REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sophie Mei Lan (32) iki praėjusių metų viešumoje žindė dvi dukras – tuomet ketverių metų sulaukusią Arianną ir Jasmine, kuriai tada buvo septyneri. Moteris tai darė, nepaisydama komentarų, liepiančių jai liautis ar sakančių, kad tai – žiaurus elgesys su vaikais.

Sophie Mei Lan (32) iki praėjusių metų viešumoje žindė dvi dukras – tuomet ketverių metų sulaukusią Arianną ir Jasmine, kuriai tada buvo septyneri. Moteris tai darė, nepaisydama komentarų, liepiančių jai liautis ar sakančių, kad tai – žiaurus elgesys su vaikais.

REKLAMA

Kalbėdama iš namų Vakarų Jorkšyre, Didžiojoje Britanijoje, vieniša mama sakė, kad nori normalizuoti žindymą. Ji atsisakė leisti, kad kritikai jai sutrukdytų žindyti savo dukras.

Sophie sako, kad Jasmine, kuri lanko valstybinę mokyklą, mamos pieno prašydavo prieš eidama mokyklą ir tada grįžusi namo – pamokų metu jai jokių problemų nekildavo, rašoma mirror.co.uk.

Moteris pasakojo: „Visada norėjau, kad žindymas būtų normalus dalykas, kad galėčiau maitinti savo vaikus viešumoje ir nebūti priversta kęsti smerkiančių žvilgsnių. Kai mergaitės paaugo, jaučiausi vis nejaukiau, bet ne mano problema, kad žmonės nusprendė seksualizuoti maitinimą krūtimi iki to lygio, kad dabar atrodo nenormalu daryti visiškai natūralų dalyką – maitinti savo vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinojau, kaip nustoti maitinti krūtimi, todėl nusprendžiau nieko neforsuoti, kai Jasmine net ir paaugusi prašė mamos pieno. Laimei, man patikdavo dėvėti palaidines, su kuriomis būdavo lengva maitinti – aš 12 metų maitinau abi dukras – Jasmine, kuriai dabar aštuoneri, ir Arianną, kuriai dabar penkeri.

REKLAMA

Nustojau žindyti tik praėjusiais metais po sunkių skyrybų – dabar mergaitės dalį laiko praleidžia su savo tėčiu, todėl kasdien jų maitinti nebegalėčiau. Tikrai raginu ir kitas mamas maitinti tiek ilgai, kiek norisi – joms pačioms ir vaikui.“

Sophie sako, kad baisiausias dalykas, kurį jai yra tekę girdėti, buvo komentaras, kad ketverių ir septynerių metų dukrų žindymas yra „smurtas prieš vaikus“.

Ji sako: „Aš jau seniai internete atvirai rašau apie žindymą, todėl laikui bėgant sulaukiau daug komentarų tiek socialiniuose tinkluose, tiek gyvai.

REKLAMA
REKLAMA

Apie žindymą daug esu skaičiusi, žinau, kad natūralus „atjunkymo“ amžius yra tuomet, kai prasikala vaiko nuolatiniai dantys. Kartais būna visai smagu piktiems komentatoriams gatvėje atsikirsti – pavyzdžiui, klausiu, kodėl turėčiau liautis, ir kokiu būdu tai yra „žiaurus elgesys su vaikais“.“

Nepaisant to, kad abi Sophie dukros dabar jau nebegauna mamos pieno, moteris sako, kad kitas moteris labai ragina tai daryti iki to paties amžiaus, kaip ir jos dukros. Ji sako:

„Metams bėgant žindymas mums sutaupė labai daug pinigų, net jau nekalbant apie to sukuriamą ryšį. Aš nebuvau puiki žindyvė iš prigimties – iš pradžių man tai buvo labai keista, bet paskui žindžiau daugybę metų. Tai taip pat padėjo man išspręsti daugelį psichologinių problemų, nes jaučiau, kad savo mergaitėms duodu geriausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesakau, kad ir kitos moterys būtinai turi maitinti vaikus iki tokio paties amžiaus, kaip aš, bet maitinkite tol, kol pačios norite. Nors iš pradžių praėjusiais metais žindymo dar nenorėjau nutraukti, dabar džiaugiuosi, kad mano kūnas ir vėl priklauso vien tik man, o mergaitės dabar tiesiog glaudžiasi ir būna apsikabinusios, žindyti nebeprašo.“

Sophie dabar rašo knygą vaikams, pavadinimu „Mamos pienas“, kurioje yra ir vyresnių mamų, žindančių po vieną ar po du vaikus. Moteris sako: „Dabar dirbu su grafikos dizaineriu, kuris viską sudeda į savo vietas.

Noriu, kad žmonėms nuo pat mažumės maitinimas krūtimi atrodytų normalus dalykas – čia gali prisidėti mano knygelė „Mamos pienas“. Tikiuosi knygą išleisti rugpjūtį, pasaulinės žindymo savaitės proga, ir dar tikiuosi, kad tai bus ne viena knyga, o visa jų serija.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų