REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
J. Statkevičius ir A. Pogrebnojus sukritikavo Lietuvos olimpinės rinktinės aprangą (tv3.lt fotomontažas)

Šiandien sostinėje Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) kartu su LTeam komanda pristatė oficialią Lietuvos olimpinės rinktinės aprangą kitų metų olimpinėms žaidynėms. Ją sukūrė pasaulinis sportinių prekių ženklas „4F“.

18

Šiandien sostinėje Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) kartu su LTeam komanda pristatė oficialią Lietuvos olimpinės rinktinės aprangą kitų metų olimpinėms žaidynėms. Ją sukūrė pasaulinis sportinių prekių ženklas „4F“.

REKLAMA

Viešumoje pasirodžius nuotraukoms iš renginio, du garsūs Lietuvos dizaineriai – Juozas Statkevičius ir Aleksandras Pogrebnojus – nusprendė pasisakyti, ką apie naujausią aprangą galvoja iš tiesų. Žinomų vyrų naujoji olimpinės rinktinės apranga tikrai nesužavėjo – abu jie turėjo didelių pastabų. 

Juozas Statkevičius: „Tai – ne pasaulinei prezentacijai, tai – sporto šventei Balbieriškyje“

„Pirmiausiai pamačius, atrodo labai nekokybiškai. Antra, bendras vaizdas – lyg būtų jau naudota. Kažkoks primityvus mąstymas. Kur naujos formos, naujos, įdomios medžiagos, šiuolaikiškas siluetas? Kur fantazija ir išradingumas? Gal grafikos dizainerė geriau maketuoja olimpinį plakatą, bet šalin rankas nuo rūbų, kuriais vilkėdami olimpiečiai atskleidžia Lietuvos veidą saulei ir pasuliui! 

REKLAMA
REKLAMA

Tai – ne pasaulinio lygio rūbai, žemas standartas. Rūbai – nekokybiški, prasto pasiūvimo ir nepuošia olimpiečių. Kur klasė, lygis, elegancija? Kodėl šitaip atgyventai ir primityviai išspręsta? Nuo kada vėliavos juosta siuvama ant padielkų! Kodėl žalia tokia iš piršto laužta, jeigu deklaruojate Lietuvos vėliavos spalvas? Šviežio agurko spalva – nuostabu, bet gal kitai progai? Šiaip, viskas, aišku – draugai, giminės, bet tik ne profesionalai!

REKLAMA

Aš – 33 metus madoje, apdovanotas 4 ordinais už nuopelnus Lietuvos kultūrai, bet per visą savo gyvenimą niekados sporto komitetas net nepaklausė, ar galėčiau juos papuošti, aprengti! Gėda, apmaudu, kad sumos išleistos stambios, o vaizdas – apgailėtinas, senamadiškas, bjaurojantis gražius sporto žmones. Kodėl tokia nepagarba Lietuvos sportininkams? Kokiu rezultatų tikitės, jei aprengėte tragiškai? 

Skonis gali būti aštriausia grožio styga, mumyse, šiuo atveju, skonio lygio ir profesionalumo – nerasta. Atsiprašau, bet tai – tiesa! Kad būti elegantišku, milijonų nereikia! Faktas! Gal šita apranga ir tinka Pabradės sporto šventei, bet jokiu būdu ne pasaulinei Lietuvos prezentacijai! Primityvu, atgyventa, neprofesionalu! Blogos medžiagos, nemokšiškos, nešiuolaikiškos propocijos! Gėda, man, asmeniškai, bet tai – tik mano nuomonė! Šalis – neturtinga, galbūt sueis ir taip! Nebūtina vestis per galvą, galima padaryti paprastai, švariai ir puikiai, nesiūti vėliavos ant padielkų! Linkiu sėkmės ir daug aukso medalių. Pagarbiai – 33 metus dirbantis pasaulinėje madoje Juozas Statkevičius!“ – TV3 žinioms pasakojo dizaineris.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip užsiminė ir apie kitas ryškias klaidas – anot J. Statkevičiaus, esame atsilikę visur, mada – ne išimtis. Negana to, apranga yra nekokybiška. „Siūlės traukia, raukia, kapšas po pilvu! Persimato ta striukė, rankovės šviečia, striukė guli blogai, balansas blogas, nesėdi visai, priekis užkilęs! Dar vardint klaidas, ar užteks?“ – rašė jis.

„Aš nemėgstu kritikuoti, jei padaryta profesionalų! Bet čia – nei profesionalo, nei amatą valdančio, nei skonio turinčio! Tai – ne pasaulinei prezentacijai, tai – sporto šventei Balbieriškyje“, – savo mintimis dalijosi dizaineris.

Aleksandras Pogrebnojus: „Olimpinis komitetas su šiuo stiliumi visų laikų didžiausią baisybę pasirinko“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašios nuomonės laikėsi ir A. Pogrebnojus, kuris neseniai pristatė savo alternatyvią aprangą olimpinei rinktinei Tokijo žaidynėms.

„Manau, olimpinis komitetas su šiuo stiliumi visų laikų didžiausią baisybę pasirinko, man kyla tik vienas klausimas: raudoni lampasai ant kelnių, tai kas, Rusijos armijos generolo kelnių remeikas? Spalvų darna tai tiesiog fantastiška… Atrodo, kad daltonikai kūrė, ir geltona suknelė – net oro trūksta, kokia baisi, žalią vyrišką kostiumą su šortukais tai iš karto gali vaikų choras „Žiogelis“ užsakyti, o komplektas su trumpu sijonu – tai ne sportininkei dėvėti tai tikrai, labiau tiktų Šiaurės Korėjos pareigūnei, kuri pasus ant sienos tikrina… Labai, labai gaila puikių mūsų sportininkų ir reziume nekuklus: mano aprangos – 1000 kartų gražesnės“ – „Facebook“ rašė A. Pogrebnojus.

REKLAMA

A. Pogrebnojaus kurtą aprangą galite pamatyti čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų