REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 16-ąją, vidurnaktį, Lietuva pradėjo gyventi karantino režimu. Koronaviruso pandemija sujaukė visų planus. Lietuvos krepšininkų planai – ne išimtis. Ką jie nuveikė karantino metu ir kaip jiems sekėsi jį išgyventi, sportininkai papasakojo specialios TV3 televizijos „Treniruočių pobūdžio krepšinio varžybų“ transliacijos reportaže.

Kovo 16-ąją, vidurnaktį, Lietuva pradėjo gyventi karantino režimu. Koronaviruso pandemija sujaukė visų planus. Lietuvos krepšininkų planai – ne išimtis. Ką jie nuveikė karantino metu ir kaip jiems sekėsi jį išgyventi, sportininkai papasakojo specialios TV3 televizijos „Treniruočių pobūdžio krepšinio varžybų“ transliacijos reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tas karantinas užklupo netikėtai. Atrodo, kad buvai pasiruošęs eiti treniruotis, ir staiga sezonas baigtas“, – pasakojo krepšininkas Tadas Sedekerskis.

REKLAMA

„Atsimenu, kad susirinkome visi į salę, kai viskas prasidėjo, nutraukė Eurolygą ir tiesiog atsimenu tą dieną. Buvo įdomu, nes paskutinį kartą mačiau savo komandos draugus. Tada neatrodė, kad tai bus realu ir taip sunkiai situacija bus suvaldyta. Žinot, visi galvojo, kad virusas praeis, bet taip nebuvo“, – prisiminimais dalijosi Artūras Gudaitis.

Į Lietuvos rinktinę krepšininkai šįkart susirinko būti krepšininkais ir vėl. Ritmas, kurį jie galėjo laikyti įprastu, buvo labai pasikeitęs.

REKLAMA
REKLAMA

„Pusantro mėnesio labai pavyzdingai buvau namie, o po to, kiek buvo galima, eidavau į lauką palakstyti. Iš pradžių su kauke, o po to jau pradėjome rinktis su treneriu, kai jau leido rinktis grupelėms pagal visas taisykles. Kiek leisdavo, tiek ir darydavome viską. Bet daugiausia buvo buvimo namie, žaidimai, televizorius, serialai“, – pasakojo Tomas Dimša.

„Sėdėdavau namie, sportuodavau, puzles dėliodavau, knygas skaitydavau, su vaiku žaisdavau. Nieko kažko labai ypatingo nebuvo“, – atskleidė Marius Grigonis.

Nors du bičiuliai, Marius Grigonis ir Tomas Dimša, kalba apie serialus, jie spėjo ir papramogauti ar bent paatostogauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vasarį buvome nusipirkę. Tai kokius dešimt kartų bilietus pakeitėme, bet smagu, kad nuvažiavome, nes oro uostai tušti, ten, Splite, irgi eilių niekur nebuvo. Smagi kelionė. Šiaip nustebino, nes tikėjausi, kad ji bus labiau serbiška, bet ji tokia italų, graikų miksas“, – kelionę į Kroatiją prisiminė Marius Grigonis.

„Marius jau viską papasakojo. Šiaip smagu, tikrai. Esant šiai situacijai nebūtume niekur vykę, bet kadangi viskas buvo suplanuota iki visų karantinų, vasario ar sausio mėnesį, tai leido, lėktuvai skrido, pasinaudojome ta proga ir džiaugiamės. Žmonių neteko daug sutikti nei lėktuve, nei oro uoste, nei kitur“, – Mariui Grigoniui antrino Tomas Dimša.

REKLAMA

Kiti krepšininkai – įvairiomis formomis užsiėmė saviugda. Štai Rokas Jokubaitis ėmė skaityti knygas.

„Mama davė porą psichologinių knygų. Visų gal ir neperskaičiau, bet atsirado to laiko ir knygoms paskaityti, ir kažkokių filmų pažiūrėti, kurių nesu matęs, kompiuterinius žaidimus pažaisti. Per karantiną patobulėjau, su draugais išsibandėme, tai matosi tas žingsnis į priekį“, – pasakojo Rokas Jokubaitis.

„Naujas dalykas, kurį atradau, tai šiek tiek pradėjau treniruotis boksą. Susipažinau su labai šauniu bokso treneriu ir iki šiol sportuoju. Manau, kad tai toliau darysiu“, – apie naują hobį pasakojo Tadas Sedekerskis.

REKLAMA

Bet didžiausi iššūkiai teko užsienyje rungtyniavusiems Lietuvos krepšininkams.

„Iš namų nebuvo galima išeiti. Nekalbu apie nuėjimą kažkur – tik parduotuvė ir tai tik vienas žmogus iš šeimos galėjo važiuoti. Prieš tai labai komfortabiliai gyvenome, paskui viskas prasidėjo ir supratome, kad labai daug turime, bet labai mažai vertiname“, – pasakojo Milano „AX Armani Exchange“ rungtyniaujantis Artūras Gudaitis.

„Mums buvo rungtynės Estijoje. Rusijoje, kaip žinote, tas virusas truputį vėliau atkeliavo. Tai Estijoje žaidėme rungtynes ir po rungtynių gavome kelias laisvas dienas, tai grįžome namo į Lietuvą. Ir būdami Lietuvoje sužinojome, kad iš estų komandos trenerio asistentas pasidarė tyrimą, kuris buvo teigiamas, tai turėjome 14 dienų karantinuotis toje vietoje, kurioje esame. Mes su Mindaugu Kuzminsku tuo metu buvome Lietuvoje. Kadangi situacija keitėsi žaibiškai tomis dienomis, tai nebeteko nuvažiuoti į Rusiją. Tik tai daiktus parsisiunčiau“, – savo patirtimi dalijosi Rusijos Krasnodaro „Lokomotiv“ žaidžiantis Mantas Kalnietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau krepšininkų pasakojimų apie tai, ką jie veikė karantino metu ir kaip jis pakeitė jų gyvenimą ir karjerą, žiūrėkite vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

Sekmadienį vykusias pirmąsias Lietuvos vyrų rinktinės treniruočių pobūdžio rungtynes pamatykite čia: 

Antrąsias Lietuvos vyrų rinktinės treniruočių pobūdžio rungtynes stebėkite jau šį antradienį 19:30 per TV3 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų