REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos medikai, slaugytojai ir laboratorijų darbuotojai visą rudenį turės galimybę mėgautis atostogomis už 200 eurų valstybės sąskaita. Tiesa, medikai šių išmokų negaus tiesiai į savo kišenę – tai bus galimybė nemokamai pailsėti vietinėse Lietuvos poilsio vietose.

Lietuvos medikai, slaugytojai ir laboratorijų darbuotojai visą rudenį turės galimybę mėgautis atostogomis už 200 eurų valstybės sąskaita. Tiesa, medikai šių išmokų negaus tiesiai į savo kišenę – tai bus galimybė nemokamai pailsėti vietinėse Lietuvos poilsio vietose.

REKLAMA

Ekonomikos ir inovacijų ministerija ketvirtadienį pristatė turizmo verslo skatinimo priemonę „Atostogų sistema medikams“. Nuo rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, teikiantys sveikatos priežiūros paslaugas, turės galimybę įsigyti įvairias turizmo paslaugas, o paslaugų suteikimo kainą iki 200 eurų kompensuos valstybė.

„Tai dotacija pailsėti Lietuvos kaimo turizmo objektuose ir paremti kaimo turizmo verslą. 50 tūkst. žmonių galės nuo rugsėjo 1 iki lapkričio 30 dienos šiek tiek atsipūsti, pasimėgauti SPAU ir panašiai. Galvoju, kad tai nebus vien tik kaimo turizmas, kad tai bus viešbučiuose, kur yra SPA, kur galima atgauti sveikatą“, – žurnalistams ketvirtadienį kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Gaus ne tik medikai

Jis taip pat žada analogišką galimybę paramedikams, slaugytojams, laboratorijų darbuotojams ir pagalbiniams medicinos darbuotojams. 

REKLAMA

„Čia yra šiek tiek apsunkintas dalykas, kaip juos visus žinoti, kur jie yra, kas jie yra. Todėl labai prašome savivaldybių merų pateikti sąrašus tų žmonių, kurie neturi licencijų. Pagal tuos sąrašus bandysime sudaryti sąlygas pailsėti. Licencijuotų medikų yra apie 35 tūkst. Tai reiškia, kad apie 16 tūkst. galime priimti ir priimsime, kurie dirbo pandemijos ir karantino metu“, – teigė ministras.

„Darome viską, kad šia paslauga galėtų pasinaudoti ir nelicencijuoti medikai – paramedikai, laborantai, slaugytojų padėjėjai ir kiti medikai, dirbę prie infekcijos“, – pridūrė ekonomikos ir inovacijų ministro patarėja Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

Atostogos tik Lietuvoje

Anot R. Sinkevičiaus, dotacijos atostogoms, o ne, pavyzdžiui, piniginės išmokos pasirinktos tam, kad medikai turėtų galimybę pailsėti, o vietinis verslas – atsigauti.

„Turime du tikslus – paremti verslą, sukurti mokų pirkėją, tai vienas tikslas. Iš kitos pusės – padėkoti. Vienu metu norima nušauti du zuikius. <....> Jie tų pinigų į savo sąskaitą negaus, jie pasirinks įstaigą, kurioje norės praleisti laiką, ten elektroniniu būdu registruosis ir praleis laiką“, – patikslino R. Sinkevičius.

Anot V. Jankauskaitės-Milčiuvienės, paslaugas už 200 eurų galės teikti tik Lietuvoje veikiantys verslai.

„Paslaugą gali teikti kelionių organizatoriai, veikiantys Lietuvoje, taip pat apgyvendinimo įstaigos. Tai ir kaimo turizmo sodybos, viešbučiai – SPA, sanatorijos. Tikimės gražios konkurencijos tarp kelionių organizatorių. Tuose paketuose gali būti ir apsilankymas Operos ir baleto teatre, ir ekskursijos“, – sakė ministro patarėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, dotacijomis bus galima pasinaudoti rudenį todėl, kad priemonei startuoti reikia laiko pasiruošti. Tiesa, jei rudenį sulauksime antrosios Covid-19 bangos, priemonės panaudojimas bus nukeltas.

Kaip pasinaudoti kompensacija

Norėdamas pasinaudoti valstybės kompensuojamomis turizmo paslaugomis, medikas turėtų kreiptis į turizmo paslaugų teikėją ir pateikti profesinį pažymėjimą bei jo kopiją ar galiojančios licencijos numerį ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei jo kopiją. 

Pateiktas profesinis pažymėjimas ir asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas grąžinamas sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojui.

Įsitikinus, kad sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojo licencija ir valstybės kompensuojama paslauga naudojamasi pirmą kartą, turizmo paslaugą galima įsigyti iš vieno pasirinkto turizmo paslaugų teikėjo, kuris turi leidimą, suteikiantį teisę teikti atitinkamas turizmo paslaugas teisės aktų nustatyta tvarka.

REKLAMA

Lėšų, skirtų sumokėti už valstybės kompensuojamas turizmo paslaugas, suma į dalis neskaidoma. 

Jei turizmo paslaugoms, kuriomis nori pasinaudoti sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojas, skirta suma yra didesnė, skirtumą sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojas padengia savo lėšomis.

Šiai priemonei Vyriausybė skyrė 10 mln. eurų.

Daugiau informacijos apie šią priemonę, kurią administruoja, nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“, rasite specialiai sukurtame tinklapyje https://atostogosmedikams.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų