REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
„Kūrybos podiumas“ (nuotr. „FYL I frameyourlife photography“)

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode liepos 17 dieną vykęs „Kūrybos podiumas“ šiemet buvo kaip niekad spalvingas. Ne tik dėl žiedais apsipylusių augalų, tarp kurių esantys takai tapo podiumu, bet ir dėl pristatomų Lietuvos kūrėjų kolekcijų įvairovės.

37

Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode liepos 17 dieną vykęs „Kūrybos podiumas“ šiemet buvo kaip niekad spalvingas. Ne tik dėl žiedais apsipylusių augalų, tarp kurių esantys takai tapo podiumu, bet ir dėl pristatomų Lietuvos kūrėjų kolekcijų įvairovės.

REKLAMA

Renginyje buvo galima išvysti ne tik pavienių dizainerių naujausią kūrybą, bet ir kūrybinio terceto darbo rezultatą – bendrą kolekciją „Elegancijos salos“ pristatė drabužių dizainerė Giedrė Sunklodaitė, papuošalų kūrėja Svetlana Šliževičienė („AteNora“) ir floristikos dizainerė, televizijos laidų vedėja, „Studio Flores“ įkūrėja Kristina Rimienė. Vienu iš kolekcijos modelių tapo žavingoji K. Rimienės dukra Marija, rašo pranešime spaudai.

„Labai džiaugiuosi, kad kartu pristatyti ir savo gėlių aksesuarų kolekciją mane pakvietė dvi talentingos dizainerės Giedrė Sunklodaitė ir Svetlana Šliževičienė. Sutikau net negalvojusi. Visų pirma, jų kūriniai nuostabūs, o kai grožio suvokimas sutampa, labai lengva kurti kartu. Antra, šie metai dėl karantino renginiais mūsų nelepino – buvo atšaukti tarptautiniai festivaliai, kuriuose planavau dalyvauti, tad dalyvavimas „Kūrybos podiume“ buvo puiki galimybė išlaisvinti susikaupusį kūrybinį potencialą ir įgyvendinti gražias idėjas“, – pasakoja K. Rimienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Elegancijos salos“ – tai proginių suknelių ir papuošalų kolekcija. Kai kurios suknelės skirtos nuotakoms. Tačiau K. Rimienė sako nenorėjusi kurti standartinių nuotakos puokščių – nusprendė žvelgti plačiau, kūrybiškai interpretuoti gėlių, skirtų progai, sampratą, pademonstruoti profesionalios floristikos galimybes ir netgi pasaulines gėlių meno tendencijas.

REKLAMA

Kurdama gėlių aksesuarus dizainerė rinkosi išraiškingas formas, linijas, įdomias medžiagų faktūras, tačiau ieškojo sintezės su kolegių kūriniais. Modeliai buvo papuošti gėlių galvos papuošalais, nestandartinėmis gėlių kompozicijomis, rankinėmis, karūna ir skėčiu. Kūrėja naudojo ir žinomas gėles, tokias kaip pilnavidurės lelijos, rožės, ir gana retas – gloriozas, Amazonės lelijas, falenopsius, palmių lapus, nerines.

K. Rimienės komanda darbavosi ne vieną dieną, kol realų pavidalą įgijo dizainerės vaizduotėje gimę ir eskizuose nugulę gėlių aksesuarai. „Kruopštaus darbo buvo – gėlės, kaip žinoma, trapios ir tokią karštą dieną išlaikyti jas gaivias buvo tikras iššūkis. Tačiau rezultatu esu be galo patenkinta ir dėkoju visiems už tokią galimybę“, – sako kūrėja.

Jos dukra šios kolekcijos pristatyme demonstravo iš povo plunksnų ir eustomų sukomponuotą skėtį. Pasak K. Rimienės, tapti modeliu Marijai tenka dažnai. „Dukra – mano pagrindinis modelis, padedantis realizuoti įvairiausias floristines idėjas. Karantino laikotarpiu tarptautinė floristų bendruomenė mesdavo įvairių kūrybinių iššūkių ir aš su malonumu jų imdavausi, nes visada šalia turėjau puikią pagalbininkę, – sako floristikos dizainerė ir priduria: – Netgi „Kūrybos podiumo“ projekte atsidūriau, galima sakyti, jos dėka. Praėjusiais metais Marija buvo vienas Svetlanos ir Giedrės pristatytos kolekcijos modelių. O per metus stebėdamos vienos kitų darbus susibendravome, todėl kūrėjos šiais metais man pasiūlė dalyvauti kartu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų