REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį paragino šalies institucijas išsiųsti iš šalies užsienio žurnalistus, kaltinamus riaušių kurstymu.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį paragino šalies institucijas išsiųsti iš šalies užsienio žurnalistus, kaltinamus riaušių kurstymu.

REKLAMA

„Taip, ir mūsų vyriausybėje, ir Užsienio reikalų ministerijoje visi sėdi, laukia prezidento įsakymo [dėl užsienio reporterių išsiuntimo]. Kas čia per požiūris į šalį? BBC, „Svoboda“, „Laisvoji Europa“ ir panašiai... jie gi ragina rengti masines riaušes. Kodėl tai toleruojate? Jūs gi juos čia akreditavote“, – per ketvirtadienį vykusį pasitarimą pareiškė valstybės vadovas.

Kaip praneša valstybinė naujienų agentūra BelTA, A. Lukašenka paragino tokiais atvejais imtis griežtų priemonių.

„Nereikia laukti, kol bus baigta rinkimų kampanija. Išvarykite [užsienio žurnalistus] iš čia, jeigu jie nesilaiko mūsų įstatymų ir kviečia žmones į „maidanus“, – liepė prezidentas, paminėdamas 2014 metų Ukrainos revoliucijos pavyzdį.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau nebekartosiu, nepaisant to, kad pasiekėme šį sunkų rinkimų laikotarpį. Juk taip nesielgiama – įžeidimas po įžeidimo. Mane jau ištepė skersai ir išilgai – tebūnie. Dabar užsipuolė nekaltus [rinkimų] apylinkių komisijų pirmininkus, o jie gi turi šeimas ir vaikus“, – sakė A. Lukašenka.

REKLAMA

Jis pareiškė, kad reikia daugiau dėmesio skirti atsakingų asmenų, įskaitant prezidento administracijos pareigūnus, darbui informacinėje erdvėje.

„Žinoma, pastaruoju metu mane stebina prezidento administracijos, atstovo spaudai darbas. Taip, manau, ir Natalija Ivanovna [aukštųjų parlamento rūmų pirmininkė Natalija Kočanova] galėtų atidžiau į tai pažvelgti“, – pažymėjo valstybės vadovas.

A. Lukašenka patikslino, jo kalbama ne tik apie interneto leidinius, bet ir apie tradicinę žiniasklaidą, pavyzdžiui, laikraščius.

Jis reikalavo, kad atsakingi asmenys atliktų savo pareigas, „o ne lauktų vienokių ar kitokių specialių nurodymų“.

„Klausykite, esame šios šalies šeimininkai. Atlikite savo pareigas. Negalite – pasakykite, kad negalite. Kiti tai padarys“, – sakė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų