REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaso Saloje (Jungtiniai Arabų Emyratai) įvyko „UFC on ESPN+ 30“ mišrių kovos menų turnyras (MMA), kuriame dėl laisvojo svorio kategorijos iki 56,7 kg pasaulio čempiono diržo susitiko 32-ejų metų brazilas Deiversonas Figueiredo ir 35-erių metų amerikietis Josephas Benavidezas.

Jaso Saloje (Jungtiniai Arabų Emyratai) įvyko „UFC on ESPN+ 30“ mišrių kovos menų turnyras (MMA), kuriame dėl laisvojo svorio kategorijos iki 56,7 kg pasaulio čempiono diržo susitiko 32-ejų metų brazilas Deiversonas Figueiredo ir 35-erių metų amerikietis Josephas Benavidezas.

REKLAMA

Visoje kovoje dominavęs ir pačioje pirmojo raundo pabaigoje smaugimo veiksmą atlikęs D.Figueiredo privertė pasiduoti J.Benavidezą bei užsijuosė nuo 2019 m. gruodžio 20-os d. Henry Cejudo atlaisvintą diržą.

D.Figueiredo kovą užbaigti galėjo dar jos pradžioje, kai dešiniu kabliu privertė suklupti J.Benavidezą. Visgi pastarajam pavyko išsilaisvinti nuo pavojingų D.Figueiredo veiksmų ir pratęsti kovą stovėsenoje, tačiau taip niekada ir nesukūrė nieko pavojingo. Dar du kartus tame pačiame raunde D.Figueiredo po smūgių privertė griūti J.Banevidezą ir galiausiai atliko jam smaugimo veiksmą.

„Jaučiuosi tikrai gerai. Aš įpratęs augti su laukiniais gyvūnais ir manau, kad kažko iš jų gavau. Narve esu žiaurus vaikinas“, – kalbėjo D.Figueiredo. „Dėl šito dirbau labai sunkiai. Žinojau, kad mano laikas ateis ir dabar jis čia. Norėjau ateiti čia ir pargabenti diržą savo žmonėms. Esu čia, aš – čempionas“. D.Figueiredo ir J.Benavidezas pirmą kartą dėl laisvo diržo kovėsi vasario 29 d. Tada D.Figueiredo nesugebėjo numesti svorio prieš kovą, bet techniniu nokautu nugalėjo J.Benavidezą, kuris vienintelis pretendavo iškovoti čempiono diržą, nes buvo numetęs svorį.

REKLAMA
REKLAMA

D.Figueiredo (19-1) kiek anksčiau laimėjo ir kovoje su COVID-19 virusu, o dabar tapo trečiuoju šios UFC svorio kategorijos čempionu po Demetriouso Johnsono ir Henry Cejudo.

REKLAMA

J.Benavidezui (28-7) net ketvirtą kartą nepavyko iškovoti čempiono titulo – jis po du kartus pralaimėjo D.Johnsonui ir D.Figueiredo. Pagal nesėkmingų bandymų skaičių, J.Benavidezas yra UFC rekordininkas – nei vienas kitas kovotojas nėra tiek kartų nesėkmingai bandęs iškovoti čempiono diržo.

Geriausia šio turnyro vakaro kova buvo pripažinta tarp Marco Diakiese ir Rafaelio Fizijevo, tuo tarpu geriausi vakaro pasirodymai priklauso Ariane Lipski ir D.Figueiredo.

Visi „UFC on ESPN+30“ turnyro rezultatai:

Deivesonas Figueiredo įveikė Josephą Benavidezą skausmingu veiksmu („rear-naked choke“) — Raundas 1, 4:48

REKLAMA
REKLAMA

Jackas Hermanssonas įveikė Kelviną Gastelumą skausmingu veiksmu („heel hook“) – Raundas 1, 1:1

Rafaelis Fiziev įveikė Marcą Diakiese vieningu teisėjų sprendimu (30-27, 29-28, 29-28)

Ariane Lipski įveikė Luana Carolina skausmingu veiksmu („kneebar“) – Raundas 1, 1:28

Askaras Askarovas įveikė Alexandre'ą Pantoją vieningu teisėjų sprendimu (29-28, 29-28, 29-28)

Romanas Dolidze įveikė Chadisą Ibragimovą techniniu nokautu – Raundas 1, 4:15

Grantas Dawsonas įveikė Nadą Narimani vieningu teisėjų sprendimu (30-26, 30-27, 29-27)

Joelis Alvarezas įveikė Joe Duffy skausmingu veiksmu („guillotine choke“) – Raundas 1, 2:25

Brettas Johnsas įveikė Montelą Jacksoną vieningu teisėjų sprendimu (29-28, 29-28, 29-28)

Amiras Albazi įveikė Malcolmą Gordoąn skausmingu veiksmu („triangle choke“) – Raundas 1, 4:42

Armanas Tsarukyanas įveikė Davi Ramosą vieningu teisėjų sprendimu (30-27, 30-27, 29-28)

Sergejus Spivacas įveikė Carloąs Felipe'ą teisėjų sprendimu (28-28, 29-27, 29-27)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų