REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyniolikmetis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis kartu su kitais Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais praleido pirmąją savaitę stovykloje Palangoje.

Devyniolikmetis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis kartu su kitais Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais praleido pirmąją savaitę stovykloje Palangoje.

REKLAMA

Kitąmet lietuvis tęs savo karjeros etapą kaip pilnavertis kauniečių klubo narys. Šiemet treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus jis Lietuvos krepšinio lygoje vidutiniškai žaisdavo po 17 min., per kurias 7,4 taško ir atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Ir nors Eurolygoje skaičiai buvo kuklesni (6:25 min. ir vos 2,4 taškai per mačą), pats R. Jokubaitis tikino su didžiuliu noru laukiantis sekančio sezono, kuris jau dabar aišku, kad atneš daug permainų.

„Rolės kiekvienais metais norisi jos didesnės. Labai natūralus dalykas. Šie metai jau treti bus pagrindinėje komandoje, ketvirti visoje sistemoje, tai vis vien tas pasitikėjimas auga. Ir amžius didėja ir patirtis, tai kažkaip natūraliai tikiesi jos bent kažkiek didesnės“,– sakė krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Plačiau – interviu.

Kaip ta pirmoji stovyklos savaitė prabėgo?

Labai greitai. Kaip tik neseniai su Mareku dar kalbėjome, kiek iki to penktadienio laukti, nes šeštadienį laisvą dieną turime, o jau va ir praėjo greit laikas iki to. Gerai dirbame, visi išalkę atrodo krepšinio.

REKLAMA

Ties kuo daugiausiai buvo dirbama per pirmąsias septynias dienas?

Pirma treniruotė tik dabar buvo su pilnu kontaktu. O šiaip metimai, fizinis pasirengimas, derinių įvedimas. Visą laiką buvome lauke, stadione, tai ta traumų prevencija buvo svarbu.

Derinių dar nešlifuojate daug?

Ne. Derinių dauguma iš „Žalgirio“ , tai mums kai kuriems viskas aišku, bet aišku ir kitiems reikia parodyti, kad viską perprastų, įsimintų ir suprastų niuansus.

Mantas Kalnietis jau „senas vilkas" rinktinėje. Įžaidėjas, kuris ir taip yra gana svarbi figūra komandoje ilgus metus. Kažko gal pasimokote iš  jo, patarimais dalinasi su jumis?

REKLAMA
REKLAMA

Šiaip iš jo visada smagu sulaukti patarimų. Visada prieis pasakys, ar už aikštės ribų, ar ne, patars. Matosi, kad daug matęs krepšinio ir šiaip pajuokaujame ir tikrai gerai, jog tokie veteranai yra mūsų komandoje, o mes galime mokytis iš jų.

Minėjote „Žalgirio“ sistemą. Tai galima sakyti, kad Lietuvos rinktinėje didžiąją dalimi tokia sistema ir vyrauja?

Taip. Nes vis tiek visas trenerių štabas tas pats. Man tai toks priimtinas dalykas, lengva perprasti. O ir šiaip ta sistema per pastaruosius metus atnešė gerų rezultatų, vadinasi yra veiksminga. Tai manau ir čia ji gali būti labai gerai naudojama.

Kalbant apie „Žalgirį“. Šią savaitę buvo paskelbta apie naujojo trenerio atvykimą. Koks pirmasis įspūdis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nežinau, vis vien nauja sistema, matyt, nauji vėjai. Kalbėti man asmeniškai su juo neteko dar. Bet tikrai bus įdomi patirtis bus, nes buvo trys metai su Šarūnu Jasikevičiumi, o dabar viskas iš naujo, visas susipažinimas, visa pradžia. 

Kalbant apie naujojo trenerio Martino Schillerio propaguojamą žaidimą, atrodo, kad jo vadovaujamos komandos žaidžia kitokį krepšinį nei Š. Jasikevičiaus. Greitesnis, mažiau paremtas smulkiomis detalėmis. Skirtumas turbūt jums, kaip žaidėjui, jausis. Kaip reikėtų pereiti tokį ryškų pokytį?

Manau, kad skirtumas jausis tikrai. Bet čia tokia žaidėjo dalia tokia. Kažkada keiti trenerį ar klubą, ar sistemas, ar komandos draugus. Vadinasi, tiesiog ateina laikas, kai turi prisitaikyti, išmokti kažko kitko. Aišku, man pirma tokia patirtis radikali gyvenime, bet visai laukiu tokio iššūkio.

REKLAMA

Pats nesate komandoje naujokas. Praėjusiais metais turėjote jau didesnę rolę „Žalgiryje“, šiemet tikslai didesnis galbūt ir kad žaidimo laikos dar labiau išaugtų?

Tai dėl rolės kiekvienais metais norisi jos didesnės. Labai natūralus dalykas. Šie metai jau treti bus pagrindinėje komandoje, ketvirti visoje sistemoje, tai vis vien tas pasitikėjimas auga. Ir amžius didėja ir patirtis, tai kažkaip natūraliai tikiesi jos bent kažkiek didesnės.

Marekas Blaževičius tapo jūsų bendraklubiu. Gal treniruotėse jau kokius derinius du prieš du bandote?

Ne, dar neteko kažkaip. Tiesiog kol kas susipažinimas didesnis, ypač kai komandos draugais tapome. Bet ateityje gal kažką ir parodysime (šypsosi,– aut. past.)

REKLAMA

Dėl šio sezono. Jis toks banguotas ir keistas. Prasidėjo įprastai, tada staiga nutrūko, paskui priverstinė pertrauka, dabar vėl grįžtate į įprastesnį ritmą, jau reikia ir kitam ruoštis. Kiek sunku profesionaliam atletui įveikti tokius „bangavimus“ ?

Nėra lengva, tikrai reikia prisižiūrėti save. Sezonas toks, kokio niekam nėra pasitaikę. Sudėtingas buvo karantinas, nes reikėjo rasti būdų, kaip sportuoti, kaip kažkiek palaikyti ritmą, nes žinai, kad grįši vis vien kažkada. Gerai, kad ši stovykla yra, nes niekas čia netinginiauja, visi dirba, dar laukia ir keletas draugiškų mačų. 

Stebite 3x3 kovas? Koks įspūdis?

Žiauriai įdomu. Aišku, man nepriimtina būtų su tuo pražangų traktavimu, bet stebėti labai įdomu. Šiandien kaip tik stebėjau šiek tiek, tai greitas žaidimas, daug kovos, intrigų. Stebėti kaip žiūrovui tikrai malonu ir įdomu. Jonui Mačiuliui geriau tinka, nei man tiktų, ypač su tokiu sudėjimu (šypsosi,– aut past.)

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų