REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kas nors pagaliau nutrauks ispano Marco Marquezo dominavimą „MotoGP“ pasaulio čempionate? Tai didžiausia intriga prieš savaitgalį prasidedantį sezoną.

Ar kas nors pagaliau nutrauks ispano Marco Marquezo dominavimą „MotoGP“ pasaulio čempionate? Tai didžiausia intriga prieš savaitgalį prasidedantį sezoną.

REKLAMA

Pirmasis etapas jau vyko kovo 8 dieną Katare, tačiau jame surengtos tik „Moto3“ ir „Moto2“ lenktynės, o galingiausių motociklų – „MotoGP“ klasės – lenktynės neįvyko.

Dėl koronaviruso pandemijos žiedinių motociklų lenktynių meistrai labai ilgai nekovojo. Šį sekmadienį, liepos 19-ąją, bus organizuojamas Ispanijos „Grand Prix“ etapas.

Sezono nugalėtojo vardą gins 27 metų ispanas M. Marquezas („Honda“), kuris neturi sau lygių pasaulyje jau ketverius metus iš eilės. Iš viso jo sąskaitoje – jau šeši planetos čempiono titulai. Pernai jis laimėjo net 12 iš 19 etapų ir įtikinamai nugalėjo bendrojoje įskaitoje.

Pagal pasaulio čempiono trofėjus jis nusileidžia tik legendiniam 41 metų italui Valentino Rossi („Yamaha“), kurį tikisi greitai pasivyti. Šis triumfavo septynis kartus. Tiesa, pastarąjį sykį – tik 2009-aisiais. Italijos motociklininkas ir toliau tęsia karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pernai bendrojoje įskaitoje liko septintas. Tada antrąją vietą užėmė V. Rossi tėvynainis Andrea Dovizioso („Ducati“), trečiąją – ispanas Maverickas Vinalesas („Yamaha“).

REKLAMA

Daugelis specialistų prognozuoja, kad ir 2020 metų sezoną M. Marquezas vėl bus favoritas, o kiti minėti lenktynininkai gali pretenduoti į prizines vietas. Jiems kortas gali sumaišyti ispanas Alexas Rinsas („Suzuki“), italas Danilo Petrucci („Ducati“), australas Jackas Milleris („Ducati“) bei kai kurie kiti motociklininkai.

Konstruktorių įskaitoje varžysis „Honda“, kuri pernai aplenkė visus varžovus, taip pat „Yamaha“, „Ducati“, „Suzuki“, KTM ir „Aprillia“. Pajėgiausioje „MotoGP“ klasėje jėgas išbandys 22 dalyviai. Jie bus suskirstyti į 11 komandų. Praėjusiame čempionate nugalėjo „Repsol Honda“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Už pergalę etape lenktynininkui atitenka 25 taškai, užėmusiam antrąją vietą – 20, trečiąją – 16. Iš viso įskaitinių taškų gauna pirmi penkiolika motociklininkų. 15-tas finišavęs sportininkas į savo sąskaitą įsirašo vieną tašką.

Šį sezoną numatyta mažiau etapų nei praėjusį – 13. Antrasis etapas po savaitės vėl bus surengtas Ispanijoje – Andalūzijos „Grand Prix“.

Šį sezoną „MotoGP“ lenktynes rodys „TV3 Sport 2“ kanalas bei vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Sekmadienį 11.50 val. prasidės „Moto3“ lenktynės, 13.10 val. – „Moto2“, o 14.50 val. – „MotoGP“. Šeštadienį bus galima stebėti treniruotes ir kvalifikacinius važiavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų