REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio orai daugelyje Lietuvos vietų buvo skirtingi – vienur pradėjo lyti lietus, o kitur kaitino vasariška saulė. Sinoptikai sako, kad netrukus sulauksime orų pokyčių.

Pirmadienio orai daugelyje Lietuvos vietų buvo skirtingi – vienur pradėjo lyti lietus, o kitur kaitino vasariška saulė. Sinoptikai sako, kad netrukus sulauksime orų pokyčių.

REKLAMA

Šiaurinėje ir net centrinėje Europos dalyje orus lemti susiruošė nemažas ciklonas. Jo apimtuose plotuose, taip pat ir Lietuvoje, vyraus debesuoti orai, bus ir lietaus. Be to, šis ciklonas trūktelės šiltų orų bangą į šiaurę, taip pat ir Lietuvos link. Jos paplitimą puikiai parodys Europos miestų žemėlapis.

Lietuvoje pirmadienį orai buvo nevienodi – vakaruose vėsūs, kitur – labai šilti, daug kur palijo. Artimiausią naktį šie lietaus debesys klajos po Lietuvos padangę, todėl iki ryto bus daug kur paliję. Vyraus vasariškas lietus, daug kur su perkūnija. Šalies vakaruose suboluos rūkas.

Antradienį ryte pragiedrulių bus mažai, o vėliau jų gali ir visai nelikti. Vietomis, daugiausia rytinėje šalies pusėje, palis, kai kada smarkiai, su perkūnija, smarkesnio vėjo gūsiais. Vakaruose lietus mažai tikėtinas, ten bus vėsiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kitaip tariant, orai Lietuvoje bus nevienodi. Naktį daug kur palis, griaudės perkūnija. Šalies vakaruose lietus mažai tikėtinas, bet ten boluos rūkas. Dieną vietomis, daugiausia rytinėje šalies pusėje palis neilgai trunkantis vasariškas lietus su perkūnija. Naktį oras atvės iki 15–17, Žemaitijoje 12–14 laipsnių, dieną šils iki 27–29 laipsnių, vakaruose bus apie 24–25 laipsnius šilumos.

REKLAMA

Per kitas dvi paras orai bus vis vėsesni. Trečiadienio naktį atvės iki 15–16, dieną bus iki 23–25 laipsnių, prie jūros bus apie 18. Nemažai palis naktį, dieną lietaus irgi bus. Ketvirtadienio naktį vyraus jau 13–15, dieną šils iki 19–21 laipsnio, prie jūros tik apie 17. Lietus naktį bus tik pajūryje, dieną palis daug kur. Kitomis šios savaitės dienomis šilumos irgi bus nedaug.

Romoje antradienį saulė ir 34 laipsniai karščio, Barselonoje bus 28 šilumos. Paryžiuje rytoj 25 laipsniai, bet Londone bus tik apie 20. Karšta Berlyne – čia bus apie 30 laipsnių, bet kitapus Baltijos, Stokholme – tik 20 šilumos. Į rytus nuo Baltijos vietomis palis, bus dar šilta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų