REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kauno miesto savivaldybės taryba šią savaitę apsisprendė kol kas neinicijuoti bendrojo plano keitimo: kol kas bus atliekamas pigesnis jo koregavimas, o esminiai pakeitimai atidėti 2022-iesiems.

 Kauno miesto savivaldybės taryba šią savaitę apsisprendė kol kas neinicijuoti bendrojo plano keitimo: kol kas bus atliekamas pigesnis jo koregavimas, o esminiai pakeitimai atidėti 2022-iesiems.

REKLAMA

„Mes pabandėme dėl įvairių priežasčių, dalykų, kurie atsitiko šiam laikotarpiui, numažinti savo apetitus ir atidėti tuos dalykus maždaug po 2022 metų“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Pasak jo, bendrojo plano keitimo darbai kainuotų apie 700 tūkst. eurų, o korektūra – mažiau nei 100 tūkst. eurų.

Be finansinio aspekto taip pat nuspręsta sulaukti, kol bus patvirtintas naujas miesto strateginis veiklos planas.

„Keitimas yra tokia žymiai didesnė (procedūra–BNS), kada keičiasi bendrojo plano tikslai, uždaviniai, kada keičiasi bendrojo plano sprendiniai kažkokie pagrindiniai ir strategija. Šiuo atveju strateginį planą miestas šiuo metu kaip tik perka ir ruošia 2022 metais tvirtinti. Reiškia, mes su bendruoju planu, jo keitimu, būtume užbėgę į priekį – kaip ir negerai“, – sakė N. Valatkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl kol kas nuspręsta atlikti korektūrą, kurios metu būtų ištaisytos klaidos, prieštaravimai su kitais dokumentais, planas atnaujinamas pagal įsigaliojusius naujus reikalavimus, pasikeitusį reglamentavimą.

REKLAMA

„Mūsų bendrasis planas ne toks jau blogas, kad jį reikėtų šiai dienai keisti“, – teigė vyriausiasis architektas.

Tuo tarpu tie pokyčiai, kuriems reikėtų inicijuoti plano keitimą, bus atlikti jau po to, kai bus patvirtinta nauja miesto strategija.

„Nėra ko vežimą statyti prieš arklį. Strategija vienaip ar kitaip yra svarbiau ir pirmesnis dalykas negu bendrasis planas“, – svarstė jis.

Tais atvejais, jeigu iki 2022 metų reikės bendrąjį planą pakeisti konkrečioje vietoje, tai bus galima atlikti pritarus tarybai. Visgi šiuo metu tokių vietų, pasak N. Valatkevičiaus, nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Keisti bendrąjį planą buvo siūloma savivaldybės patvirtintoje ataskaitoje apie tai, kaip miestui sekėsi bendrojo plano sprendinius įgyvendinti 2018–2019 metais.

Vis dėlto taryba pritarė siūlymui kol kas imtis tik tų ataskaitoje minimų korekcijų, kurioms plano keisti nereikia.

Posėdyje N. Valatkeivičius sakė, kad situacija buvo aptarta su Aplinkos ministerija ir prieita „bendros nuomonės“, kad daugumą ataskaitoje minimų keistinų dalykų galima išspręsti atliekant korektūras.

„Vis tiktai šiuo laikotarpiu, ypatingai dabartiniu, kada yra mažinami biudžetai skyrių ir taip toliau, mes nusprendėme, kad bendrasis planas yra pakankamai geras ir nėra reikalo dar daryti jo keitimo ir be reikalo švaistyti jo pinigų“, – tarybos posėdyje sakė savivaldybės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausimą svarstant tarybos posėdyje, tokiam sprendimui nepritarė opoziciniai konservatoriai, kurie laikėsi nuomonės, kad bendrasis planas turėtų būti keičiamas.

„Manęs neįtikino, kad po to, kai buvo atlikta stebėsena būtent bendrojo plano ir kada ekspertai pasisakė, kad kai kurių pozicijų negalima keisti koregavimo būdu ir jie pritarė, kad reikia koreguoti, tai mes ką, nepasitikime tais ekspertais, kurie dirbo tą darbą?“ – tarybos posėdyje klausė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė Edita Gudiškauskinė.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, jog bendrojo plano keitimas vyktų pagal kitokias procedūras nei jo koregavimas.

REKLAMA

„Keitimo procedūra yra visai kitokia negu koregavimas: tai yra ir viešumo dalykai, aiškūs pristatymai ir visuomenei ir mums, tarybos nariams“, – sakė E. Gudišauskienė.

Bendrasis planas yra teritorijų planavimo dokumentas, kuriame nustatoma teritorijos erdvinė struktūra, jos naudojimo nuostatos ir reikalavimai bei apsaugos principai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų