REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusią parą patvirtinta 15 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2001, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Per praėjusią parą patvirtinta 15 naujų koronaviruso atvejų, bendras skaičius siekia 2001, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

REKLAMA

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 292 asmenys, pasveiko – 1616.

Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 76 įvežtiniai atvejai.

Izoliacijoje šiuo metu yra 90 asmenų.

Per trečiadienį laboratorijose ištirti 3366 ėminiai, iš viso iki šiol ištirta 500 tūkst. 611 ėminių.

Atvejai fiksuoti Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse

Iš 15 naujų atvejų, 6 patvirtinti Kauno apskrityje ir po 3 Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse.

Molėtuose po kontakto su kitais sergančiaisiais susirgo 3 asmenys. Du vienos šeimos nariai, užsikrėtė po kontakto su sergančiu artimuoju. Trečiasis asmuo kontaktavo darbovietėje. Viso Molėtų r. židinyje yra 5 patvirtinti atvejai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas atvejis Vilniaus apskrityje nustatytas asmeniui kontaktavusiam su sergančiu kolega, kuris užsikrėtė nuo šventės Salininkuose dalyvio. Tai jau 5 atvejis už minėtos šventės ribų.

REKLAMA

Dviejų asmenų patvirtintų Vilniaus apskrityje užsikrėtimo aplinkybės neaiškios. Vienas iš asmenų šiuo metu hospitalizuotas, darbo vietoje nustatyti 5 kontaktiniai asmenys, naudojasi viešuoju transportu. Kitas asmuo, kuriam nustatytas koronavirusas, simptomų neturi, atvejis nustatytas, nes asmuo kreipėsi į gydymo įstaigą dėl traumos. Šių atvejų epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Penki atvejai Kaune yra susiję su autobusų įmone „Kauno autobusais“. Keturi atvejai nustatyti darbuotojams. Jie susirgo po kontakto su vairuotoju, apie kurio užsikrėtimą buvo pranešta penktadienį. Dar vienas asmuo susirgo ne darbo aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kėdainiuose nustatytas atvejis vaikui, kuris susirgo po kontakto su sergančiu artimuoju.

Trys atvejai nustatyti Panevėžio apskrityje. Jų užsikrėtimo aplinkybės kol kas nėra aiškios, šiuo metu vyksta epidemiologiniai tyrimai.

Svarbiausia informacija apie koronavirusą

Koronavirusas yra naujos struktūros virusas, kuris niekada anksčiau nebuvo sukėlęs infekcijų žmonėms. Pagrindiniai jo simptomai yra panašūs į gripo: karščiavimas, kosulys, apsunkęs kvėpavimas ir kiti kvėpavimo sutrikimai. Sunkesniais atvejais koronavirusai sukelia plaučių uždegimą, sunkų ūmų respiracinį sindromą, inkstų nepakankamumą ar mirtį.

Specifinio gydymo nuo naujojo koronaviruso sukeltos infekcijos nėra, taikomas tik simptominis gydymas. Susirgusieji gali būti visiškai išgydyti, priklausomai nuo jų sveikatos būklės bei nuo to, kada pradedamas taikyti gydymas.

Norint išvengti koronaviruso patariama laikytis bendrųjų higienos taisyklių: plauti rankas su muilu ir šiltu vandeniu, dezinfekuoti rankas, laikytis čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo, ne mažiau, kaip 2–3 kartus per dieną vėdinti patalpas, kasdien valyti dažnai naudojamus paviršius kambaryje (pvz., naktinius stalelius, lovų rėmus ir kitus miegamojo baldus), naudoti apsaugos priemones, vengti būriavimosi, nuo kitų asmenų išlaikant bent 2 metrų atstumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų