REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo praėjusios savaitės pradžios poilsiautojai užplūdo Palangą. Džiaugėsi saulės voniomis, mėgavosi vietos pramogomis ir stebėjo lenktynes. Verslininkai džiaugėsi, kad tai buvo geriausia šio sezono savaitė. Laisvų apgyvendinimo vietų praktiškai nebeliko, o žmonių jūra užpildė Basanavičiaus gatvę ir iš abiejų tilto pusių buvo matyti nugultas paplūdimys.

Nuo praėjusios savaitės pradžios poilsiautojai užplūdo Palangą. Džiaugėsi saulės voniomis, mėgavosi vietos pramogomis ir stebėjo lenktynes. Verslininkai džiaugėsi, kad tai buvo geriausia šio sezono savaitė. Laisvų apgyvendinimo vietų praktiškai nebeliko, o žmonių jūra užpildė Basanavičiaus gatvę ir iš abiejų tilto pusių buvo matyti nugultas paplūdimys.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Palangoje buvo tokie poilsiautojų srautai, kad prie kavinių ir barų nutįso žmonių eilės. O suradus vietelę maisto teko palaukti gerokai ilgiau – net po 1,5 valandos. Saulės nubučiuoti lankytojai nepyko, o viską atpirko geras oras.

Viešbučiai ir kavinės – pilnos

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė teigė, kad nuo praėjusios savaitės pradžios žmonės sparčiai pradėjo plūsti į Palangą ir didžiuliai žmonių srautai matyti ir dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojus kaip magnetas traukė tradicinės „Aurum 1006 km“ lenktynės. Viešbučiai ir visos maitinimo paslaugas teikiančios įmonės ruošėsi tam ir laukė svečių. Viešbučiai buvo pilni, kavinės taip pat buvo pilnos.

REKLAMA

„Komandų nariai ir kiti svečiai atvyko į Palangą anksčiau – nuo antradienio ar trečiadienio. Kurortas buvo sausakimšas. Nuo antradienio užimtumas siekė apie 70 ar 80 proc., trečiadienį – 90 proc., ketvirtadienį – 95, o kai kur ir 100 proc. Savaitgalį taip pat buvo netoli 100 proc. Geras oras, tai kai kurie išvykti planavę žmonės dar prasitęsė atostogas“,  – sakė I. Valaitienė.

Dirbo visu pajėgumu

Pasak pašnekovės, praėjusią savaitę verslininkai dirbo visu pajėgumu, papildomai buvo iškviečiami darbuotojai, kuriems buvo laisvadieniai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai toks srautas svečių, tai normalu, kad teko palaukti. Žmonės žino situaciją, jei nori pajausti lenktynių dvasią, tai teks eilėse pastovėti ir vaikščioti tarp žmonių, ar net ramstytis pečiais. Ir paplūdimyje vietos paieškoti, ir maisto palaukti tenka“,  – teigė I. Valaitienė.

Pasak asociacijos prezidentės, praėjusią savaitę viešbučių ar kitų apgyvendinimo vietų kainos buvo nepakitusios kaip įprasto vasaros sezono, bet galėjo pakilti tik pora dienų, kai vyko lenktynės.

„Kai visi viešbučiai išsiparduoda, tai lieka vienas ar antras kambarys ir dėl jo vyksta didelė paklausa. O šiaip įprastai būna vasaros sezono kainos ir liepos-rugpjūčio mėnesį keturių žvaigždučių viešbučio kaina parai dviem asmenims – virš 100 eurų“,  – sakė I. Valaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo pati geriausia savaitė“

Palangos miesto bendruomenės „Palangos rūpestėlis“ valdybos pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė taip pat pastebi, jog savaitgalį Palanga buvo sausakimša. Centre vietų praktiškai nebeliko, tačiau nuo centro dar buvo likusi tik viena kita laisva vieta.

„Tai buvo geriausia vasaros savaitė. Ir birželį buvo gerų dienų ir gražių orų, kai žmonės ilsėjosi ir atostogavo. Tačiau liepos mėnesį tai yra pirma gera savaitė. Labai geras oras – jis buvo pasakiškas ir apie 30 laipsnių karščio.

Todėl žmonės ilsėjosi ne tik savaitgalį, kaip dažnai būna porai dienų, bet ilsisi ir savaitę ar dešimt dienų. Matosi, kad žmonės stebi orus ir pagal tai renkasi atostogas“, – sakė A. Sabaliauskaitė.

REKLAMA

Visur eilės, bet nei vieno susirūpinusio veido

Pasak valdybos pirmininkės A. Sabaliauskaitės, savaitgalį ji pati lankėsi Basanavičiaus ir Vytauto gatvėse.

„Barai buvo sausakimši. Prie kavinių ir restoranų susidarė eilės žmonių. Bet nemačiau nei vieno susirūpinusio veido, kad reikėjo palaukti eilėse, ar kol virtuvė pagamins maistą, negirdėjome jokių priekaištų.

Bet kokiu atveju, žmonės atvažiuoja ilsėtis, jie atvyksta su gera nuotaika. Jeigu yra geras oras, tai jie išvažiuoja su šypsenomis ir patenkinti, nes atostogos yra nusisekusios“,  – sakė A. Sabaliauskaitė.

Kai lyja lietus, žmonių nuotaikos būna prastos. Jie susimoka už nuomą, pragyvenimą, maistą ir nepasiseka.

REKLAMA

Praėjusį savaitgalį Palangos paplūdimyje buvo tikras skruzdėlynas. Daugiausia žmonių rinkosi iš abiejų tilto pusių, čia vietos rado ne kiekvienas. Bet kiek tolėliau nuo tilto žmonių mažiau.

„Toliau yra labai gražių ir sutvarkytų paplūdimių link Nemirsetos, link Šventosios. Netgi siūlau su mašina pavažiuoti ir pasistatyti aikštelėje automobilį bei ten mėgautis saulės voniomis. Ne toje masėje žmonių, kur neįmanoma atsigulti, prie Palangos tilto po 400 metrų iš abiejų pusių“, – pažymėjo A. Sabaliauskaitė.

Šią savaitė Palangoje vietos taip pat tirpsta

Pagal šios savaitės užsakymus, kaip teigė „Palangos rūpestėlis“ valdybos pirmininkė, atostogaujančių sumažėjimo nesimato. Šią savaitę Klaipėdoje vyksta Jūros šventė, artėja Laumės juostos renginys ir žmonės taip pat apsistoja Palangoje.

„Galbūt kiek mažiau nuo trečiadienio-ketvirtadienio, tačiau savaitgaliui nuo penktadienio matosi, kad žmonės užsakinėja ir booking.com jau tirpsta vietos. Gal ne tokiu greičiu kaip praėjusį savaitgalį, bet jos tirpsta. Svarbiausia, duokit gerą orą ir viskas bus gerai, žmonės išvažiuos patenkinti“,  – juokavo A. Sabaliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų