkė čia, susirietęs. Išeinu, ant kilimėlio jau galvytė užversta“, – pasakoja šeimininkė V. Čeponienė.

REKLAMA

„Kartais ji dar jaunutė, pušys ošia, ji ant tų pušų loja, na, kaip jauna dar. Dukra jau ten mokino, dresiravo ir futbolą žaisdavo“, – teigė šuns šeimininkas Saulius Čeponis.

Kaimynas tądien gėrė, o šautuvą išsitraukė ir į kaimynų mišrūnę per tvorą nusitaikė apie 9 vakaro. Kadangi vakarai dar šviesūs, sodybos šeimininkė matė, kaip pašovus šunį kaimynas iškart pasiskubino trauktis ir slėptis.

„Negražiai išsireiškiau, sakau, ar girtas, ar prisprogęs, sakau, čia šaudai šunis, o kad vaikai važinėja, sakau, savo vaikus tai užsidarei viduj, o čia, tai važinėja. Galėjai vaikus nušaut. Sako, aš šunų nešaudau, aš šunis myliu. Nu, tai myli, bet šūvis iš jo sodybos buvo, ne iš kurios kitos“, – kalbėjo V. Čeponienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nors ir išbartas kaimynas neigė daręs nusikaltimą, jo nesujaudino ir nukentėjusių šeimininkių ašaros. Pastarosios kreipėsi į policiją. Atvykę pareigūnai kaimyną sulaikė, šis į alkoholio matuoklį pripūtė beveik 2 promiles, buvo rasti ir trys medžiokliniai ginklai. Vėliau paaiškėjo, kad šautuvus vyras laikė teisėtai.

„Ką protas girtam. Mačiau, buvo atėjęs aiškintis. Iš pradžių žmona jį čia išvijo iš kiemo, paskui jis manęs ieškojo, neva tėtį pakviesk, gal susitarsim. Jis jau sakė kelintą diena užbaliavojęs“, – sako S. Čeponis.

„Įtariamas kaimynas sulaikymo metu buvo neblaivus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir už tai gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų“, – pasakoja policijos atstovas Tadas Martinaitis.

Kalaitės netekusi sodybos šeimininkė spėja, kad į augintinę atskriejusi kulka buvo iš orinio, bet ne medžioklinio ginklo. Tačiau tą pasakys jau skrodimą atlikę veterinarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų