REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos Generalinė prokuratūra penktadienį paskelbė, kad sulaikytam buvusiam pretendentui į prezidentus Viktorui Babarykai penktadienį buvo pareikšta naujų kaltinimų.

Baltarusijos Generalinė prokuratūra penktadienį paskelbė, kad sulaikytam buvusiam pretendentui į prezidentus Viktorui Babarykai penktadienį buvo pareikšta naujų kaltinimų.

REKLAMA

Pasak institucijos „Telegram“ pranešimo, iššūkį prezidentui Aleksandrui Lukašenkai per artėjančius rinkimus siekęs mesti buvęs bankininkas dabar kaltinamas ir kyšio davimu, mokesčiu vengimu bei neteisėtai gautų lėšų legalizavimu.

Prokurorai pareiškė, jog byla buvo papildyta, aptikus naujų nusikaltimų įrodymų, tokių kaip kitų kaltinamųjų bei liudininkų parodymai, dokumentai ir informacijos laikmenos.

Kaip dabar įtaria tyrėjai, vadovaudamas „Belgazprombank“ V. Babaryka iš komercinių struktūrų neteisėtai gavo 28 mln. Baltarusijos rublių (10 mln. eurų), o paskui paskirstė šias lėšas tarp banko vadovybės.

„Tęsiamas baudžiamosios bylos tyrimas“, – pažymėjo Generalinė prokuratūra.

Anksčiau šį mėnesį Centrinė rinkimų komisija (CRK) atsisakė įregistruoti du svarbius opozicijos kandidatus į prezidento postą – V. Babaryką ir Valerijų Cepkalą, argumentuodama taisyklių pažeidimais dėl neteisingai užpildytų pajamų deklaracijų ir nepakankamu surinktų piliečių parašų skaičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos prezidento rinkimai vyks rugpjūčio 9-ąją. Per juos dabartinis autoritarinis prezidentas Aleksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, sieks būti perrinktas šeštai kadencijai ir varžysis su keturiais kandidatais.

REKLAMA

Be A. Lukašenkos, kandidatais yra įregistruota buvusi parlamento narė Ana Kanopackaja, „Baltarusijos socialdemokratų Hramados“ pirmininkas Sergejus Čerečenis, visuomeninio susivienijimo „Sakyk tiesą“ pirmininkas Andrejus Dmitrijevas ir viena opozicijos atstovė – populiaraus tinklaraštininko Sergejaus Tichanovskio žmona Svetlana Tichanovskaja.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO), tarptautinė rinkimų ir karų stebėtoja, nuo 1995 metų nė vienų Baltarusijoje įvykusių rinkimų nėra pripažinusi laisvais ir sąžiningais.

56-erių V. Babaryka birželį kartu su savo sūnumi Eduardu buvo suimtas dėl įtariamų finansinių nusikaltimų ir tebėra laikomas Valstybės saugumo komiteto (KGB) kalėjime.

Žmogaus teisių grupė „Amnesty International“ yra pripažinusi  V. Babaryką sąžinės kaliniu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų