REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdoje prasideda 61-oji Jūros šventė. Šventę šįkart kiek drumsčia lietus, kur kas mažiau žmonių nei pernai ir koronaviruso grėsmė. Visuomenės sveikatos specialistai siūlė iš viso šiemet šventės neorganizuoti, tačiau renginys vyksta. Šventės svečiai sako užsikrėsti nebijantys, o štai prekybininkams kaukes dėvėti privalu.

Klaipėdoje prasideda 61-oji Jūros šventė. Šventę šįkart kiek drumsčia lietus, kur kas mažiau žmonių nei pernai ir koronaviruso grėsmė. Visuomenės sveikatos specialistai siūlė iš viso šiemet šventės neorganizuoti, tačiau renginys vyksta. Šventės svečiai sako užsikrėsti nebijantys, o štai prekybininkams kaukes dėvėti privalu.

REKLAMA

Prasideda 61-oji Jūros šventė. Tiesa, šiemet dėl koronaviruso grėsmės šventė kitokia nei įprasta. Nors Klaipėdoje renginių netrūksta, jų pradžios laikas neskelbiamas – taip organizatoriai siekia išvengti masinių žmonių susibūrimų.

„Sulaukėme įvairiausių nuomonių – vieni džiaugiasi, kad šventė saugesnė, kiti piktinasi, kad nežino laikų, tačiau mes pasirinkome tokį formatą. Penkiolika minučių, laikai nežinomi, eikite pasimatyti su vėju, pasidžiaukite programa, ji pasibaigs ir kitoje vietoje ją surasite“, – sako Jūros šventės organizatorė Rūta Steponavičienė.

Vis dėlto, visuomenės sveikatos specialistai kritikuoja net tokias saugumo priemones. Jie siūlė šiemet visai šventės neorganizuoti ir palaukti kitų metų, kol bus išrasta vakcina nuo koronaviruso. Tačiau renginys vyksta.

REKLAMA
REKLAMA

„Primygtinai rekomenduojame dėvėti kaukes. Dėl jūsų pačių, šeimų saugumo. Čia išbandymas ir egzaminas Klaipėdai. Ir tikiuosi, kad jis bus išlaikytas geru pažymiu“, – pasakoja Klaipėdos visuomenės sveikatos centro vadovas Raimundas Grigaliūnas.

REKLAMA

Šventės lankytojai dėl to per daug sau galvos nesuka. Su kauke gali pamatyti tik vieną, kitą. Žmonės sako, kad kaip tik atėjo pailsėti ir pravėdinti galvas po karantino:

„Reikia, reikia, užsisėdėjom biški. Va ir draugė su dviem vaikais išėjo. Reikia jau. Ką aš žinau, nebijau.“

Vietų, kur prasiblaškyti, ir šiemet tikrai netrūksta. Pačiame miesto centre veikia turizmo gatvė. Čia įsikūrę kelionių mėgėjai kviečia atostogas praleisti mūsų šalyje. Taip ir koronaviruso gal pavyks išvengti, tikisi jie.

Pirmąją šventės dieną, dalį žmonių srauto apmalšino vis prapliumpantis lietus. O ir lauko prekybą organizatoriai skatina vadinti ne muge. Šiemet prekybininkų palapinių eilės išmėtytos po visą miesto centrą, o ne masiškai poroje vietų, kaip buvo anksčiau:

REKLAMA
REKLAMA

„Yra žmonių pasiskirstymas, aišku. Vieni buvo įpratę eiti vienaip, kiti kitaip dabar eina.“

„Mes labai išsiilgę žmonių. Norim parodyti savo prekę, ilgai dirbome. Tiek laiko negalėjome niekur pasirodyti, tai va, prašau.“

Tačiau žmonės prie palapinių vis tiek traukia būriais. Tiesa, šventės organizatoriai dėl saugumo atsisakė minties pardavinėti pilstomus gėrimus daugkartiniuose bokaluose. Juos žmonės būtų gavę už euro vertės užstatą, o grąžinę – atgavę pinigus. Vis tik šventės organizatoriai nusprendė naudoti vienkartinę tarą.

„Ruošėmės priimti daugkartinę tarą ir dizainus buvome pasitvirtinę, tačiau kadangi mus užklupo virusas, dėl saugumo šiais metais buvo atsiskaytą. Kitais metais prie jos grįšime ir įgyvendinsime savo įdėją“, – teigia R. Steponavičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, ne visur uostamiestyje – šventinė nuotaika ir kvapai. Būrelis klaipėdiečių surengė piketą prie įmonės „Grigeo Klaipėda“. Žmonės piktinasi, jog bendrovei atnaujinus veiklą, nuo teritorijos, kurioje ji įkurta, vėl ėmė dvokti.

„Prieš mėnesį pajutau tokį rūgštų kvapą savo namuose, kad negaliu net atidaryti langų. Tai manau visi turim imtis iniciatyvos, kad mūsų miestas būtų švaresnis, gražesnis, ir nereikėtų važiuoti niekur kitur“, – kalbėjo piketo organizatorius Kirilas.

Ne švente, o alkoholiu kvepėjo ir penktadienį ryte policijos sustabdyto keleivinio autobuso vairuotojas. Vyras į alkotesterį pripūtė dvidešimt penkias šimtąsias promilės. Autobusų vairuotojai privalo būti visiškai blaivūs. Vyrui pareigūnai skyrė 450 eurų baudą. Maža to, paaiškėjo, kad vairuotojas apskritai neturi teisės vairuoti. Pažymėjimas jam atimtas už ankstesnį pažeidimą. Tai jau trečias šią vasarą neblaivus sučiuptas keleivinio autobuso vairuotojas uostamiestyje. Visi jie vairavo tą patį, populiarų Klaipėdoje, šeštojo maršruto autobusą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų