REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ ekipos atakoms diriguos Islandijos nacionalinės rinktinės įžaidėjas Elvaras Fridrikssonas. Su 25-erių metų 183 cm ūgio krepšininku pasirašyta sutartis 2 sezonams.

„Šiaulių“ ekipos atakoms diriguos Islandijos nacionalinės rinktinės įžaidėjas Elvaras Fridrikssonas. Su 25-erių metų 183 cm ūgio krepšininku pasirašyta sutartis 2 sezonams.

REKLAMA

Prieš atvykdamas į Šiaulius gynėjas žaidė Švedijos aukščiausios lygos (SBL) Boro „Boras Basket“ komandoje, kuri, dėl viruso nutraukus pirmenybes, buvo pripažinta čempionato nugalėtoja. Čempioniškame sezone E.Fridrikssonas savo ekipai vidutiniškai rinko po 16,7 taško ir atliko po 7,7 rez. perdavimo per 28,1 minutės.

Puikaus pasirodymo dėka, jis trenerių, komandos kapitonų ir žurnalistų buvo išrinktas SBL metų gynėju.

E.Fridrikssonas baigė Barry universitetą Floridoje ir žaidė šio universiteto krepšinio komandoje NCAA II divizione, kur paskutiniais studijų metais per 32,2 minutės vidutiniškai pelnė po 19,8 taško ir atliko po 7,1 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Toks žaidimas neliko nepastebėtas Islandijos nacionalinės rinktinės trenerių ir įžaidėjas buvo pakviestas atstovauti savo šaliai 2017 m. Europos čempionate. Jame sužaidė 6 rungtynes grupės etape ir per 8,7 minutės vidutiniškai pelnė po 3 taškus ir atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA

Sėkmingiausiai krepšininkui susiklostė mačas prieš Europos čempione tapusią Slovėniją – 9 taškai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 2 atkovoti. kamuoliai per 17 minučių.

Po studijų grįžęs į Europą, islandas per savo neilgą profesionalo karjerą žaidė Prancūzijos antrojo pagal pajėgumą čempionato (LNB Pro B) Dinano „Voltaire Basket“ klube. Vėliau persikėlė į gimtinę ir atstovavo vicečempione tapusiai Reikjanesbero „Njardvik“ komandai, iš kurios išvyko į Švediją.  

„Džiaugiamės suradę pagrindinį įžaidėją. Krepšininkas pasižymi geru aikštės matymu, todėl ne veltui užėmė pirmą vietą Švedijos lygoje pagal rezultatyvių perdavimų vidurkį. Taip pat šis Islandijos talentas turi Europos čempionato patirties, pataiko iš toli. Visos šios savybės labai tinka mūsų propaguojamo žaidimo stiliui, todėl lauksime sėkmingo jo žaidimo Lietuvoje, o pats žaidėjas labai džiaugiasi, kad galės žaisti trenerio Sireikos vadovaujamoje komandoje“, – apie naujoką kalbėjo klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

E.Fridrikssonas – septintasis prie komandos tarpsezoniu prisijungęs naujokas ir trečiasis legionierius. Sudėtį anksčiau papildė amerikiečiai Ryanas Andersonas ir Sethas Leday, Denisas Krestininas, Martynas Varnas, Jonas Paukštė ir Ernestas Jonkus. Galiojančias sutartis turi Aurimas Urbonas, Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius, Paulius Danusevičius ir Benas Griciūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų